ΕΛΒΕΤΙΑ: Σήμερα η ιταλική επιλογή…τα τραγούδια online!

Η ιταλόφωνη τηλεόραση της Ελβετίας RSI διοργανώνει σήμερα τον περιφερειακό τελικό για την ανάδειξη των συμμετοχών της στον ελβετικό εθνικό τελικό της 15ης Δεκεμβρίου. 7 τραγούδια διεκδικούν τα 2 πολυπόθητα εισιτήρια. Η βραδιά θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά από το Rete tre στις 22:00 ώρα Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί στο Living Room στο Λουγκάνο με οικοδεσπότη τον γνωστό στην Ελβετία ραδιοφωνικό παραγωγό Pablo Creti.

Το κοινό θα επιλέξει το ένα τραγούδι που θα λάβει μέρος στον εθνικό τελικό και η κριτική επιτροπή που θα βρίσκεται στην αίθουσα το δεύτερο. Στη βραδιά θα εμφανιστεί και το συγκρότημα Sinplus που το 2012 ήταν μία από τις επιλογές της ιταλόφωνης τηλεόρασης και ο τελικός εκπρόσωπος της Ελβετίας στη Eurovision.

Τα 6 τραγούδια επέλεξε επιτροπή μεταξύ 30 συμμετοχών που υποβλήθηκαν στο κανάλι. Την επιτροπή αποτελούσαν ο Nicola Albertoni, υπεύθυνος μουσικού προγράμματος στο ραδιόφωνο, η Daniela Tami, τηλεοπτική παραγωγός και ο  Gian Luca Verga, υπεύθυνη ψυχαγωγίας και προγράμματος στην ιταλόφωνη τηλεόραση. Η 7η συμμετοχή είναι η νικήτρια του talent show Fattore voce, Sohaila, με το τραγούδι But who?. Μεταξύ των τραγουδιστών συναντάμε την Chiara Dubey που πέρσι ήταν η μία από τις δύο συμμετοχές της ιταλόφωνης τηλεόρασης και κατέλαβε στον εθνικό τελικό την τρίτη θέση.

Αναλυτικά οι 7 συμμετοχές του αποψινού τελικού, τις οποίες μπορείτε να ακούσετε στον ιστότοπο της ιταλόφωνης τηλεόρασης, είναι: 

  • Theo – My wonderful life
  • N2L – Smoke out
  • Marilise – Nobody
  • Ally – Catch me
  • Chiara Dubey – Bella sera
  • Vanda Palma – La farfalla va
  • Sohaila – But who

Η ψηφοφορία της γερμανόφωνης τηλεόρασης συνεχίζεται στην σχετική ιστοσελίδα. Υπενθυμίζουμε τη συμμετοχή 4 Ελλήνων καλλιτεχνών, του Δημήτρη Κίκλη, του Δημήτρη Πάσιου, του Πάνου Σπανού και του Dj Sagkra (Σάκης Γραβάνης).

Αναμένονται ανακοινώσεις και από τη γαλλόφωνη τηλεόραση που θα επιλέξει τις 3 συμμετοχές της με εσωτερική κλειστή επιλογή.

Λουκάς Βλαβιανός

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ