ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Απόψε ο 2ος προκριματικός!

Απόψε το βράδυ στις 21:00 ώρα Ελλάδος η τηλεόραση της Λιθουανίας θα μεταδώσει τον δεύτερο προκριματικό γύρο της εθνικής επιλογής για τη Eurovision 2013. 8 καλλιτέχνες θα παλέψουν για τις 3 θέσεις που οδηγούν στους ημιτελικούς του Δεκεμβρίου. Η εκπομπή γυρίστηκε την περασμένη Πέμπτη στα studios του κρατικού καναλιού.

Το show, με οικοδεσπότη τον δημοφιλή παρουσιαστή της λιθουανικής τηλεόρασης Andrius Rožickas, θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω live streaming και μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω δορυφόρου στο κανάλι της λιθουανικής τηλεόρασης LRT και διαδικτυακά πατώντας εδώ ή εδώ.

Η επιλογή των τραγουδιών που θα προκριθούν θα γίνει μέσω της ψηφοφορίας του τηλεοπτικού κοινού αλλά και 2 επιτροπών. Η μία που θα είναι τετραμελής θα βρίσκεται στο studio και θα κρίνει τις συμμετοχές ζωντανά. Θα υπάρχει και μία ακόμη επιτροπή με δώδεκα μέλη, τα οποία δεν θα ανακοινωθούν.

Τα μέλη της τετραμελούς επιτροπής του πρωτου προκριματικού είναι ο σχολιαστής της Eurovision για τη λιθουανική τηλεόραση Darius Užkuraitis, η ραδιοφωνική και τηλεοπτική παραγωγός Zita Kelmickaitė, ο συνθέτης Deivydas Zvonkus και ο παρουσιαστής πρωινής ενημερωτικής εκπομπής Ramūnas Zilnys.

Τα αποτελέσματα της τηλεψηφοφορίας θα ανακοινωθούν απόψε ενώ τα τελικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης και της ψηφοφορίας των επιτροπών, θα γίνουν γνωστά την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι 8 συμμετοχές του αποψινού προκριματικού είναι οι εξής (σε παρένθεση οι δημιουργοί):

1. Nėrius Pečiūra – Kas gali pakeisti gyvenimą (Nėrius Pečiūra)

2. Timohi – Time for life (Timohi)

3. Giedrė Smolskaitė – Stay awake tonight (Raigardas Tautkus & G.Griciūtė)

4. Ieva Zasimauskaitė & Gabrielius Vagelis – I Fall In Love (Raigardas Tautkus & Raimondas Nabus)

5. Beissoul & Gabrielė Griciūtė – Feeling hopeless (Raigardas Tautkus, Raimondas Nabus, Beissoul & G.Griciūtė)

6. Mundis & Elvina – Aš Ilgiuosi Tavęs (Emanuel Gonzales “Gonza”)

7. Alive Way – Revolution (Justinas Stanislovaitis) 

8. Feliksas Merlin – Silent scream (Feliksas Kutka & Rodion Kolomin)

Ήδη από τον πρώτο προκριματικό έχουν προκριθεί το συγκρότημα Saules Briolai και το τραγούδι τους Loreen, ο Gabrielius Vagelis με το τραγούδι Sacrifice και ο Andrius Pojavis με το τραγούδι Something.

Λουκάς Βλαβιανός

πηγή: lrt

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ