ΜΠΛΕ 2012: Μια μεγάλη βραδιά για τον Ogae Greece!

Μέσα σε ένα πραγματικά φαντασμαγορικό θέαμα διεξήχθη φέτος το 10ο ΜΠΛΕ. Το γεγονός έλαβε χώρα στην ΄΄Αρχιτεκτονική Live΄΄ στο Γκάζι, ένα πολύ ζεστό και όμορφο χώρο που για εκείνη τη βραδιά γέμισε για χάρη μας με τις μελωδίες που είχαμε εμείς επιλέξει. Τη βραδιά παρουσίασε ο Φώτης Σεργουλόπουλος που με το δημιουργικό του χιούμορ αλλά και τον άψογο επαγγελματισμό του προσέδωσε στην ετήσια συνάντηση του OGAE GREECE μία ιδιαίτερη χροιά.

Στο διαγωνιστικό τμήμα της βραδιάς 25 τραγούδια, που προήλθαν από τους 2 ημιτελικούς, παρουσιάστηκαν οπτικοποιημένα από τους Βαγγέλη Ρήγα, τον Παντελή Καπογιάννη και Ανδρέα Καλαιτζή, που για μια ακόμα φορά κατέθεσαν την καταπληκτική και εμπνευσμένη τους δουλειά για χάρη του σωματείου. Ακολούθησε η σχετική καθιερωμένη βαθμολογία και η ζωντανή ψηφοφορία από κάθε ομάδα ( όλων των χωρών τόσο του τελικού όσο και των αποκλεισθέντων από τους 2 ημιτελικούς) η οποία έδωσε τη νίκη στη Σουηδία με το τραγούδι My heart is refusing me από τη μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2012, Loreen. Το βραβείο κοινού δόθηκε στην ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου και στο τραγούδι των James, Getting away with it.

Δείτε τα πλήρη αποτελέσματα του τελικού και των 2 ημιτελικών εδώ.

Πριν την έναρξη του διαγωνιστικού μέρους, η Μαρία Μισιρλή, με ένα μοναδικό τρόπο και με τη γοητευτικότατή της φωνή, εκτέλεσε διασκευές γνωστών τραγουδιών της Eurovision.

Την φαντασμαγορική βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους δύο κυρίες της ελληνικής Eurovision: Η Μπέσσυ Αργυράκη (1977 Μάθημα Σολφέζ) και η Μαριάννα Ευστρατίου (1989 Το δικό σου αστέρι, 1996 Εμείς το χειμώνα φοράμε ανοιξιάτικα) που τραγούδησαν με το προσωπικό τους στυλ, δικές τους αλλά και άλλες συμμετοχές στο διαγωνισμό της Eurovision, χαρίζοντας μας τη λάμψη τους με τις λαμπερές τους παρουσίες αλλά και τις μοναδικές τους ερμηνείες. Στο τέλος της βραδυάς απονεμήθηκε και στις δύο ερμηνεύτριες τιμητική πλακέτα του Ogae Greece, επίτιμου μέλους.

 

Το μέλος του Ogae Greece, Δημήτρης Κίκλης, συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής, ερμήνευσε το υποψήφιό του για την επιλογή της Ελβετίας, For a lifetime και στη συνέχεια συνόδευσε τη Μπέσσυ Αργυράκη στη σκηνή, ερμηνεύοντας δε, με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο τη συμμετοχή μας του 1978, Τσάρλυ Τσάπλιν.

Παρούσα στο ΜΠΛΕ 2012, απευθύνοντας σχετικό χαιρετισμό, ήταν και η αγαπημένη μας παρουσιάστρια της Eurovision, Δάφνη Μπόκοτα.

Ο, για σειρά ετών αγαπημένος μας παρουσιαστής, Γιώργος Καπουτζίδης, μας τίμησε ακόμη μία φορά, χαρίζοντάς μας μια μικρή αλλά σημαντική δόση από το αστείρευτό του χιούμορ.

Το νικητήριο τραγούδι της βραδιάς Loreen – My heart is refusing me:

[youtube id=”OfRg-w4LC2k” width=”600″ height=”350″]

OgaeGreece site group

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευχαριστούμε θερμά για την υπέροχη εσπερίδα! Άξιζαν αυτά τα γενέθλια του ΜΠΛΕ, που αποδεικνύουν την “εσωτερική δυναμική” του OGAE Gereece. Ξέρετε, για μας από την επαρχία, πόσο σημαντικές είναι τέτοιες εκδηλώσεις… Μπράβο σ’ όσους δούλεψαν – απ’ το υστέρημα του χρόνου τους – για το θαυμάσιο αποτέλεσμα. Συγχαρητήρια στους νικητές, στους προκριθέντες και την αγάπη μας σ’ όσους αποκλείστηκαν. Ζήτω το…. 11ο ΜΠΛΕ!!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ