ΑΥΣΤΡΙΑ: Στις 15 Φεβρουαρίου ο εθνικός τελικός!(updated)

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστρίας ORF ανακοίνωσε χθες στην επίσημη ιστοσελίδα του πως ο εθνικός τελικός για την ανάδειξη του 45ου εκπροσώπου της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision, που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας και πρόκειται να διεξαχθεί στις 15 Φεβρουαρίου, θα αναδείξει το νικητή του με 50% televoting και 50% ψήφο επιτροπής.

Στις αρχές αυτού του μήνα το ORF είχε ήδη ανακοινώσει πως η ανάδειξη του φετινού εκπροσώπου πρόκειται να είναι διαφορετική από την περσινή: σύμφωνα με το esctoday.com, οι καλλιτέχνες και οι δημιουργοί καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις και τα τραγούδια τους μέσω διαδικτύου. Ειδική επιτροπή, εντεταλμένη από το ORF με επικεφαλής τον Thomas Rabitsch, έναν από τους δημιουργούς της συμμετοχής της Αυστρίας το 2010, θα εξετάσει όλες τις αιτήσεις και θα καλέσει όλους τους αιτώντες για ακρόαση και θα τους δώσει την ανάλογη καθοδήγηση! Από όλες τις αιτήσεις συμμετοχής οι επικρατέστερες θα δοθούν στο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό κοινό για ψηφοφορία. Κάπως έτσι θα δημιουργηθεί και η τελική πεντάδα που θα διαγωνιστεί στον τελικό της 15ης Φεβρουαρίου.

Να θυμίσουμε πως μέσα από αυτή τη διαδικασία επιλέχθηκε η Nadine Beiler που εκπροσώπησε τη χώρα της μετά από τετραετή απουσιά στο μεγάλο τελικό του Όσλο το 2010, κατακτώντας τη 18η θέση, καθώς και οι Trackschittaz που εκπροσώπησαν την Αυστρία το 2012 στο Μπακού, χωρίς να καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό.

[youtube id=”UsBC5AB1tFo” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”qpv5U9dUFS0″ width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πολύ χάρηκα που δεν έφυγε απο το διαγωνισμό καταλαβαίνοντας προφανώς οτι δε φταίει η γειτονική ψήφος αλλά η ατυχής επιλογή τραγουδιού τους!Ελπίζω να συνήλθαν μετά την τελευταία θέση στον ημιτελικό πέρυσι και να στείλουν κάτι ανάλογο της Beiler που ήταν ΤΕΛΕΙΟ…..!!!!!!!!!

  2. Αξιολόγηση των συμμετοχών 2007-2011-2012

    2007:μέτριο τραγούδι πολυ κιτς εμφάνιση που ωστόσο είχε έναν στίχο που περνούσε μηνύματα 4/10
    2011:αρκετά ωραίο τραγούδι καλή φωνή κακη όμως παρουσίαση . Γενικά παρόμοιες συμμετοχές έχουμε ξαναδεί …: 6/10
    2012:δεν χρειάζονται σχόλια 0/10

  3. Χαίρομαι που επέστρεψαν ωστόσο η Αυστρία ποτέ δεν υπήρξε απο τις αγαπημένες μου στον διαγωνισμό…
    Η συμμετοχή του 2012 είχε προοπτικές αλλά δεν αποδώθηκε σωστά στην σκηνή.
    Κατά τα άλλα , αγαπημένη μου Αυστριακη συμμετοχή από το 1990 που παρακολουθώ παραμένει αυτη του 2000 ( 9/10 ) κι ακολουθεί του 2005 ( 7/10 ) και του 1993 ( 7/10 ).Συνολικά πολυ αδιάφορη esc χώρα !

  4. Της εύχομαι φέτος να καταφέρει να είναι παρόν και το βράδυ του Σαββάτου δηλαδή,στον τελικό

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ