Home Composed Song Contest 2012: 2η θέση για την Ελλάδα!

Για μία ακόμη χρονιά διοργανώθηκε ο Home Composed Song Contest με τη συμμετοχή 22 τραγουδιών από 13 χώρες, καθώς στο συγκεκριμένο διαγωνισμό οι χώρες μπορούν να συμμετέχουν με περισσότερες της μίας συμμετοχές.

Η Ελλάδα έλαβε μέρος με το τραγούδι “Στείλε το φως” σε στίχους και μουσική του Κώστα Παπουτσή, που είναι και μέλος του OGAE Greece, το οποίο ερμήνευσε ο Γιώργος Ψωμιάδης και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία. Με 12 βαθμούς από 5 χώρες και 10 βαθμούς από 2 χώρες συγκέντρωσε συνολικά 150 βαθμούς.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Φινλανδία με το τραγούδι Olen και τους Snowclone.

Ο Κώστας Παπουτσής γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε μουσική και πιάνο στο μουσικό σχολείο της πόλης του και συμμετείχε από μικρός στη χορωδία του Συλλόγου “Ορφέας”. To 2012 συμμετείχε στην προεπιλογή του Βελγίου για το Διαγωνισμό της Eurovision. Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και ραδιοφωνικούς σταθμούς στις Σέρρες. Αυτή ήταν η τρίτη του συμμετοχή στον Home Composed Song Contest. Το 2011 με ένα ορχηστρικό κομμάτι κατέλαβε την 8η θέση.

Ο Γιώργος Ψωμιάδης ξεκίνησε το τραγούδι το 2004. Το 2011 και το 2012 έχει κερδίσει σε δύο διεθνείς διαδικτυακούς διαγωνισμούς. Την επιτροπή του διαγωνισμού το 2011 μάλιστα αποτελούσαν παραγωγοί και συνεργάτες της Celine Dion. Έχει εργαστεί και σαν ηθοποιός σε τηλεοπτικές σειρές, ταινίες και το θέατρο.

Στο ελληνικό τραγούδι συμμετείχαν ακόμη ο Γιάννης Δεληγιάννης στο electronic percussion pad και ο Simus στο βιολί.

Ο OGAE Greece συγχαίρει όλη την ελληνική ομάδα για την επιτυχία αυτή και εύχεται να έρθουν ακόμη καλύτερες στιγμές στη ζωή τους.

Λουκάς Βλαβιανός

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον από πάνω.. Εντάξει δεν θα πω “Χάλια” αλλά…
    Πώς να το πω ευγενικά?Τραγούδι αδιάφορο.. από στίχο,μουσική και φωνή..
    Το άκουσα μια φορά και δεν νομίζω να το ξανακούσω…Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ πώς ήταν τα υπόλοιπα τραγούδια για να βγούμε δέυτεροι..
    Πάντως τα παιδιά συμπαθέστατα και ειδκά ο συνθέτης..Τα points μου πάνε για αυτό…
    😉
    Συγχαρητήρια στα παιδιά πάντως!

  2. thanos_0030 πρέπει να είχες πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλιώς δεν εξηγείται τόση κακία. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια, τον κόπο τους και τη 2η θέση που κατέκτησαν! Προσπαθήστε ξανά και του χρόνου βραβείο (κανείς δεν ανίκητος άλλωστε, παρά μόνον η ανθρώπινη βλακεία)!

  3. Μουσική και στίχοι οκ!!!Αλλά η φωνή του δε μου άρεσε!Πολύ μονότονη!!Χωρίς παρεξήγηση!!Κατα τα άλλα συμπαθής αποστολή!Συγχαρητήρια!Ένα τέτοιο στυλ με μία πιο καλή ερμηνεία ίσως να είναι μια καλή συνταγή και για τη Γιουροβίζιον το Μάη(……..Αααααααααν πάμε τελικά….).

  4. Paidia denehete katalavei kati para poly aplo, to contest ayto einai gia erasitexnes mousikous! denehei remix epaggelmatika oute studios oute tipote! apla ta pragmata! min ehete to myalo sas stin Eurovision allo to ena allo to allo! Kai gia afto to skopo to tragoudaki tis Elladas einai mia xara! an twra kapoios parei toen logw tragoudi kai to kanei ta remix kai ta ftiaximata pou kanoun ola ta tragoudia sto teliko stadio tis ESC kai me aggliko stixo tote tha deite ti axizei! Kapoioi mallon den ehete parakolouthisei pote ta proimetelika tis Lithuanias……..eytyhws gia sas vevea dystyhws gia tin empeiria sas apo tin alli! Sygharitiria sta paidia gia tin prospatheia tous kai tin epityxia tous!

    • Σωστός!Απλά είναι τραγούδι και το τραγούδι είναι και η φωνή και ο στίχος και όλα!Όχι μόνο η σύνθεση!Αν ήταν έτσι θα διαγωνίζονταν μόνο παρτιτούρες ή μουσικά κομμάτια χωρίς ερμηνείες!Όλα στο αυτί πάνε!Ναι!Αν το φτιασίδωναν θα ταν τέλειο!Αλλά ο διαγωνισμός δεν το επιτρέπει,οπότε θα κρίνουμε αυτό που ακούμε,έτσι όπως είναι και όχι όπως ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είναι!Αν είναι έτσι,και το ”Έξω απ’τα δόντια” της Μαλάμως είναι masterpiece!(Το οποίο είχε τέλεια μουσική,ειρήσθω εν παρόδω..!!!)
      Και επίσης ίσως σφάλλεις λίγο σε αυτό:Το πρότυπο δεν είναι οι τελικοί μιας χώρας η οποία μηδενίστηκε με το που μπήκε στο διαγωνισμό και μπήκε 10αδα για πρώτη φορά 12 χρόνια μετά με το Γουι αρ δε γουνιερς. και τώρα κάνει τον Εθνικό Ύμνο της Λορίν για να δει καμια δεκάδα ξανά!ΕΛΕΟΣ!!!Ούτε να μιλάς για τις ”εμπειρίες” κάποιων ανθρώπων που δεν έχουν καμία όρεξη στο φινάλε να αχολούνται με τελικούς και μουσική ούτε πρέπει να είναι του χώρου για να μιλήσουν!Απλά ακούνε και λένε τη γνώμη τους!Η σελίδα δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν εμπειρία απο Λιθουανία και απο μουσική ή όχι!Ο καθένας μπορεί να ακούει ένα κομμάτι που εκπροσώπησε τη χώρα του και να λέει τη γνώμη του!Ίσως είναι γνωστός σου ο φίλος μας(Που μας έδωσε και μια διακριση στην Ευρώπη στο κάτω-κάτω)και σε πειράζει!Αλλά και να μην είσαι και πάλι γούστο σου!Απολύτως κατανοητό!Ωστόσο δεν έχεις δικαίωμα να λες εν ολίγοις ”Οι άσχετοι να το βουλώσουν!!!” Κάπως έτσι μου κανε γι’αυτό και σου απάντησα,αλλιώς δεν είχα πρόθεση να διαφωνήσω στο ελάχιστο μαζί σου!!!

      • ekfraseis toy typou oi asxetoi kai etsi den xrisimopoihsa kai oute xrisimopoiw , einai dikes sou apopseis krata tes gia tone afto sou kai min tis vazeis sto stoma allwnwn einai to ligotero anefthino. Twra egw apla eipa oti o idios o diagwnismos aytos legetai HOME compsed diladi stin kyriolexia synthesi sto spiti……..diladi mia apli erasitexniki prospatheia me apla synthesaizer(isws) sto spiti oxi sta studio i se alla pio apaggelmatika meri! ayto eipa kai tipote allo ta ypoloipa saltses kai epitheta kathws kai syndyasmous gia agrious(einai filios kai etsi) ta prosthese i axalinwti kai oriaka nosiri sou fantasia

      • ”Kapoioi mallon den ehete parakolouthisei pote ta proimetelika tis Lithuanias……..eytyhws gia sas vevea dystyhws gia tin empeiria sas apo tin alli! Sygharitiria sta paidia gia tin prospatheia tous kai tin epityxia tous!”
        ”eytyhws gia sas vevea dystyhws gia tin empeiria sas apo tin alli! Sygharitiria sta paidia gia tin prospatheia tous kai tin epityxia tous!”
        Το χειρότερο δεν είναι που τα γράφουνε!!Το χειρότερο είναι που δεν τα μαθαίνουν απέξω και τα ξεχνάνε!!!
        Καληνύχτα σας είπα?Δεν σας είπα!!!

  5. ahahaha…les kai akouw (se melwdia) tragoudia to 1980…me mikra shmeia apo to shmera kai ayth h fwnh tou les k tragouda psalthas…ahahaha haliiiii 😛

  6. Χαχαχα, και εγώ Σέρρες γεννήθηκα και Σέρρες μένω, μπράβο στο παληκάρι για την δεύτερη θέση!!!!

  7. kala ta lete paidia, alla an den exeis eteria gia na sou kanei paragwgi esy prepei na plhrwneis apo thn tsepisou 1000 kai 2000 eurw gia na kaneis 1 tragoudi. kai kserw na sfyrizw, provata den exw 🙂

  8. Συγχαρητήρια, Κώστα γι αυτή τη διάκριση! Ξέρω πόσο πολύ είχες προσπαθήσει και μην ακούς τις κακίες ανθρώπων που το παίζουν τύπου αντικειμενικοί και ξερόλες! Και πάλι, συγχαρητήρια!!!

    • Ένα μεγάλο συγχαρητήρια στα παιδιά όπως και να χει!Απλά,εδώ δεν είναι κόμμα όπου θα πρέπει όλοι να πούμε ναι σε μία γραμμή,αλλά ένα forum που κάποιοι λένε τη γώμη τους!Σωστή ή λανθασμένη!
      Μην αυτοαναιρείστε ρε παιδιά!!Έλεος!!Βαρέθηκα!
      Όποιος δε συμφωνεί μαζί σου είναι κακός και ξερόλας;LOL!Παιδιάστικο και ανώριμο!!Μου θυμίζει νηπιαγωγείο!
      Η λέξη ξερόλας και κακία,κατα τη δική μου άποψη,περιγράφει πιο πολύ το δικό σου σχόλιο,γιατι εσύ δε λες τη γνώμη σου αλλά κρίνεις και προσβάλλεις!!!Καλησπέρες!!!

      • Simfono mazi sou Ellas-eurovision!
        Kai go theoro pos os tragoudi den einai kalo… diladi ti paei na pei… oti den eho to dikaioma na to grapso?
        fisika i kritiki mou, den meioni tin prospatheia kapoion anthropon! Bravo tous gia tin 2h thesi!

      • Εννοείται!!!Μακάρι να βγούμε όχι 2οι αλλά 10οι και στην κανονική γιουροβίζιον!!!(Μάλλον πρώτα να δούμε δήλωση συμμετοχής απο την ΕΡΤ,κάτι που πιστεύω πως θα γίνει τελικά αν και καθυστερημένα!!!).

  9. Σεβαστή η άποψή σας, μόνο που έγω την εκφράζω με ονοματεπώνυμο και όχι με ψευδώνυμο! Κατά τα λοιπά…χαιρετίσματα στον πλάτανο!!!

    • οντως… στον πλατανο! Η συνηθισμενη απαντηση οταν δεν εχουμε επιχειρηματα… “εγω γραφω με ονοματεπωνυμο” Υποκριτικο μου ακουγεται!

  10. Ώχουουουουουουου..!!!Ποιός τα βγαλε διάλειμμα,απο τώρα;
    Πάλι το κουλούρι τους πήρανε και κλαψουρίζουν μεσα στ’αφτί μου;
    Έλεος!
    Υπάρχουν και άλλα σάϊτ ”έκφρασης πολιτισμένης γνώμης” λαϊκιστί ξεκατινιάσματος.!Άντε να ηρεμήσει το κεφαλάκι μου και μας!

  11. Γι’αυτ’ό σε γουστάρω σελιδάρα μου!Δεν ήξερα ποτέ πόσο γέλιο μπορεί να σου προσφέρει κάτι που σχετίζεται με τη Γιουροβίζιον!
    Μαθαίνετε τί γράφετε ρε παιδιά!Σημειώσεις δεν κρατάτε?Η πλήρης έκθεσις!!!
    ΑΑΛΟΧΑ ΛΕΜΕ!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ