ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Με πολλή αγάπη…για τη Σουηδία!

Στις 14 Φεβρουαρίου η Γερμανία θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της στη Eurovision 2013 μέσα από τον εθνικό τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Ανόβερο στην TUI Arena, χωρητικότητας 11.000 ατόμων.

Η διαδικασία επιλογής Unser Song für Malmö αλλάζει φέτος καθώς δεν θα πραγματοποιηθούν προκριματικοί γύροι αλλά μόνο ένας τελικός ενώ και οι ερμηνευτές δεν θα είναι μόνο πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες αλλά και τραγουδιστές καταξιωμένοι στη χώρα τους και με δισκογραφία στο ενεργητικό τους. Επιπλέον ο τελικός μεταφέρεται από τα studio της γερμανικής τηλεόρασης σε ένα μεγάλο στάδιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Προγράμματος και Ψυχαγωγίας του ARD Thomas Schreiber σε γερμανική εφημερίδα, δεν έχει καθορισθεί ακόμη ο ακριβής αριθμός των συμμετοχών στον τελικό αλλά θα είναι από 8 έως 12. Η γερμανική τηλεόραση έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τις δισκογραφικές εταιρείες Universal, Sony, Warner και EMI αλλά και με εκπροσώπους ανεξάρτητων καλλιτεχνών προκειμένου να καταλήξει στα ονόματα που θα λάβουν μέρος στην εθνική επιλογή.

Η επιλογή του νικητή θα γίνει μέσα από 3 διαφορετικές ψηφοφορίες ίσης βαρύτητας: η πρώτη θα διαρκέσει μία εβδομάδα, κατά την οποία τα τραγούδια θα παίζονται σε 9 ραδιοφωνικούς σταθμούς και το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει. Την ημέρα του τελικού θα πραγματοποιηθεί τηλεψηφοφορία, ενώ και μία πενταμελής επιτροπή ειδικών από το χώρο της μουσικής και του θεάματος θα δώσει τη βαθμολογία της.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να βρεθεί στο Ανόβερο στον γερμανικό εθνικό τελικό αγοράζοντας εισιτήριο (οι τιμές κυμαίνονται από 19,90 έως 38€) στην ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί.

Η διοργάνωση του τελικού σε στάδιο είναι μια πρώτη πρόβα, ενόψει των σχεδίων της γερμανικής τηλεόρασης για την οργάνωση από το 2014, καθώς για το 2013 δεν υπήρχε αρκετός χρόνος, μιας εθνικής επιλογής για τη Eurovision στα πρότυπα του Melodifestivalen με προκριματικές σειρές σε διαφορετικές πόλεις της χώρας. 

Στη Eurovision το 2012 τη Γερμανία εκπροσώπησε ο Roman Lob με το τραγούδι Standing still, το οποίο κατέλαβε την 8η θέση με 110 βαθμούς, με 10 βαθμούς από Πορτογαλία, Εσθονία, Δανία, Ουγγαρία και Ιρλανδία.

 

Λουκάς Βλαβιανός

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Γερμανία νομίζω ότι για άλλη μια φορά θα βάλει πλώρη για δεκάδα αρκεί να έχει και το κατάλληλο τραγούδι όπως και τις προηγούμενες χρονιές.

    • Συμφωνώ!!Η EBU μια χαρά της κάθεται η Γερμανία για καλή διοργάνωση και όσο το δυνατόν λιγότερη συμμετοχή στο μπάτζετ!!!
      Απο κει που είμασταν συνέχεια ανατολή(Ρωσίες,Κίεβα,Κωνσταντινούπολη,Ρίγες,Ταλίν και Αθήνα) τώρα θα χορτάσουμε πλούσιες και δύτικο”ευρωπαϊκές” πρωτεύουσες!!!Με δυο λόγια βραβείο μόνο οι πλούσιοι απο δω και μπρος 😎

  2. Η Γερμανία απο εκεί που ήταν μονίμως στον πάτο, πλέον έχει μπεί 3 σερί φορές στην 10-άδα, γιατί άρχισε να βλέπει με άλλο μάτι τον διαγωνισμό, μακάρι να συνέβαινε το ίδιο με Αγγλία και Γαλλία.
    Γενικά όμως δεν μου πολυαρέσουν οι Γερμανικές συμμετοχές, τα τελευταία 10 χρόνια μόνο το satelite μου άρεσε κι’αυτό όχι για πρωτιά, η δε περσυνή τους συμμετοχή ήταν βαρετή και εντελώς υπερεκτιμημένη.
    Πάντως και μόνο το γεγονός ότι θα συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες, και ότι απο του χρόνου θα έχουν και εκείνοι κάτι σαν Melodifestivalen δείχνει οτι το επίπεδο των τελικών τους θα ανέβει πάρα πολύ. Μακάρι να μην είχαμε κρίση και να είχαμε παρόμοιο τελικό.

  3. Για πρώτη φορα σεβάστηκα και εκτίμησα Ηνωμένες γερμανια ομολογώ πως το 2012 ήταν πολυ καλη . Η Λένα σίγουρα δεν άξιζε να κερδίσει αλλα ήταν κατι το διαφορετικό και πολλές φοράς αυτο βγαίνει σε καλο οταν ειναι πρωτότυπο .
    Η βαθμολογία μου απο το 2004

    2004: 4/10
    2005:6/10
    2006:8/10 ( 2η αγαπημένη μου συμμετοχή )
    2007:5/10
    2008:8/10 ( 1η αγαπημένη μου )
    2009:6/10
    2010:7/10
    2011:8/10
    2012:9/10

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ