ΑΛΒΑΝΙΑ: Παρούσα το 2013 στη Σουηδία!

Η αλβανική τηλεόραση RTSH ανακοίνωσε ότι η χώρα θα λάβει μέρος στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2013 στη Σουηδία. Στη γειτονική χώρα επικρατεί ενθουσιασμός από την εμφάνιση της Rona Nishliu στο Baku και την 5η θέση που κατέλαβε στο διαγωνισμό, που αποτελεί το καλύτερο αποτέλεσμα της Αλβανίας στη Eurovision.

Τα μέσα ενημέρωσης, το κοινό αλλά και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας υποδέχτηκαν με εξαιρετικά σχόλια την παρουσία της Rona Nishliu στο διαγωνισμό. Τα Μ.Μ.Ε. την χαρακτηρίζουν ως τη βασίλισσα της αλβανικής μουσικής σκηνής και ο Πρωθυπουργός Sali Berisha σε συνάντηση που είχε με την τραγουδίστρια και όλη την αποστολή τη χαρακτήρισε σαν την καλύτερη ερμηνεύτρια του διαγωνισμού και ανέφερε ότι το αποτέλεσμα στη Eurovision ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για την Αλβανία που γιορτάζει τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας της.

Η ίδια η καλλιτέχνιδα μίλησε για ένα υπέροχο παραμύθι, που το έζησαν, το απόλαυσαν και χάρηκαν με το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η Αλβανία κατέλαβε την 5η θέση με 146 βαθμούς, με 4 δωδεκάρια από Σαν Μαρίνο, Ιταλία, Ελβετία και Π.Γ.Δ.Μ., και 10 βαθμούς από την Ελλάδα.

 

Λουκάς Βλαβιανός

44 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο Αλβανία! Με τέτοια ευσυνειδησία και σεβασμό στο διαγωνισμό δεν αργεί και το βραβείο σου!Εμείς να δούμε!………..

  2. ε καλα ετυχε μια φορα στις τοσες να παει καλα!!!!!εμεις να δουμε τι θα γινει του χρονου!!!!!!!

  3. Αιντε να παιρνει σειρα και η Ελλαδαρα μας…Αφου πηγε και η Αλβανια θελω να πιστευω πως θα παει και η Ελλαδαρα μας και θα τους βγαλει τα γυαλια τους

  4. Καιρός να αλλάξει νοοτροπία η ΕΡΤ και να στείλει κάτι σοβαρό να ανατριχιάσει η Ευρώπη!Πάθαμε OVERDOSE απο τα ίδια και τα ίδια.

      • Φέρτε μου λίγο ΠΙΠΕΡΙ γιατί κάποιος λέει κακές λέξεις!!! Δεν έχω πει να είστε καλά παιδάκια και να μη σκυλοβρίζετε το ένα τ’ άλλο!!!! Την επόμενη με τον κηδεμόνα σου!

  5. Πατε καλα?? Τί να κανουμε εμεις? Τοσο ευκολα ξεχαντε ρε Ελληναραδες? Δεκα χρονια τωρα απο το 2001 μονο 3 φορες δεν πηγε καλα (ειδικα φετος ηταν και στημενο καθως στο κοινο ημαστε 10δα μη μας δειτε και στην 6δα, αλλα στις επιτροπες τελευταιοι…) η χωρα και αμεσως να λετε…αντε να δουμε εμεις τι θα κανουμε?
    Συνελθετε…. Κριτικη χρειαζεται να γινετε…. και οχι να γραφονται αρθρα που να λενε ” Αρτια η διοργανωση της ΕΡΤ” “Καταπληκτικη η διοργανωση” και αλλες τετοιες μπαρουφες! αξιολογη κριτικη!
    Κιάν θελετε την γνωμη μου, οντως ως ιδεα ηταν καλυτερα φετος ο τελικος να γινει στο εμπορικο, απο τα τραπεζωματα τν προηγουμενων ετων… να τρωει η καθε Μενεγακη…. αλλα ως διοργνωση ηταν χαλια… βεβαια ομως κανεις απο τα επισημα κλμαπ (εγιναν 2…) δεν ειπε το παραμικρο…οχι να κραξει… αλλα να κριτικαρει!
    Αυτα και σε οποιον αρεσει!
    Μπραβο ρε Ελευθερια… μια χαρα ηταν η εμφανιση, καλυτερα μπουζουκοποπ παρα τραγουδια τυπου Ουκρανιας 2007, Ρωσια 2012….

    • Gus, λέγοντας ”Άντε να δούμε εμείς τι θα κάνουμε” εννοούσα ότι δεν ξέρουμε αν θα συμμετέχουμε ως χώρα την επόμενη χρονιά στον διαγωνισμό της Εurovision…και συγχαρητήρια στην Αλβανία για την δήλωση της επόμενης συμμετοχής από τόσο νωρίς. Η Ελλάδα πρέπει να συμμετέχει παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει, γιατί δηλαδή οι άλλες χώρες δεν έχουν προβλήματα και ακόμη χειρότερα απ’ ότι εμείς??? Αλλά το έχει πιάσει η ΕΡΤ πιπίλα ότι δεν έχει μία, αλλού όμως ξέρουν να σπαταλούν χρήματα…και με χαμηλό budget μπορεί να γίνει εξαιρετική δουλειά. Αλλά δεν ενδιαφέρονται πλέον για την Eurovision. Η Ελευθερία και η υπόλοιπη ομάδα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και συγχαρητήρια γι’ αυτό αλλά το είχαμε πει οι περισσότεροι από την αρχή ότι το κομμάτι δυστυχώς ήταν μέτριο…αλλά τελικά δεν τα πήγαμε και τόσο άσχημα στα στημένα αποτελέσματα…

  6. Σαφώς και η Ελληνική συμμετοχή σαν τραγούδι ήταν κατώτερη των προσδοκιών μας μετά το εντυπωσιακό “Watch My Dance”.Η Αλβανία 2012 κινήθηκε στα ίδια μοτίβα με την περσινή ελληνική συμμετοχή ( δόθηκε έμφαση σε τραγούδι και φωνητική απόδωση ) και δεν μου προκάλεσε καθόλου έκπληξη που κατέληξαν σε παρόμοιες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα !

  7. Εξοργισμένοι είναι οι fans της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τα αποτελέσματα του τελικού και την προτελευταία θέση που πήρε ο Engelbert Humperdinck με μόλις 12 βαθμούς.
    Τα μηνύματα που έστειλαν πολλοί στο BBC δείχνουν την ξεκάθαρη επιθυμία του κοινού να σταματήσει να πηγαίνει η χώρα τους στο διαγωνισμό τραγουδιού που χαρακτηρίζεται από “πολιτική ψήφο”, όπως λένε.
    Από τις 42 χώρες που συμμετείχαν μόνο η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Λετονία και η Εσθονία ψήφισαν τον καταξιωμένο ερμηνευτή και αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό των Άγγλων. Ο γνωστός παρουσιαστής Philip Schofield έγραψε στο Twitter του: “Είναι ώρα να εγκαταλείψουμε το διαγωνισμό τραγουδιού. Ακόμη κι αν στείλουμε τον Robbie Williams δεν πρόκειται να κερδίσουμε, γιατί όλα γίνονται βάση πολιτικής”.
    Ακόμη, σύμφωνα με την “Daily Mail” είναι χιλιάδες τα μηνύματα που μιλούν για “εξευτελισμό” της χώρας στο διαγωνισμό και υποστηρίζουν πως είναι ώρα να φύγουν από τη διοργάνωση και να μην σπαταλούν άλλα χρήματα και χρόνο.

    • Αφού δεν τραβάνε τέτοιου είδους τραγούδια. Ότι πιο βαρετό ήταν την βραδιά του τελικού! Αφού δεν τα πήγαν καλά το 2011 περίμεναν να τα πάνε καλά με αυτό που στείλαν;

  8. H Aλβανία φέτος δεν μου άρεσε ιδιαίτερα σαν τραγούδι (πολύ μιζέρια βρε παιδάκι μου) αλλά παρ’όλα αυτά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω οτι η ερμηνεία της ήταν φοβερή, ίσως η καλύτερη της φετινής Eurovision.

    γ-βσκ
    Θα ήθελα να ρωτήσω τους Άγγλους, το 2009 που ήρθαν 5οι υπήρχε πολιτική ψήφος άραγε? Πέρσυ μήπως που οι Blue ήρθαν 5οι το televoting? Ok ίσως ο Engelbert άξιζε κάτι καλύτερο, αλλά όταν στέλνουν στέλνουν το 2012 ένα τραγούδι που θα έκανε επιτυχία το ’70 τι περιμένουν? να κερδίσουν?

  9. ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΟΥΤΕ Η ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΥΡΛΙΑΧΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΖΕΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΡΕΣΕ.

  10. Παιδια δε θελω να σας λυπησω αλλα κατα τη γνωμη του χρονου δε θα παμε eurovision. Ειναι κριμα γιατι πιστευω πως αν οι Ελληνες μαζευτουν και πουν θα δημιουργησουμε ενα τραγουδι για τη eurovision που θα το λατρεψει η Ευρωπη, θα το κανουν. Η αληθεια ειναι πως αυτο που θελω να δω να στελνει η Ελλαδα του χρονου ειναι κατι που εχει παρα πολλα χρονια να στειλει. Θελω να δω μια φοβερη μπαλαντα, με μια εξερετικη φωνη( ειτε ανδρικη, ειτε γυναικια) που το τραγουδι θα βγαζει επιτελους νοημα και θα αγγιξει καθε Ευρωπαιο. Η αληθεια ειναι πως κουραστηκα αυτα τα μπουζουκοτραγουδα, θελω επιτελους και ενα τραγουδιμε ποιοτητα.

  11. Δεν έχουν ποιότητα τα μπουζούκια;;;;τεσπα φέτος η Αλβανία είχε το χειρότερο τραγούδι δηλαδή αν πήγαινε και η ελευθερία με ένα τέτοιο τραγούδι θα είχε κάνει πάταγο δε σημαίνει πως επειδή δείχνει τις κορόνες της σε αυτο το ενοχλητικό κολοτραγουδο ΓΙΑ ΜΈΝΑ αξίζει θέση σε δεκάδα η ουκρανία η Κύπρος η Ελλάδα η Μολδαβία αλλα και η Τουρκία και η Νορβηγία η δανία αξίζουν πολυυυυυυυυ παραπάνω αυτά για μένα

    • dose pono kopela mou..ton norvigo pou eixei athlio tragoudi ton itheles psila?alla htan oraio agori exeis dikio…tespa ligo atnikeimenikotita!!!!

  12. Μπράβο Αλβανίτσα μου. Αντε και του χρόνου με μια καλύτερη ακόμα θέση. Και στα Τυράνα μια μέρα ο διαγωνισμός.

    • Απο τις καλύτερες και πιό αδικημένες συμμετοχές μας στον διαγωνισμό. Μακάρι να ξαναστείλουμε κάτι τέτοιο.

    • Ειδικά τα τελευταία χρόνια… φίλε θα μας έλεγαν εθνικιστες…. οι προδοτες!!! Συμφνωνω…αδικηθηκε τοτε η συμμετοχη μας… σαφως επρεπε να ειναι στην 3αδα…βλεπεις…εμεις δεν ημαστε Zeliko που στελνει καθε χρονο το ιδιο τραγουδι…αλλα των αλλων οι συμμετοχες δεν κουραζουν….

  13. Παιδιά αν δεν πάρουμε μέρος το 2013;;;;τι θα γίνει;;;;θα βλέπω τηv eurovision και θα θυμάμαι τα παλιά χρόνια που περνάμε μέρος ή ακόμα καλύτερα θα σκέφτομαι το 2005 που νικησαμε ΑΧΧΧΧΧ και όσο σκέφτομαι πως θα βγαίνουν κάποιοι στη tv και θα λένε:καλα κάναμε και σταματησαμε και μπλα μπλα μπλα…ΠΟΠΟΠΟ

    • Ela nte, kai tote 8a vgainou h Tzwrtzella kai o Mallis na lene pws eprepe na ginei, enw aftoi tsepwnoun ta diplasia ap oti xreiazomaste gia na symmetasxoume…
      Aiwnia Ellada…

  14. Ποιός είπε πως η Ελλαδάρα μας, δεν θα πάρει μέρος στη γιουροβίζιον, την επόμενη χρονιά?Θα χάσει η ΕΡΤ το 60άρι της?

  15. μολις ειδα μια πολιτικη διαφημιση που εδειχνε πως η ελληνικη σημαια κατεβαινει απο ολες τις αλλες πιο κατω ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ EUROVISION μολις διαβασα το κειμενο το ειδα ομως εγω ελπιζω και λεω οτι πρεπει να παμε του χρονου

  16. ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΕ GEORGE ΤΙ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΕΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ????????ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Η ΗΡΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ?????ΜΑΘΕ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

  17. Ασχετα με το γεγονος πως την Ελλαδα θα την υποστηριζα οτι τραγουδι και να εστελνε,το τραγουδι μας φετος ηταν μεγαλη πατατα.Οσο για το Αλβανικο ειναι ενα καταπληκτικο ακουσμα και μου αρεσε απο την πρωτη στιγμη που το ακουσα.Μπραβο στην αλβαβια για την 5η θεση.
    Και του χρονου να προσεχουμε περισσοτερο!

  18. Η ίντριγκα της Eurovision έχει συνέχεια. Η Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι της, «Aphrodisiac», έχουν τρελάνει τις προτιμήσεις των Σουηδών.Ήδη βρίσκεται στην 12η θέση του I Tunes στη Σουηδία, ακριβώς μια θέση πιο κάτω από το Time Bomb της Κάιλι Μινόγκ (Kylie Minogue) και το Dance Again της Τζένιφερ Λόπεζ (Jennifer Lopez).

    Μπορεί το «Aphrodisiac» να μην ψηφίστηκε όπως θα του άξιζε, αλλά τουλάχιστον ακούγεται και μάλιστα στα κινητά τηλέφωνα των Σουηδών.

  19. Εγώ δεν κάνω αυτο που κανεις κύριε george εγώ δεν ενοχλω τους άλλους να τους λέω πως δεν τους πείραξε ο Νορβηγος ή οτιδήποτε άλλο ΕΜΜΜΜΜ…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ