OGAE Second Chance 2012: Μεγάλη νικήτρια η Ισπανία!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ο διαγωνισμός OGAE Second Chance 2012, με την επικράτηση της συμμετοχής της Pastora Soler, από την Ισπανία. Το Second Chance είναι ένας διαγωνισμός του δικτύου OGAE International, ο οποίος διεξάγεται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στα μέλη των κατά τόπους παραρτημάτων, συμπεριλαμβανομένου, φυσικά και του δικού μας OGAE Greece. Στον διαγωνισμό αυτό, ο οποίος με το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε σε ετήσιο θεσμό ανάμεσα στους fans ανά τον κόσμο, τα μέλη κάθε τοπικού παραρτήματος OGAE ψηφίζουν ένα τραγούδι από τον εθνικό τελικό της χώρας τους για την Eurovision της ίδιας χρονιάς, εκτός -όπως είναι αυτονόητο- από τα νικητήρια τραγούδια, τα οποία τελικά βρέθηκαν στη σκηνή του διαγωνισμού. Εν συνεχεία, τα επιλεγμένα τραγούδια από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο Second Chance τίθενται σε ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη των Σωματείων, πραγματοποιώντας ουσιαστικά μια “διαφορετική” Eurovision, “δεύτερης ευκαιρίας”.

Στον OGAE Second Cahnce 2012 συμμετείχαν συνολικά 19 σωματεία, διαγωνιζόμενα με ισάριθμα τραγούδια από τους εθνικούς τελικούς των χωρών τους. Την Ελλάδα εκπροσώπησε φέτος το γυναικείο συγκρότημα Cassiopeia, με το τραγούδι “Killer Bee”, ενώ αντίστοιχα η Κύπρος εκπροσωπήθηκε από το “You Don’t Belong Here” της Ήβης Αδάμου. Μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Ισπανία, με το “Tu Vida Es Tu Vida”, ερμηνευμένο από την εκπρόσωπο της χώρας στην Eurovision 2012, Pastora Soler. Η φετινή ψηφοφορία εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς η βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες υπήρξε απειροελάχιστη, ενώ το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε κυριολεκτικά “στον πόντο”, καθώς η Ισπανική συμμετοχή επικράτησε της αντίστοιχης Σουηδικής (Danny Saucedo “Amazing”) για έναν μόλις βαθμό. Η Ελλάδα κατετάγη στην 16η θέση με 9 βαθμούς, ενώ η Κύπρος βρέθηκε στην 10η θέση με 64 βαθμούς, αντίστοιχα.

Η πρώτη πεντάδα του OGAE Second Chance 2012 διαμορφώθηκε ως εξής:

1. ΙΣΠΑΝΙΑ- Pastora Soler “Tu Vida Es Tu Vida” (201 βαθμοί)

2. ΣΟΥΗΔΙΑ – Danny Saucedo “Amazing” (200 βαθμοί)

3. ΝΟΡΒΗΓΙΑ – Reidun Saether “High On Love” (190 βαθμοί)

4. ΔΑΝΙΑ – Jesper Nohrstedt “Take Our Hearts” (175 βαθμοί)

5. ΑΥΣΤΡΙΑ – Cocnchita Wurst “That’s What I Am” (132 βαθμοί)

 

Τα αναλυτικά αποτελέσματα, καθώς και την εξέλιξη της βαθμολογίας μπορείτε να παρατηρήσετε επισκεπτόμενοι την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού, πατώντας εδώ).

Θανάσης Νάκος

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. hahaha mallon fetos den htan h xronia mas se oti anafora “eurovision”17oi hr8ame ston diagwnismo…16oi edw…eleos -_- opote katalavenoume oloi thn poiothta twn fetinwn tragoudiwn….pantws bravoooo sthn ispania gt to tragoudi a3izeee 😀 vamooos l’espana <3 k h souhdia poly kalh ka8ws k olh h prwth 5ada 😀

  2. Εδώ ναι, το αποτέλεσμα ήταν α[πογοητευτικό γιατί βγήκαμε 16οι με 19 συμμετοχές αλλά στον κανονικό διαγωνισμό πιστεύω ότι τα πήγαμε πολύ καλά. 43 συμμετοχές, όχι και λίγες, στον ημιτελικό 4οι και τέλος 17οι από τους 43. Σκεφτείτε μόνο ότι αν δεν ήταν οι επιτροπές θα είχαμε βγει 9οι!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ