ΚΥΠΡΟΣ: Επιβεβαιώνεται η συμμετοχή της στην Eurovision 2013!

Διαψεύδοντας τις έντονες φήμες των τελευταίων ημερών περί αποχής της χώρας από την Eurovision 2013, η κρατική τηλεόραση της Κύπρου επιβεβαιώνει την παρουσία της στο Malmo, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ του esctoday.com.

Οι πληροφορίες που έφταναν τον τελευατίο καιρό στα δημοσιογραφικά “πηγαδάκια” έκαναν λόγο για πιθανή αποχώρηση του ΡΙΚ από τον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς, γεγονος που είχε αρχίσει να προκαλεί σχετική αναστάτωση στους fans του διαγωνισμού, εντός κι εκτός Κύπρου. Το τέλος στη φημολογία αυτή έρχεται σήμερα μέσα από επικοινωνία της προαναφερθείσας ιστοσελίδας με στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης της Μεγαλονήσου, τα οποία και “ανάβουν το φως” για το ταξίδι της Κυπριακής αποστολής στο Malmo, τον ερχόμενο Μάιο. Πέραν της επιβεβαίωσης της συμμετοχής της χώρας στον διαγωνισμό, καμία άλλη πληροφορία δεν δίδεται από τους ιθύνοντες του σταθμού, αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσουν το νησί στην επερχόμενη διοργάνωση.

Παράλληλα με την είδηση αυτή, τις τελευαταίες ημέρες συζητείται εντονότατα το σενάριο που θέλει το ΡΙΚ να έχει προτείνει την εκπροσώπηση για το 2013 στον γνωστό ανερχόμενο ερμηνευτή και τραγουδοποιό Γιώργο Παπαδόπουλο. Ωστόσο, η είδηση αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από καμία επίσημη πλευρά, και για τον λόγο αυτό διατηρούνται οι σχετικές επιφυλάξεις.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, σε κάθε περίπτωση.

Θανάσης Νάκος

Πηγή: esctoday.com

 

Το 2012 την Κύπρο εκπροσώπησε στην Eurovision η Ήβη Αδάμου με το τραγούδι “La la love”, το οποίο αρχικά προκρίθηκε από την θέση του ‘Α Ημιτελικού (με 91 βαθμούς) και εν συνεχεία κατετάγη στην 16η θέση του Τελικού, με 65 βαθμούς (με μόλις έναν βαθμό διαφορά από τη συμμετοχή της Ελλάδας). Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τραγούδι δεν απέφερε τα αναμενόνενα αποτελέσματα στον ίδιο τον διαγωνισμό, η πορεία που ακολούθησε εκ των υστέρων υπήρξε κάτι περισσότερο από επιτυχημένη, αφού κατόρθωσε να βρεθεί στα charts αρκετών Ευρωπαϊκών χωρών, εκτός της Κύπρου και της Ελλάδας. Ανάμεσα στις χώρες που το “La la love” σημείωσε επιτυχία διακρίνεται η Σουηδία (ψηφίστηκε ως το καλύτερο τραγούδι του καλοκαιριού, παραμένοντας επί 2 εβδομάδες στη θέση νο 1 των επίσημων charts), η Φινλανδία, η Ισπανία, αλλά και το Ην. Βασίλειο, όπου βρέθηκε στο top 100 των airplay charts.

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άντε και στα δικά μας !
    Σχετικά με τη φετινή Κυπριακή συμμετοχή : 7/10. Στo ίδιo appeal με το “Comme ci comme ca” ( κάπως υπερτιμημένα κ τα 2 ) αλλά τουλαχιστόν το φετινό παρουσιάστηκε πιο επαγγελματικά ( αν και ποτέ δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει το φόντο ή ο πάγκος με τα βιβλία.Highlight σαφώς από 2:12 μέχρι 2:22.
    Eξακολουθώ να πιστεύω πάντως πως οι καλύτερες Κυπριακές συμμετοχές παραμένουν με διαφορά του 1994 και 1992 κι ακολουθούν :1997 , 2010 ! , 2004 και 1995.

  2. naiiiiii…epitelous 😀 bravooo kypros mas 😀 ante paidia h kypros dhlwse epishma symmetoxh…ante na pernoume k meis seira 😀 pame pame….:D kalh epityxia gia to 2013.:D elpizw to 2014 na pame eurovision sto nhsi ths afridiths 😀 gt fetos pera apo thn plaka adilh8hke h ivi mas :/ tespa…emeis pote 8a dhlwsoume?

  3. Μπράβο Κύπρο και καλή επιτυχία στην επιλογή του τραγουδιού!!! Άντε να δούμε με μας τι θα γίνει…

  4. mmm…proswpika to wikipedia den to empisteyomai kai toso,exei polles anakrivies…kai akyrwnei diarkws ayta pou dhmosieyei…tespa..mesa noemvrh to poly 9a 3eroume kai thn ellhnikh apofash…e? 😀 (pou elpizoume na nai 8etikh) ;D

  5. Αν ειναι να παει η Ελλάδα με οτι δευτεραντζα βρουν μπροστά τους οι ´´αρμοδιοι ´´ και οτι τους βολεύει , καλυτερα αποχή. Αρκετά με τα σουργελα που δεν τα ξέρει η μανα τους και τους πληρώνουμε την ψωναρα τους.

    • Δεν έχεις και άδικο.(Αν και η Ελευθερία προσωπικά μου άρεσε και θεωρώ οτι θα μπορούσε αν όχι 10αδα μία 11η-12η θέση!!).

      • Και τι νοημα θα ειχε μια 12 θεση με ενα σκυλο τραγουδο του σωρου? θελουμε ενα καλο αλλα και ξεχωριστο τραγουδι πλεον!! τοσοι θελουνε να πανε. Ας κανουν τελικο με προκηρυξη! τοσοι στελνουν σε Ελβετιες κτλ γιατι εμεις εχουμε τις πορτες κλειστες και κανεις σοβαρος ανθρωπος δεν θα καθετε να γλυφει τα 20 χρονα της Γιουνιβερσαλ, μπας και ακουσουν τη συνθεση του. Αλλιως αν επιμεινουν σε κλειστο τελικο, ας γινει μια ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ οργανωση ωστε να μην εκτεθουν αναγνωρισμενα ονοματα. Vegas, Otherview, Demy, Ελ. Ζουγανελη, Δημος Αναστασιαδης, Μελισσες, Νικη Ποντε κτλ κτλ δεν ειναι υποχρεωμενοι να ξεφτιλιστουν τραγουδωντας σε σουπερ μαρκετ για μια ελληνικη βραδια επιλογης για κλαμματα.

      • Σωστός!!!Ας γίνει κάτι σοβαρό φέτος!Απλά τα πράγματα!!!Ποιός γουστάρει;Να γίνει μία επιλογή 5-10 άτομα και μετά μια εκπομπή παρουσίασης.να ψηφίσουμε και αυτό ήταν!Αν είναι κατευθείαν επιλογή να κάτσει η ΕΡΤ να σκεφτεί πολύ καλά και προσεκτικά!Δε μας αξίζει ένα συνεχόμενο κακό αποτέλεσμα μετά απο τόσα χρόνια δεκάδας και πολύ καλών θέσεων…!!!!!!

  6. μονο η ελλαδα, η πορτογαλια, το σαν μαρινο, το μαυροβουνιο και η πολωνια δεν δηλωσαν ακομα

  7. Καλή επιτυχία, Κύπρος, κι επιτέλους κάνε μια καλή εμφανιση, γιατί τούτο εδώ ήταν επιεικώς για τα μπάζα!!!

  8. Η Κύπρος με μία μπαλάντα με στοιχεία παράδοσης(κάτι πιο προσεγμένο απο το 2011 ας πούμε…) μπορεί να πρωτοτυπήσει!!Θα το ξαναπώ!Θέλω βραβείο για την Κύπρο μέσα στη δεκαετία!!!Μπορεί!!!Ούτε η Φινλανδία με τη Γερμανία είχαν συμμαχίες και καλές θέσεις.Πρωτοτύπησαν και κέρδισαν!!Τόσο απλό!!(Και η Φινλανδία έκανε και ρεκόε ψήφων για την εποχή!!!)……ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΘΕΛΩ ΨΗΛΑ ΦΕΤΟΣ!!!ΒΑΛΕ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΟΥ!!!ΜΠΟΡΕΙΣ!!ΕΔΩ ΑΛΛΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ!!!!

  9. Και το comme ci comme ca(Που ίσως ήταν η μοναδική της ευκαιρία για τριάδα,αν όχι για βραβείο!)αν δεν ήταν αυτό το μπάχαλο με τις 28 χώρες το 2007 και είχαμε 2 ημιτελικούς θα πέρναγε σίγουρα και θα χαμε γενικά πιο αξιοπρεπή τραγούδια στον τελικό……!!!!!!!

  10. Συγχαρητήρια στην Κύπρο για την θετική της απόφαση. Ας ανοίξει επιτέλους η πόρτα για την 10άδα.

  11. Από τις καλύτερες συμμετοχές της Κύπρου η φετινή, άξιζε την 5άδα
    Ελπίζω και φέτος να στείλουν κάτι τόσο πιασάρικο αλλά σε μπαλάντα, βλέπε 1992, 1994, 2004
    Καλή επιτυχία στην πλέον πιο αδικημένη χώρα της Eurovision

  12. Για Ελλάδα προτείνω Αξιοπρεπή τελικό για να μην ξεφτυλίζονται και εκτίθενται οι καλλιτέχνες και έναν τελικό με 9 τραγούδια. ΕΞΙ (6) να προέλθουν απο ανοιχτό κάλεσμα και ΤΡΙΑ (3) απο εσωτερική επιλογή της ΕΡΤ (3 wildcards). Ετσι θα έχουμε σίγουρα καλό τραγούδι συνδιάζοντας και δημοκρατικές διαδικασίες και δίνοντας την ευχέρια στην Ερτ να κλείσει κανα καλό τραγούδι…Αν και κακά τα ψεμματα. Η Ερτ τα τελευταία χρόνια δεν ψάχνει ποτέ για τραγούδι και ρίχνει το μπαλάκι σε δισκογραφικές που κάνουν αγγαρεία και μας δίνουν τα χειρότερα τους κομμάτια τα οποία δεν τα πιστεύουν ούτε αυτές. Αν τα πίστευαν, θα τα έβγαζαν μετά σε σίνγκλ ή θα τα γυρναγαν βίντεο Κλίπ. Η ερτ εχει δειξει αδιοφορία και στην αναζήτηση τραγουδιών αλλά και στην αναζήτηση αξιόλογων ονομάτων καλλιτεχνών. Είναι απαράδεκτο να γίνονται τελικοί με 4 ατομα που είναι και τα 4 για τα μπάζα (αφωνοι,ατάλαντοι , αγνωστοι που δεν θα κάνουν ποτέ καριέρα)

  13. Πέρυσι τέτοια εποχή δηλώσαμε περίπου συμμετοχή!!!!
    Οπότε τώρα κοντά θα μάθουμε!Στο κάτω-κάτω τον άλλο μήνα κλείνει η προθεσμία.Οπότε θα ξέρουμε αν μένουμε ή φεύγουμε!!!

  14. Καλη επιτυχια στην Κυπρο!Αντε να δουμε εμεις ποτε θα δηλωσουμε συμμετοχη!!!Α και συμφωνω απολυτα με ellas-eurovision και Γατο 🙂

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ