ΣΟΥΗΔΙΑ: Οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια των Α’ και Β’ Ημιτελικών του Melodifestivalen 2013!

Σε μια ειδική συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Σουηδικό κανάλι SVT και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του svt.se/melodifestivalen, παρουσιάστηκαν οι καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στους δύο πρώτους Ημιτελικούς του Melodifestivalen 2013, καθώς και οι δημιουργοί και οι τίτλοι των τραγουδιών τους.

Ανά Ημιτελικό, ακολουθούν οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους, σε αλφαβητική σειρά των τραγουδιών και όχι σε σειρά εμφάνισης.

Α’ Ημιτελικός, Karslkrona (2 Φεβρουαρίου 2013)

  1. Cookies and BeanzBurning Flags (Fredrik Kempe)
  2. Mary N’diayeGosa (Johan Åsgärde, Mattias Frändå, Mary N’diaye)
  3. YohioHeartbreak Hotel (Johan Fransson, Tobias Lundgren, Tim Larsson, Henrik Göranson, Yohio)
  4. Jay-Jay JohansonParis (Jay-Jay Johanson)
  5. Anna JärvinenPorslin (Björn Olsson, Martin Elisson)
  6. David LindgrenSkyline (Fernando Fuentes, Henrik Nordenback, Christian Fast)
  7. Eric GaddVi kommer aldrig att förlora (Eric Gadd, Thomas Stenström, Jacob Olofsson)
  8. Michael Feiner & CaisaWe’re Still Kids (Michael Feiner, Caisa Ahlroth)

  Β’ Ημιτελικός, Gothenburg (9 Φεβρουαρίου 2013)

  1. Joacim CansAnnelie (Joacim Cans)
  2. Anton EwaldBegging (Fredrik Kempe, Anton Malmberg Hård af Segerstad)
  3. Sean BananCopacabanana (Sean Banan, Ola Lindholm, Hans Blomberg, Joakim Larsson)
  4. Rikard WolffEn förlorad sommar (Tomas Andersson Wij)
  5. Eric Segerstedt and Tone Damli – Hello Goodbye (Robin Fredriksson, Mattias Larsson, Måns Zelmerlöw)
  6. Felicia OlssonMake Me No 1 (Amir Aly, Henrik Wikström, Ingela Pling Forsman, Maria Haukaas Mittet)
  7. Pernilla Wahlgren, Hanna Hedlund, Jenny SilverOn Top Of The World (Peter Boström, Thomas G:son)
  8. Louise HoffstenOnly The Dead Fish Follow The Stream (Louise Hoffsten, Sandra Bjurman, Stefan Örn)

Από τους καλλιτέχνες αρκετοί έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενους διαγωνισμούς του Melodifestivalen, ενώ ανάμεσα στους δημιουργούς υπάρχουν και μερικοί που κέρδισαν στον διαγωνισμό της Eurovision.

Οι Cookies and Beanz συμμετείχαν στο Melodifestivalen το 2009 με το τραγούδι «What If» και φέτος επιστρέφουν με τραγούδι του Fredrik Kempe (Σουηδία 2008, 2009, 2011, Νορβηγία 2010), ενώ ο David Lindgren συμμετείχε πέρσι με το τραγούδι «Shout It Out». Ο Michael Feiner  συμμετείχε το 2007 ως μέλος του γκρουπ The Attic με το τραγούδι «The Arrival».  Ο Sean Banan επιστρέφει ένα χρόνο μετά ξανά στο διαγωνισμό με την ελπίδα να προκριθεί αυτή τη φορά στον Τελικό, ενώ ο Eric Segerstedt ο οποίος συμμετείχε το 2009 ως μέλος των EMD παρέα με τον φετινό παρουσιαστή Danny, επιστρέφει με τραγούδι που έγραψε ο Måns Zelmerlöw (2007, 2010).

Το τρίο Pernilla Wahlgren, Hanna Hedlund, Jenny Silver κάθε άλλο παρά άγνωστο είναι στο Melodifestivalen. Η Pernilla Wahlgren συμμετέχει φέτος για πέμπτη φορά (1985, 1991, 2003, 2010), ενώ οι Hanna Hedlund (2000, 2002) και Jenny Silver (2010, 2011) για Τρίτη. Φέτος ενώθηκαν για να διαγωνιστούν με τραγούδι των δημιουργών του Euphoria, Peter Boström και Thomas G:son. Αυτό είναι το 32ο τραγούδι του G:Son στο Melodifestivalen. Η Maria Haukaas Mittet που βρίσκεται ανάμεσα στους δημιουργούς δεν είναι άλλη από τη γνωστή Maria Haukaas Storeng (Νορβηγία 2008) η οποία συμμετείχε στο Melodifestivalen 2009, καθώς και στο Νορβηγικό Melodi Grand Prix 2010. Τέλος οι Sandra Bjurman, Stefan Örn είναι οι συνθέτες του Running Scared που κέρδισε στη Eurovision 2011 για το Αζερμπαϊτζάν, καθώς και των τραγουδιών του Αζερμπαϊτζάν για το 2010 και 2012.

Αλέξανδρος Λιάπης

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και να συμπληρώσω στο άρθρο οτι η Tone Damli Aaberge, που συμμετέχει με τον Eric Segerstedt ,ειναι η runner up του νορβηγικού τελικού το 2009 πίσω απο τον Rybak με το τραγούδι “Butterflies”
    http://www.youtube.com/watch?v=sRpL9roWPQM&feature=related … θέλω να την δω στη EUROVISION αλλά λίγο δύσκολο με τη Σουηδία!

  2. Ποσο θέλω την Καρολα να εκπροσωπήσει πάλι την Σουηδια!!! (νομίζω πως το τρίο Jenny silver, Pernilla, Hanna θα είναι αρκετά καλό)

  3. Κανένας καλλιτέχνης Σουηδός που να κάνει καριέρα στο εξωτερικό δεν αξιώθηκε ως τώρα να εμφανιστεί. Έστω και από παλαιότερα ονόματα (Roxette, Cardigans, Ace of Base, Agnes, Neneh Cherry, Eagled-eye Cherry, Robyn κλπ)

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ