EΛΒΕΤΙΑ: Σε πλήρη εξέλιξη οι διαδικασίες και με ελληνικές συμμετοχές!

2,5 μήνες απομένουν περίπου έως τον εθνικό τελικό της 15ης Δεκεμβρίου και οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Ελβετίας που έχουν την ευθύνη της επιλογής των τραγουδιών που θα λάβουν μέρος σε αυτόν έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες αναζήτησης των καλύτερων συμμετοχών.

Το πρώτο στάδιο της επιλογής, το οποίο ολοκληρώνεται την 1η Οκτώβρη, περιλαμβάνει την υποβολή των τραγουδιών σε ειδική ιστοσελίδα του καναλιού SF. Στη συνέχεια οι χρήστες του διαδικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια (μέχρι 4 ψήφοι επιτρέπονται), ενώ ειδική επιτροπή θα ακούσει και θα κρίνει τα τραγούδια. Οι 2 βαθμολογίες – κοινού και επιτροπής – θα μετρηθούν και οι 4 συμμετοχές με τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό.  Όλα τα τραγούδια που έχουν υποβληθεί έως τώρα μπορείτε να τα ακούσετε στην σχετική ιστοσελίδα (εδώ) η οποία θα ανανεώνεται με τις νέες συμμετοχές.

Μεταξύ των υποψηφίων συναντάμε τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου με το τραγούδι I still remember,  τον Δημήτρη Κίκλη με το κομμάτι For a lifetime αλλά και τον Πάνο Σπανό με το El Paradiso.

Πληροφορίες ελβετικής ιστοσελίδας ανέφερουν ότι ο Ralph Siegel έχει γράψει ένα καινούργιο τραγούδι για την πρώτη νικήτρια της Eurovision Lys Assia, η οποία θα προσπαθήσει και πάλι, μετά την περσινή της συμμετοχή στον τελικό, να επιστρέψει στο διαγωνισμό, αυτή τη φορά συνοδεία 4 ράπερ από τη Βέρνη, με ένα ποπ κομμάτι, για να κάνει και το χατίρι στην επιτροπή της περσινής διαδικασίας που χαρακτήρισε το τραγούδι της παλιομοδίτικο. Η ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε στο Μόναχο και το videoclip που θα το συνοδεύει ετοιμάζεται στη Ζυρίχη και σύντομα θα υποβληθεί επίσημα στο SF. Ο συνθέτης και η ερμηνεύτρια εμφανίζονται πολύ αισιόδοξοι και σίγουροι ότι το Μάιο θα ταξιδέψουν στη Σουηδία.

Η ιταλική τηλεόραση της Ελβετίας RSI που θα επιλέξει 2 τραγούδια, περιμένει έως τις 30 Σεπτεμβρίου συμμετοχές προκειμένου να προχωρήσει στην επιλογή. Πέρσι επιλέχτηκαν ορισμένα τραγούδια και σε ειδική ζωντανή εκπομπή έγινε η τελική επιλογή. Να αναφέρουμε ότι οι 2 επιλογές της ιταλικής τηλεόρασης το 2012 κατέλαβαν τις 2 πρώτες θέσεις στον εθνικό τελικό, με τους Sinplus να εκπροσωπούν τελικά τη χώρα στη Eurovision.

Η γαλλική τηλεόραση RTS θα επιλέξει σύμφωνα με πληροφορίες τα 3 τραγούδια που δικαιούται μέσω εσωτερικής διαδικασίας.

Λουκάς Βλαβιανός

 

 

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πιστεύω ότι φέτος η Ελβετία θα φλερτάρει αρκετά με την 10δα. Καλή επιτυχία στην αρχόντισσα της EUROVISION Mrs Lys

  2. eee ayto 8elw na to dw!!! 😀 anypomonw na dw thn lys assia na ermhneyei pop-rap! an to kommati einai kalo fetos h elvetia 8a nai pshla…isws kai 1h!!! vreee…mhpws na steiloume kai meis ta kaph na tragoudane paradosiaka ellhnika tragoudia na paroume thn prwtiaaa?!!!!?!! 😛

  3. Καλη επιτυχια στους Ελληνες διαγωνιζωμενους ! Ανυπομονω να ακουσω και το τραγουδι της Lys Assia που πιστευω οτι θα ειναι πολυ προχωρημενο!

  4. Πάντως εγω άκουσα το τραγούδι του χριστοφορου και δεν εντυπωσιαστηκα καθόλου. Ένα μέτριο ποπ κομμάτι το οποίο δεν σου μένει καθόλου σαν μελωδία. Τώρα αυτο με την lys Asia και το rap ελπίζω να είναι κάτι ωραίο και πρωτοτυπο και να μη πέσει στην παγίδα του τσίρκου.

  5. Έλεος με τον Χριστοφόφορου. Εκπροσώπησε την Κύπρο το ’96 και το ’05, καθώς και το ’02 ως μέλος συγκροτήματος. προσπάθησε να ξαναεκπροσωπήσει την Κύπρο το ’10 και τώρα προσπαθεί και με την Ελβετία. Ας του πει κάποιος ότι δεν το “έχει” με την eurovision (κατ’ εμέ δεν το “έχει” γενικώς, καμία λάμψη) και να μην ξευτυλίζεται άλλο.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ