ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Το ταξίδι για τη Σουηδία ξεκινά τον Οκτώβρη!

Η κρατική τηλεόραση της Λιθουανίας LRT ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών της εθνικής επιλογής για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στη Eurovision 2013.

Μέχρι την 1η Οκτώβρη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις δημιουργίες τους, οι οποίες θα πρέπει να μην έχουν κατατεθεί ή απορριφθεί από άλλες χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, να είναι πρωτότυπες και να μην έχουν κυκλοφορήσει πριν την 1η Σεπτεμβρίου. Συνθέτες μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή, με το κανάλι να έχει την ευθύνη να βρει τον κατάλληλο τραγουδιστή για το κομμάτι ή αλλιώς ερμηνευτές μπορούν να συμμετέχουν με τραγούδι της επιλογής τους. Όλοι θα πρέπει να είναι Λιθουανοί πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι στη χώρα.

Η εθνική επιλογή στη Λιθουανία περιλαμβάνει σειρά τηλεοπτικών εκπομπών που θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο με τα αποτελέσματα να διαμορφώνονται από την ψήφο του κοινού και ειδικής επιτροπής.

Οι υπεύθυνοι της τηλεόρασης της χώρας υπόσχονται βελτιωμένα shows συγκριτικά με το παρελθόν. Απομένει να το διαπιστώσουμε επί της οθόνης…

Το 2012 τη Λιθουανία εκπροσώπησε ο Donny Montell με το τραγούδι Love is blind, το οποίο κατέλαβε την 14η θέση στον τελικό με 70 βαθμούς με 12 βαθμούς από τη Γεωργία και 8 από τη Λευκορωσία.

Λουκάς Βλαβιανός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ