ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Μακρά η διαδικασία της εθνικής επιλογής για το 2012!

Η κρατική τηλεόραση της Λιθουανίας LRT ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της διαδικασίας για την επιλογή του εκπροσώπου της χώρας στη Eurovision 2012. Ημιτελικοί, τελικός αλλά και super- τελικός συνθέτουν το παζλ της εθνικής επιλογής για το Μπακού.
Μέχρι τον super-τελικό το τηλεοπτικό κοινό και ειδική επιτροπή, όπως αναφέρει το esctoday.com, θα επηρεάσουν από κοινού το αποτέλεσμα, με την ψήφο της επιτροπής να υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας, ενώ στον super-τελικό τον εκπρόσωπο της χώρας στη Eurovision θα τον επιλέξει αποκλειστικά η ειδική επιτροπή.
Οι καλλιτέχνες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2012. Στη συνέχεια, ο τηλεοπτικός σταθμός θα επιλέξει εκείνα τα τραγούδια που θα συμμετέχουν στην ημιτελική φάση, που ακόμα δεν είναι γνωστό πόσα ζωντανά τηλεοπτικά shows θα περιλαμβάνει ούτε είναι ακόμα γνωστές οι ημερομηνίες.
Στον super-τελικό θα λάβουν μέρος οι 3 επικρατέστεροι από τον τελικό, οι οποίοι θα τραγουδήσουν εκ νέου τα τραγούδια τους προκειμένου να γίνει η τελική επιλογή.

Στη Eurovision το 2007 τη Λιθουανία εκπροσώπησε το συγκρότημα 4Fun με το τραγούδι Love or leave, το οποίο κατέλαβε την 21η θέση με 28 βαθμούς, με 12 βαθμούς από την Ιρλανδία, 10 από τη Λετονία, 3 από το Ηνωμένο Βασίλειο, 2 από τη Λευκορωσία και 1 από την Ανδόρρα.

 

Λουκάς Βλαβιανός

Related posts