ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Τον Σεπτέμβριο η διαλογή των τραγουδιών!

Με τον απόηχο της Eurovision 2012 να μην έχει ακόμα κοπάσει, καθώς ελάχιστες ημέρες πέρασαν από την ολοκλήρωση του φετινού διαγωνισμού, η δημόσια τηλεόραση της Φινλανδίας έσπευσε σήμερα όχι μόνο να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της χώρας στην διοργάνωση της επόμενης χρονιάς, αλλά και να αποκαλύψει το πλήρες χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί προκειμένου να αναδειχθεί ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας.

Συγκεκριμένα, το YLE ανακοίνωσε σήμερα πως προτίθεται να ακολουθήσει εκ νέου το format του UMK, το οποίο εισήχθη μόλις πέρσι, ώστε μέσα από μια σειρά ημιτελικών και live auditions να επιλεγεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό του 2013. Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να καταθέσουν τις συμμετοχές τους θα διαρκέσει από τις 3 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου 2013. Εν συνεχεία, ειδική κριτική επιτροπή που θα συσταθεί από το κρατικό κανάλι θα επιλέξει τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στην πορεία του εν λόγω concept, με τελικό στόχο τις δώδεκα συνθέσεις που θα λάβουν μέρος στον μεγάλο τελικό του UMK 2013, τον επόμενο Φεβρουάριο. Αναλυτικές πληροφορίες καθώς το σύνολο των προϋποθέσεων συμμετοχής μπορεί κανείς να βρει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, πατώντας εδώ.

Η Φινλανδία εκπροσωπήθηκε στην Eurovision 2012 από την Pernilla Karlsson και το τραγούδι “Nar Jag Blundar”, ερμηνευμένο στη Σουηδική γλώσσα. Η συγκεκριμένη συμμετοχή διαγωνίστηκε στον Α’ Ημιτελικό του Μπακού, όπου κατέλαβε την 12η θέση με 41 βαθμούς, χάνοντας έτσι τη δυνατότητα πρόκρισης στον τελικό.

Θανάσης Νάκος

 

25 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έτσι μπράβο. Φοβερή χώρα η Φινλανδία. Να ‘χεις λυμένα όλα σου τα προβλήματα και να ασχολείσαι 10 μήνες με τη eurovision. Παράδεισος λέμε.
    Εμείς πάλι, έχουμε όλο εκλογές. Ξανά και ξανά. Έχω σπαστεί πολύ μ’ αυτές τις δεύτερες εκλογές. Και να φανταστείτε ότι γενικά μ’ αρέσουν οι εκλογές, σχεδόν όσο η eurovision! Αλλά δύο εκλογές μέσα σε ένα μήνα, πάει πολύ. Α πα πα, με τίποτα. Δεν γινόταν ρε γαμώτο να ‘χαμε αντί για δεύτερες εκλογές μια δεύτερη eurovision στο καπάκι;; Τέλεια θα ‘ταν!
    Θα ‘πρεπε να υπήρχαν δύο eurovision το χρόνο! Μία εαρινή και μια φθινοπωρινή! Με το που τελειώνει η μία, να ξεκινούν οι εθνικοί τελικοί για την επόμενη. Ατέλειωτη ευχαρίστηση!
    …Ακούς εκεί εκλογές!

    • Μαζι σου!!! Αλλα βασικα, σκεψου ποσο ωραιο ειναι να περιμενεις εναν χρονο και οταν βλεπεις να αρχιζει να πετας απο την χαρα σου! Και βασικα ολο τον χρονο ασχολουμαστε με Γιουροβιζιον εμεις οι fans γιατι βλεπουμε τους εθνικους τελικους κλπ! Οσο για την Φιλανδια, πιστευω οτι απο τις καλυτερες συμμετοχες τους ηταν το 2009!

  2. Υπέροχο τ’όνειρο σου και μάλλον όνειρο πολλών από εμάς.Αλλά μη νομίζεις ότι είναι μέσα στην τρελή χαρά οι Φινλανδοί επειδή δεν έχουν οικονομικά προβλήματα.Τ’οτι το ποσοστό των αυτοκτονιών είναι πολύ υψηλό στις Σκανδιναβικές χώρες δείχνει πως ο Παράδεισος δεν είναι ούτε εκεί.

  3. Αλλάξαμε θέμα παιδιά!!!χαχα!!!άντε να δούμε τι θα στείλει του χρόνου γιατί νομίζω πως τα τραγούδια της είναι τόσο ψυχρά όσο η χώρα

  4. dream200 το σχολιο σου ειναι ολα τα λεφτα!! 2 eurovision το χρονο πραγματικα παραδεισος!
    Προσωπικα οι συμμετοχες της Φινλανδιας μ’αρεσουν πολυ και απογοητευομαι που παντα πατωνουν…

    • Το διαβασα στο oikotimes!Μακαρι γιατι γεννηθηκε και στη Σουηδια και ειναι και eurostar και αγαπαει πολυ το διαγωνισμο και ειναι και θεα!

  5. Οι Φινλανδικές συμμετοχές μου άρεσαν πάρα πολύ την 5ετία 2006-2010, οι 2 τελευταίες τις συμμετοχές τις όμως ήταν τελείως βαρετές. Τους Φινλανδούς θα ήθελα να τους δώ σε κάτι πιό ροκ του χρόνου, μιάς και είναι πολύ καλοί σ’αυτό το είδος.
    Υ.Γ Μα καλά, έστειλαν τραγούδι στα Σουηδικά φέτος? Ούτε οι ίδιοι οι Σουηδοι δεν τραγουδούν στην γλώσσα τους.

  6. Γενικα οι φινλανδικες συμμετοχες δεν μου πολυαρεσουν αλλα οι συμμετοχες του 2007 και του 2010 ηταν πραγματικα ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!Το φετινο τραγουδι ηταν πολυ ασυνηθιστο και προτοτυπο ως ηχος αλλα εγω πιστευω οτι θα ηταν πολυ καλυτερο και θα περναγε στον τελικο αν τ ηταν στα αγγλικα η εστω στα φινλανδικα.Μπραβο παντως στους Φινλανδους που ασχολουνται τοσο πολυ με eurovision μακαρι να το καναμε κι εμεις αλλα τωρα που…; εδω δεν το καναμε παλια θα το κανουμε τωρα;Καλη επιτυχια σε οτι κι αν κανει η πολυαγαπημενη μου χωρα του Αϊ Βασιλη!

  7. Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι άσχετο! Όταν δύο χώρες έχουν την ίδια βαθμολογία π.χ π.Γ.Δ.Μ, Ρουμανία ή Κύπρος, Ουκρανία ποια χώρα προηγείται; Ρουμανία και π.Γ.Δ.Μ είχαν 71 βαθμούς και οι 2. Ποια χώρα τερμάτισε 12η και ποια 13η;

    • 12η Ρουμανία και 13η η Φυρόμ γιατι η Ρουμανία ψηφίστηκε απο περισσότερες χώρες! Το ίδιο και με τις Ουκρανία-Κύπρο! Η Ουκρανία ψηφίστηκε απο πιο πολλές χώρες άρα προηγείται της Κύπρου! Έτσι: 15Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ 16Η ΚΥΠΡΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. GRgeoGR
    Οταν λέμε “host”, τι εννούμε?Εγώ διάβασα στο tv nea, πως υπάρχει περίπτωση του χρόνου, η Έλενα Παπαρίζου, να είναι μία από τους τρείς παρουσιαστές του διαγωνισμού!Μακάρι!

    • Αυτο ακριβως εννοει 🙂 !! Host σε εμας ηταν o Σακης Ρουβας με την Μαρια Μενουνος!!! Μακαρι να γινει παντως!!! Το ‘χει η Ελενα!!

  9. Τα αποτελέσματα του ιταλικού televoting:
    Final

    12 Romania
    10 Albania
    8 Moldova
    7 Serbia
    6 Russia
    5 FYR Macedonia
    4 Ukraine
    3 Sweden
    2 Turkey
    1 Germany

    11. Spain
    12. Lithuania
    13. Greece
    14. Cyprus
    15. Iceland
    16. Bosnia and Herzegovina
    17. Denmark
    18. Malta
    19. Ireland
    20. Estonia
    21. Azerbaijan
    22. Hungary
    23. France
    24. Norway
    25. United Kingdom

    • Φίλε Μάριε, για να ισχύουν τα αποτελέσματα αυτά, θα πρέπει οι επιτροπές να δώσανε 10 στην Κύπρο (μιάς και στα τελικά αποτελέσματα της Ιταλίας, η Κύπρος πήρε παραπάνω πόντους απο την Μολδαβία, που στο televoting πήρε 8).
      Οπότε εμάς μας έκαψαν οι επιτροπές, αλλά την Κύπρο το televoting.

    • Οι πρώτες 3 θέσεις (ίσως και 5) είναι απο ψήφους μεταναστών κυρίως.

      Βγήκαν και οι ψηφοφορίες Γερμανικής και Φινλανδικής επιτροπής
      ΓΕΡΜΑΝΙΑ
      Sweden 12 pts
      Estonia 10 pts
      Iceland 8 pts
      Denmark 7 pts
      Albania 6 pts
      Serbia 5 pts
      Bosnia-Herzegovina 4pts
      Spain 3 pts
      Italy 2 pts
      Ireland 1 pt

      ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
      Sweden 12 pts
      Estonia 10 pts
      Denmark 8 pts
      Spain 7 pts
      Russia 6 pts
      Iceland 5 pts
      France 4 pts
      Germany 3 pts
      Albania 2 pts
      Norway 1 pt

    • Οι ψήφοι από 8 έως 12 (ίσως και το 7), είναι καθαρά από τους μετανάστες που υπάρχουν στην Ιταλία, οι οποίοι μπορούν να καθορίσουν πολύ εύκολα το αποτέλεσμα σε χώρες όπως η Ιταλία που είναι ντόπιοι είναι εντελώς αδιάφοροι στο να ψηφίσουν. Να γιατί λέω ότι είναι απαραίτητες και οι επιτροπές.

  10. Οταν η φιλανδια χρεοκοπουσε και την δανειζαμε εμεις, τοτε ηταν καλα…δεν εδιναν εγγυησεις…. τα κοπροσκυλα!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ