ΕΛΒΕΤΙΑ: 175 τραγούδια στο διαδίκτυο!

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των τραγουδιών στη διαδικτυακή διαδικασία της γερμανόφωνης τηλεόρασης της Ελβετίας και πλέον οι υπεύθυνοι θα προχωρήσουν στον έλεγχο των συμμετοχών, ώστε να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες η ψηφοφορία του κοινού αλλά και η αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής.

Οι φετινές συμμετοχές ήταν 175, λίγο λιγότερες από πέρσι όταν 221 τραγούδια είχαν κατατεθεί. Μεταξύ των υποψηφίων συναντάμαι την πρώτη νικήτρια της Eurovision Lys Assia, η οποία μετά την περσινή της εμφάνιση στον ελβετικό τελικό επιστρέφει παρέα με ένα ραπ συγκρότημα σε ένα τραγούδι του βετεράνου Ralph Siegel. Επίσης, η Mariella Farré, που εκπροσώπησε την Ελβετία στη Eurovision το 1983 και το 1985, θα δοκιμάσει και εκείνη την τύχη της.

Στους υποψηφίους συγκαταλέγονται και καλλιτέχνες από άλλες χώρες που έχουν λάβει μέρος στη Eurovision, όπως η Magdalena Tul που εκπροσώπησε την Πολωνία το 2011 και ο Gordon που ως μέλος των De Toppers τραγούδησε στη Μόσχα για την Ολλανδία.

Ο ελβετικός διαγωνισμός έχει και ελληνικό χρώμα, με τους Δημήτρη Κίκλη, Δημήτρη Πάσιο και Πάνο Σπανό να ελπίζουν σε μια θέση στον τελικό.

Όλα τα τραγούδια μπορείτε να τα ακούσετε στην ειδική διαδικτυακή πύλη της ελβετικής τηλεόρασης.

Η ιταλική τηλεόραση της Ελβετίας RSI που θα επιλέξει 2 τραγούδια, ανακοίνωσε ότι τα 2 τραγούδια που θα στείλει στον εθνικό τελικό θα επιλεγούν στις 23 Οκτωβρίου στο Λουγκάνο μεταξύ 7 συμμετοχών με τηλεψηφοφορία. Τα 6 τραγούδια επιλέχτηκαν μεταξύ όσων κατατέθηκαν στο κανάλι και η 7η θέση δόθηκε στον νικητή του “Fattore voce” show. Παρουσιαστής της βραδιάς, που θα μεταδοθεί μέσω του δημοφιλούς στη νεολαία ραδιοφωνικού σταθμού Rete 3, θα είναι ο γνωστός στην Ελβετία ραδιοφωνικός παραγωγός Pablo Creti. Να αναφέρουμε ότι οι 2 επιλογές της ιταλικής τηλεόρασης το 2012 κατέλαβαν τις 2 πρώτες θέσεις στον εθνικό τελικό, με τους Sinplus να εκπροσωπούν τελικά τη χώρα στη Eurovision. Τα 7 τραγούδια της ιταλικής επιλογής είναι τα εξής:

  • Theo – My wonderful life
  • N2L – Smoke out
  • Marilise – Nobody
  • Ally – Catch me
  • Chiara Dubey – Bella sera
  • Vanda Palma – La farfalla va
  • Sohaila – But who

Η γαλλική τηλεόραση RTS θα επιλέξει σύμφωνα με πληροφορίες τα 3 τραγούδια που δικαιούται μέσω εσωτερικής διαδικασίας.

Παρουσιαστής του ελβετικού τελικού στις 15 Δεκεμβρίου θα είναι ο Sven Epiney, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από την ελβετική τηλεόραση η ιστοσελίδα esctoday.com.

Το 1983 η Mariella Farré τραγούδησε για την Ελβετία Io cosi non ci sto καταλαμβάνοντας την 15η θέση με 28 βαθμούς, με 7 βαθμούς από Ιταλία και Γιουγκοσλαβία.

Λουκάς Βλαβιανός

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μία αξιοπρεπής εμφάνιση της Lys Assia σε ένα αισιόδοξο τραγούδι, σαφώς πιο σύγχρονο κ έλκυστικό απ το c’etait ma vie. Ωστόσο τα τραγούδια που κινούνται σε ραπ, χιπ χοπ ρυθμούς ποτέ δεν τα πήγαν καλά στον Διαγωνισμό κ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ελβετία δεν έχει καθόλου συμμάχους, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να πάει καλά. Τα πάντα θα εξαρτηθούν και από το τι θα επιλέξει η Ιταλόφωνη Ελβετική τηλεόραση, τα τραγούδια της οποίας ήταν στις 2 πρώτες θέσεις πέρυσι.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ