JUNIOR EUROVISION 2012: Ρωσία και Σουηδία ήδη επέλεξαν!

Παρά το μέτριο μέχρι στιγμής ενδιαφέρον, αφού μόλις 8 χώρες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους για το μικρότερο “παιδί” της EBU, την Junior Eurovision, η Ρωσία και η Σουηδία πρόλαβαν ήδη και επέλεξαν τους εκπροσώπους τους.

Η Ρωσία, λοιπόν, θα εκπροσωπηθεί από τη μικρή Lerika και το τραγούδι Sensatsiya (Сенсация) / Αίσθηση. Εντύπωση προκαλεί πως η Lerika συμμετείχε και πέρσι στο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Αρμενία, εκπροσωπώντας τη Μολδαβία με το τραγούδι No-No, με το οποίο κατετάγη 6η με 78 βαθμούς. Στον τελικό της Ρωσίας μάλιστα εμφανίστηκαν στη σκηνή οι φετινές εκπρόσωποι της χώρας, στην “ενήλικη” Eurovision, Buranovskie Babushki οι οποίες τραγούδησαν τη συμμετοχή τους “Party for everybody” μαζί με όλους τους υποψήφιους για τη Junior Eurovision “καλλιτέχνες”.

Η φετινή συμμετοχή της Lerika, με τα χρώματα της Ρωσίας
[youtube id=”fG28ePuivWs” width=”600″ height=”350″]

Η περσινή συμμετοχή της Lerika, για λογαριασμό της Μολδαβίας
[youtube id=”eVyDqiPLQh4″ width=”600″ height=”350″]

Επίσης, την προηγούμενη Πέμπτη, η Σουηδία διοργάνωσε το ετήσιο Lilla Melodifestivalen 2012, το οποίο, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά, θα αναδείκνυε τον επόμενο εκπρόσωπο της χώρας στο διαγωνισμό Junior Eurovision. Νικήτρια λοιπόν, σε αυτό το διαγωνισμό, τον οποίο συμπαρουσίασε η εκπρόσωπος της χώρας στη Junior Eurovision 2006, Molly Sandén (Det finaste någon kan få – 3η θέση), αναδείχθηκε η 13χρονη Lova Sönnerbo, με το τραγούδι της Mitt mod / Το κουράγιο μου.

[youtube id=”bFSlTgZacQc” width=”600″ height=”350″]

Ο φετινός 10ος διαγωνισμός Junior Eurovision 2012, θα πραγματοποιηθεί στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής 8 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή. Εκτός από τη διοργανώτρια Ολλανδία (είναι η πρώτη φορά στα 10 χρόνια του θεσμού, που χώρα αναλαμβάνει για δεύτερη φορά να τον διοργανώσει), έχουν ακόμη δηλώσει συμμετοχή η Ρωσία, η Σουηδία, η περσινή διοργανώτρια Αρμενία, η Λευκορωσία, το Βέλγιο, η Γεωργία και η Ουκρανία. Πιθανή είναι η συμμετοχή της Ιταλίας και του Αγίου Μαρίνου, ο οποίος αποσύρθηκε πέρσι τελευταία στιγμή, ενώ η Σερβία απείχε πέρσι για οικονομικούς λόγους, με την υπόσχεση να επιστρέψει το 2012. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της.

 

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. η σουηδια ειναι χα-λια η ρωσια ειναι ωραια η lerika βεβαια αντιπαθητικηηηηηηη πααααααραααα ποοοολυυυυυυ και οντως η ελλαδα γιατι να μη συμμετεχει??????????????αδικο μωρεεεεεε !(

  2. Συγνώμη η Lerika πώς γίνεται να συμμετέχει με την Ρωσία? Τελικά είναι Μολδαβή ή Ρωσίδα? :S

  3. Nikos h ellada dn sumetasxei epeidh eixe polloi metria ews k asxhma apotelesmata..epishs dn ixe thn apuxhsei pou prosdokouse h ert…etsi anakoinwse prin 2 me 3 years an thimame kala pws aposeirete me prooptikh na gurisei…alla m thn krish dn nmzw n ginei kt tetoio…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ