ΙΤΑΛΙΑ: Φεστιβάλ San Remo 2013…οι κανονισμοί!

Η ιταλική τηλεόραση ανακοίνωσε τους κανονισμούς του ιστορικού Φεστιβάλ Τραγουδιού του San Remo που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 16 Φεβρουαρίου 2013 στο Aristin Theatre της ιταλικής πόλης για 63η φορά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την RAI για τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision ούτε αναφέρεται στους κανονισμούς του φεστιβάλ κάτι σχετικό με την εκπροσώπηση της χώρας στο διαγωνισμό. Ωστόσο τα 2 τελευταία χρόνια που η Ιταλία έχει επιστρέψει στη Eurovision ειδική επιτροπή στο Φεστιβάλ του San Remo επέλεξε τον εκπρόσωπο της χώρας.

Το φεστιβάλ χωρίζεται σε 2 κατηγορίες. Στην κατηγορία των νέων καλλιτεχνών 4 τραγουδιστές θα ερμηνεύσουν 2 τραγούδια ο καθένας, με τον τελικό να πραγματοποιείται στις 15 Φεβρουαρίου. Ο νικητής θα λαβει μέρος στον μεγάλο τελικό του φεστιβάλ την επόμενη βραδιά. Στην κατηγορία των καταξιωμένων καλλιτεχνών θα λάβουν μέρος 14 τραγουδιστές, αρχικά με 2 τραγούδια και στον τελικό με ένα. Επιτροπή, τηλεοπτικό κοινό και κοινό του θεάτρου θα αποφασίσουν από κοινού για τους νικητές.  

Το 2011 ο Raphael Gualazzi συμμετείχε στην κατηγορία των νεών καλλιτεχνών και τελικά επιλέχτηκε να ταξιδέψει στη Γερμανία, ενώ το 2012 η Nina Zilli, συμμετέχοντας στην κατηγορία των καταξιωμένων τραγουδιστών, έπεισε την ειδική επιτροπή και πήρε το εισιτήριο για το Μπακού, όπου όμως δεν τραγούδησε το κομμάτι με το οποίο συμμετείχε στο Φεστιβάλ του San Remo.

 

 

Λουκάς Βλαβιανός

πηγή: esctoday.com

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θέλω κάτι ισάξιο με το 2011 που άξιζε τοπ 15 αν και όχι 2η θέση ή με το 2012 που έπρεπε να είναι ψηλότερα. Νομίζω ότι η Ιταλία δεν θα μας απογοητεύσει στέλνοντας κάτι ικανό να ανέβει ψηλά!

  2. paidiaaa pisteyw pws an h italia estelne to”per sempre”9a tan 1h-3h…hatn safws kalutero apo to”l’amore e femmina”!!!genika h xwra apo tote poy epestrepse ston diagwnismo(2011)evale myalo kai stelnei kommatares.to fetino htan kalytero apo thn 9esh pou phre(5ada)alla adikh8hke sto televoting kai tan safws kalutero apo to tragoudi tous to 2011… -_- tespa kalh epityxia sthn agaphmenh mou italia 😀 kai eyxomai syntoma na pame kata rwmh pleyra 😉

    ****fortsaaaaa grandeee bella italiaaaa <3 ***** 😀

  3. Γνώμη μου , αλλά το “Follia d’amore”(2011 ) είναι έτη φωτός πιο μπροστά από το “κουνάω μπουτάκι δεξιά-αριστερά , τραγουδώντας Boom boom…”
    Έπρεπε να’χαν στείλει το “Per sempre”

  4. Λοιπόν καταρχάς εγώ την Ιταλία παιδιά χρονια την ήθελα πίσω !!! Ας ρίξω λοιπόν μια αξιολόγηση των 2 τελευταίων συμμετοχών
    2011: σίγουρα ανατρεπτικό και καθόλου συνηθισμένη συμμετοχή καθώς ξάφνιασε η επιλογή . Ηταν τραγούδι που ακόμα και αν δεν σου άρεσε σου έκανα ένα κλικ έστω να το ακούσεις . Ο συνδυασμός αγγλικού και ιταλικού στίχου Χαλαγες βέβαια την ατμόσφαιρα . Ηταν ένα τραγούδι ούτε για πεντάδα ούτε για τελευταίες θέσεις νομίζω πως μια 10η θέση θα ήταν καλή και ικανοποιητική ( το να βγει 2η φάνηκε σε πολλούς ως στημένο ” welcome back ”
    Το τραγούδι πάντως απογοητευτικό δεν ήταν και σίγουρα οχι έκτρωμα ! Απλά η τζαζ ακούγεται πιο πολυ. Σε χώρες όπως Γερμανία Αυστρία Αγγλία Ελβετία κ.α και εμείς εδώ δεν την έχουμε και πολυ στα γούστα μας

    2012: μια συμμετοχή πιο κοντά δρα δεδομένα του διαγωνισμού με μια όμορφη ερμηνεύτρια μια κακή φωνή και ωραίο στίχο. Στην περίπτωση αυτή μου άρεσε ο συνδυασμός αγγλικού και ιταλικού στίχου. Σίγουρα άξιζε μια θέση στην τελική πεντάδα .

    Αυτό πάντως που ισχύει και για το 2011& 2012 ειναι ότι η Ιταλία φεν δίωρο έμφαση στην σκηνική παρουσία …… Αν και δεν της βγήκε σε κακό μέχρι στιγμής μπράβο
    Στην Ιταλία ελπίζω και φέτος να έχει κάτι ιδιαίτερο στο μυαλό της και ο πρόγονος της Γιουροβίζιον ( φεστιβάλ σαν ρεμο )να αναδείξει κάτι όμορφο και άρτιο 😉

  5. Απο τους Ιταλούς περιμένω κάτι καλό φέτος, αν μη τι άλλο είναι ένας λαός που ξέρει απο μουσική. Θα ήθελα πολύ να στείλουν κάτι σαν το “Non a l’inferno” που κέρδισε πέρσυ στο San Remo.

  6. ok ανακαλω δεν ηταν εκτρωμα του 2011 αλλα παρουσιασμενο με πολυ κακο τροπο τουλαχιστον για εμενα.

  7. Η Ιταλία γύρισε ορεξάτη αλλά αξίζει τις θέσεις που πήρε,αν και το 2011 δεν άξιζε πεντάδα κατα τη γνώμη μου!Ελπίζω να μην αφήσουν τη γλώσσα τους και να πάρουμε κι εμείς παράδειγμα και να τραγουδήσουμε στα Ελληνικά(Έστω και 50-50 όπως με το Λούκα!-Άσχημα ήτανε;).

  8. Η Ιταλία πρέπει να είναι και στον ερχόμενο διαγωνισμό και να μην φύγει διότι θα είναι άδικο μετά από 2 χρονιές μέσα στην 10δα να αποχωρήσει και εκτός απ’αυτό είναι μία χώρα από τις Big5

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ