EUROVISION 2013: Ενεργό ρόλο για τους fans σκέφτεται η EBU!

Ο κ. Martin Österdahl, executive producer του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2013, αποκάλυψε κάποιες σκέψεις της οργανωτικής ομάδας του SVT που αφορούν τη ενεργότερη συμμετοχή των fans στα shows.

Επιθυμία των Σουηδών είναι να στρέψουν την προσοχή στους fans μεταφέρωντας τους πιο κοντά στη σκηνή και τους καλλιτέχνες και να τους χρησιμοποιήσουν ίσως σαν διάλειμμα στα shows. Κεντρικός στόχος των διοργανωτών είναι να δημιουργήσουν πάθος που διαρκεί και παραμένει ζωντανό και εκείνοι που μπορούν να το καταφέρουν αυτό είναι οι fans. Όπως δήλωσε ο κ. Österdahl, η αρένα ανήκει στους fans, οι οποίοι με τον ενθουσιασμό τους, με τις σημαίες τους, αποτελούν ζωντανή συνέχεια του σκηνικού, και ίσως βρεθεί λύση ώστε να έχουν, για παράδειγμα, πρόσβαση σε κάτι που θα μπορεί να προβληθεί στις LED οθόνες της σκηνής.

Ο κ. Österdahl επισήμανε τη σημασία της παρουσίας των fans στις εκδηλώσεις στην πόλη, όπως στο Folkets Park, αλλά και κατά τη διάρκεια του welcome party, ενώ είπε ότι γίνονται συζητήσεις για τα εισιτήρια και τη διαμονή των επισκεπτών.

Επιπλέον, δήλωσε ότι οι διοργανωτές έχουν μια οργανωμένη ιστοσελίδα που θα χρησιμοποιηθεί για την ενημέρωση όλων γύρω από την ιστορία του διαγωνισμού και τις συμμετοχές για το 2013.

Ο κ. Österdahl ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι διοργανωτές θα παρέχουν όλα τα απαιτούμενα μέσα στους δημοσιογράφους που συρρέουν στο διαγωνισμό ώστε να είναι σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο. Το κέντρο τύπου θα βρίσκεται στο Malmömässan, ακριβώς δίπλα στη Malmö Arena, με την οποία θα συνδέεται με ένα κλειστό πέρασμα. Νέες αναβαθμισμένες τεχνολογίες θα χρησιμοποιηθούν για να προσφέρουν στους δημοσιογράφους και τις αποστολές όλες τις πληροφορίες που πιθανόν να χρειαστούν. Το κέντρο τύπου θα είναι ένα κανονικό κτίριο με εστιατόρια, αίθουσε ξεκούρασης και χαλάρωσης. Εκείνο που οι διοργανωτές επιθυμούν, σύμφωνα με τον κ. Österdahl, είναι οι δημοσιογράφοι να έχουν ένα περιβάλλον έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του διαγωνισμού και να έχουν δίπλα τους ανθρώπους που θα τους βοηθήσουν στο δύσκολο έργο τους. 

Λουκάς Βλαβιανός

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φασκουν και αντιφασκουν. Ποιές LED οθόνες μας τσαμπουνάνε τώρα;;; Εγώ είμαι εναντίον σε αυτή την μόδα των LED οθονών, πιστεύω πως τα τραγούδια που πραγματικα αξίζουν θα αναδειχθούν μόνο με τον φωτισμό, αντε και με πυροτεχνήματα και φωτιές…
    Εν πασει περιπτώσει, η ιδέα με τον ενεργό ρόλο των φανς μου θημίζει λίγο Ολυμπιακό εθελοντισμό και μου αρέσει εξερετικά.

  2. Έχω την αίσθηση ότι οι Σουηδοί “φλυαρούν” αρκετά φέτος σχετικά με τη διοργάνωση του διαγωνισμού. Καλλιεργούν πολύ μεγάλες προσδοκίες και αυτό δεν είναι πολύ καλό ούτε για τους ίδιους. Ας κατασταλάξουν πρώτα τι θέλουν και τι δεν θέλουν, τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν και μετά ας προβούν και σε ανακοινώσεις.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ