ΠΟΛΩΝΙΑ: Τον Οκτώβριο η ανακοίνωση για την επιστροφή της!

 

Μετά από ένα χρόνο απουσίας από το διαγωνισμό της Eurovision, το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Πολωνίας TVP ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ότι μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη, οπότε και θα έχει λάβει τα σχετικά έγγραφα σχετικά με τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς στο Μάλμε, θα ανακοινώσει εάν πρόκειται να επιστρέψει στο διαγωνισμό ή όχι.

Η Πολωνία, μετά από το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό το 1994 και τη δεύτερη θέση, την καλύτερη μέχρι τώρα θέση της στο διαγωνισμό, με την Edyta Gorniak και το “To nie ja”, μετρά 16 συμμετοχές, ενώ μόλις δύο συμμετοχές στο μεγάλο τελικό από τότε που καθιερώθηκε ο θεσμός των ημιτελικών. Πέρσι κι ενώ αναμένετο ότι η χώρα θα συμμετάσχει κανονικά στο διαγωνισμό στο Μπακού, το TVP απέσυρε τη συμμετοχή του, ανακοινώνοντας ότι θα εστίαζε την προσοχή του αλλά και μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού του στο Euro 2012, που διεξήχθη στην Πολωνία και την Ουκρανία τον προηγούμενο Ιούνιο, καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

[youtube id=”PL5rmmpiHp8″ width=”600″ height=”350″]

Ελευθερία Παπαχριστοδούλου

 

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ελπίζω πραγματικά να επιστρέψει στο διαγωνισμό η Πολωνία! Μου άρεσε πάρα πολύ η συμμετοχή της το 2011 αν και δεν το θεώρησα και μεγάλη έκπληξη που έμεινε εκτός τελικού,αφού φωνητικά δεν τα πήγε καθόλου καλά η Magdalena. Ωστόσο, μπορώ να τη δικαιολογήσω κάπως αφού και το τραγούδι της ήταν αρκετά δύσκολο και είχε πολλές απαιτήσεις εμφανισιακά,μία απ’τις οποίες και η ερμηνεία κατά τη διάρκεια χορευτικόυ που δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο για έναν καλλιτέχνη! Συνοψίζοντας, ελπίζω η Πολωνία να επιστρέψει στο διαγωνισμό και να μας χαρίσει ωραία κομμάτια όπως αυτά του 2011,του 2008 και αν είναι δυνατόν, ακόμη και του 1994, που είναι μία από τις αγαπημένες μου συμμετοχές από όλο τον διαγωνισμό!

    • Μη νομιζεις οτι η wikipedia ειναι ιδιαιτερα αξιοπιστη. Και περυσι για ενα διαστημα ετσι εγραφε, αλλα τελικα συμμετειχαμε.

    • ma ti radio arvyla thee mou! sto Wikipedia DE leei oti den tha pame pouthena! apla leei poies xwres ews twra epibebewsan ti symmetoxi tous! aporw pros ti o panikos kai i parapliroforisi!

      • το μεσημερι που μπηκα στο wikipedia ελεγε οτι η ελλαδα δεν εχει ενδιαφερον για τον διαγωνισμο το 2013 αλλα τωρα νομιζω το εβγαλαν!

  2. Μακάρι να επιστρέψει, όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο. Πάντως η τελευταία τους συμμετοχή δεν ήταν και απο τις αγαπημένες μου. Οι καλύτερες Πολονικές συμμετοχές για μένα ήταν των ich troje το 2003 και το 2006.

  3. ρε παιδια να ρωτησω κατι εντελως ασχετο? το site του ogae δημιουργηθικε φετος? γιατι δεν μπορω να βρω δημοσιευσεις απο το 2011!

    • Όχι,θυμάμαι και το 2010 το επισκεπτόμουν συνεχώς…Ίσως όμως οι αλλαγές που έγιναν στην εμφάνιση της ιστοσελίδας αλλά και γενικότερα όλες οι αλλαγές ίσως να είχαν ως συνακόλουθη επίπτωση να χαθούν οι δημοσιεύσεις που υπήρχαν πριν τις αλλαγές αυτές…

  4. Εγώ πιστεύω πως φέτος το βραβείο θα παει σε χώρα που έχει μια σχετικα ΚΑΛΗ πορεία αλλα δεν έχει κερδίσει ποτε ! Όπως Ισλανδια ,Ρουμανία ,Αλβανία ,Αρμενία ,Γεωργία !!!!! Όσο για την ελλαδα αν μετέχει έχω μια διαίσθηση ότι θα πάμε με μπαλάντες και θα βγούμε 5οι ! Ενώ για την Κύπρο νομίζω πως θα ειναι στα φαβορί τα πολυ δυνατά ! Θα περάσει τελικο αλλα θα βγει 16 …

  5. makari na epistrepsei kai pali h polwnia,exei steilei sto diagwnismo arketa kala tragoudia tis teleutaies xronies.h teleutaia polwnikh summetoxh (to “jestem”)mou arese poly!!!kai emeina pou den prokri9hke kai ektos autou hr8e teleutaia se olh thn diorganwsh(43h)…as epistrepsei kai poy 3erei isws kerdisei sta epomena xronia parolo poy den mas pshfizoun polu(synexws 1-3 mas dinoun).paidia 3erei kaneis an emeis 9a symmetexoume to 2013,giati h wikipedia arxes iouniou mas eixe stis symmetexontes xwres kai twra oxi mono mas evgale apo aytes alla ws x9es elege pws apoxwroume apo ton diagwnismo gia to 2013 logw ths fetinhs asxhmhs 8eshs mas poy einai oti xeirotero apo to 2004 kai meta…. :/ 3erei kapoios ti ginetai??

  6. Παιδια μάλλον θα μετα ζούμε το 2013 διότι τις τελευταίες μέρες δείχνει πολυ συχνά στην ΝΕΤ το λογότυπο της EBU !!! Και την λέξη Eurovision !

  7. Η γιουροβίζιον είναι ένα πρόγραμμα που αποφέρει τρελά κέρδη και νούμερα στην ΕΡΤ κάθε χρόνο!!!Δε νομίζω η ΕΡΤ να το κόψει!!Θα ναι αυτοκτονία σκέτη!!Και με Καλημέρη στο κεφάλι(Που το 2004 πιο πολύ αγωνία κι απ’το Σάκη είχε…!!!),πείτε πως ορίσαμε και ημερομηνία εθνικού τελικού!!!

  8. ooyyyyyf ta duo teleutaia sxolia me anakoufisan(Κωνσταντίνος ESC kai ellas-eurovision)!!! 😀 kai gw pisteyw oti 9a lavoume meros kata 90% kai malista nomizw oti 9a ta pame kala(5ada) 😀 🙂

  9. προσωπικά πιστευω οτι η πολωνια έχει αδικηθεί πολυ στον διαγωνισμό καθώς στέλνει πάντα τραγούδια ανω του μετρίου και πολυ καλύτερα απο άλλες χώρες οι οποίες περνάνε με ευκολία στον τελικό. Μακάρι να συμμετάσχει φέτος με ένα δυνατό τραγούδι και να βάλει τα γυαλιά σε πολλούς!

  10. εγω δε ξερω γιατι αλλα το μυαλο μου οταν λεμε για το νικιτη του 2013 σκεφτομαι αμεσως τη σερβια!δε θα ειχα προβλημα να γινοταν τη συμπαθω αυτη τη χωρα!και οσο για την πολονια δεν καιγομαι κιολας οτι θελει ας κανει

  11. Συγχαρητήρια παιδιά για τα καλά σας σχόλια με τα οποία συμφωνώ αλλά θα ήθελα να προσθέσω κάτι που αφορά τις βαθμολογίες που μας δίνει η Πολωνία οι οποίες δεν είναι μόνο οι 1,2,3 αλλά υπάρχουν και οι λίγο μεγαλύτερες 6,7,8 τις οποίες πήραμε τα έτη 1995,2004,2001,2008,2010&2011(τα τρία τελευταία σε ημιτελικούς), τέλος πάντων,μακάρι με την επιστροφή τής -η οποία είναι η 3η μετά αυτές των 2001&2003-να κάνει ένα καλό ποδαρικό και να την βλέπουμε πιο συχνά στον μεγάλο τελικό.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ