EUROVISION 2012: Γενική πρόβα του μεγάλου τελικού!

 

Στην τελική ευθεία του 57ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision βρισκόμαστε πλέον, με την γενική πρόβα του μεγάλου τελικού να ξεκινάει σε πολύ λίγο, στις 15:30 ώρα Ελλάδας. 26 συμμετοχές, 10 από τον κάθε ημιτελικό, 5 των Big5 και μία της διοργανώτριας χώρας, διεκδικούν το βράδυ του Σαββάτου τη μεγάλη νίκη καθώς και την διοργάνωση του επόμενου διαγωνισμού.

Ο τελικός ξεκινάει με ένα βίντεο με πυροτεχνήματα στον ουρανό του νυχτερινού Baku.Έπειτα περνάμε στο εσωτερικού του Crystal Hall όπου βλέπουμε ένα show που συνδυάζει παραδοσιακή μουσική και σύγχρονο χορό. Υπέροχα γραφικά και φωτισμοί και ιπτάμενοι χορευτές. Κλασικός χορός στη συνέχεια με έθνικ στοιχεία, μια ομάδα κρουστών τυμπάνων -τα οποία φωτίζονται σε λευκό και κόκκινο-, παραδοσιακοί Αζέροι χορευτές, σ’ ένα opening act που είναι γενικώς πολύ γρήγορο. Και φυσικά ακούμε το τραγούδι που μας έφερε στο Baku, το ‘Running Scared’. O El και η Nikki επί σκηνής και δύο ιπτάμενοι χορευτές σε μια πολύ αρμονική παρουσίαση.

Και η μετάδοση της πρόβας στο Κέντρο Τύπου μόλις διακόπηκε. Έχουμε ήχο του καλωσορίσματος των παρουσιαστών, που εξηγούν τα διαδικαστικά και αναφέρουν πως αυτός είναι ο μεγαλύτερος τελικός σε αριθμό συμμετοχών, από τότε που εγκαινιάστηκε το σύστημα των ημιτελικών. Η εικόνα δεν έχει επιστρέψει ακόμη. Διακόπηκε και ο ήχος.

Η μετάδοση επανήλθε χωρίς τον ήχο προς το παρόν, έχοντας όμως φτάσει ήδη στην 3η συμμετοχή. Δυστυχώς δεν παρακολουθήσαμε την εμφάνιση του Engelbert Humperdinck, για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Rona Nishliu επί σκηνής, για την Αλβανία. Οπτικά δεν βλέπουμε κάτι διαφορετικό, αφού άλλωστε δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή. Αδυνατούμε να σχολιάσουμε την ερμηνεία της, λόγω διακοπής του ήχου. Αυτό που σίγουρα μπορούμε να σχολιάσουμε είναι η εκφραστικότητα στο πρόσωπό της.

Διακοπή και της εικόνας, πάλι.

Τώρα έχουμε μόνο ήχο, και ακούμε τον Donny Montell από την Λιθουανία, κάτι που κράτησε μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

Σειρά έχει η Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Καμία αλλαγή στις cartes postales, που επαναλαμβάνονται για την κάθε συμμετοχή. Αλλάζει μόνο το πλάνο του Crystal Hall πριν ξεκινήσει το κάθε τραγούδι, που το βλέπουμε από άλλη κάμερα, τοποθετημένη από την πλευρά της Πλατείας Σημαίας.

Άνετη η Maya Sar, ερμηνεύει το ‘Korake Ti Znam’ χωρίς κάποια δυσκολία.

Ακολουθούν οι γιαγιάδες της Ρωσίας. Καταφέρνουν να γίνουν συμπαθείς στο τηλεοπτικό κοινό, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα ισχύσει το ίδιο και για τις επιτροπές. Αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες , οι ίδιες δεν έχουν πλήρη συναίσθηση του τι συμβαίνει εδώ, στον διαγωνισμό, και έχουν την εντύπωση πως πρόκειται για μια ακόμη εμφάνισή τους.

Ο Jonsi και η Greta επί σκηνής, για την Ισλανδία, που τουλάχιστον σ’ αυτή την πρόβα φοράει ελαφρώς διαφοροποιημένο φόρεμα. Φωνητικά είναι πολύ καλοί και οι δύο ενώ φαίνονται πολύ ξεκούραστοι.

Η Ήβη Αδάμου για την Κύπρο ανεβαίνει στη σκηνή του Crystal Hall. Δεν είναι ντυμένη με τα ρούχα της κανονικής της εμφάνισης. Κερδίζει τον τηλεοπτικό φακό, με ένα τραγούδι που αρέσει ολοένα και περισσότερο στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους. Στο χέρι της μια μεγάλη μεταλλική πεταλούδα σε δαχτυλίδι. Πριν το τελευταίο ρεφραίν απευθύνται στο κοινό φωνάζοντας “come on everybody, go!”.

Σειρά της Γαλλίας και της Anggun. Ημίγυμνοι οι χορευτές σε ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής. Η Anggun φοράει άλλη, τρίτη ουρά από τούλια, σε μεταλλική απόχρωση. Χρυσό κορμάκι – κορσές, ενώ τα πόδια καλύπτονται από μαύρη διαφάνεια. Η εμφάνισή της έχει κοινά στοιχεία με το video clip του τραγουδιού της. Πολύ ωραίο τηλεοπτικά το εφέ αέρα στο τελευταίο ρεφραίν.

Η Nina Zilli ανεβαίνει στη σκηνή με το ασημένιο φόρεμα και ένα τύπο καπέλο αξεσουάρ σε μπλε ηλεκτρίκ που δεν την κολακεύει καθόλου. Μακριά χρυσά σκουλαρίκια που δεν δένουν καθόλου με τα κόκκινα ear monitors. Η όλη εμφάνισή της κάνει εύκολα κατανοητή την υπογραφή Vivienne Westwood. Φωνητικά ωστόσο είναι πολύ καλή. Καλεί τους θεατές στο στάδιο να χτυπήσουν παλαμάκια ρυθμικά. Σχηματίζει μια καρδιά με τα χέρια της μόλις ολοκληρώνει την ερμηνεία της.

Σειρά της συμμετοχής της Εσθονίας, με τον Ott Lepland, με τον ήχο να διακόπτεται συνεχώς. Δεν καταφέραμε να ακούσουμε την ερμηνεία του.

Ακολουθεί το ‘Stay’ από τον Tooji, για τη Νορβηγία. Ο ήχος επανέρχεται και κόβεται συνεχώς. Γενικώς η απόδοση του Tooji είναι καλή. Φάνηκε να άλλαξε ελαφρώς προς τα πάνω τον τόνο σ’ έναν στίχο του τελευταίου ρεφραίν.

Διάλειμμα και ανταπόκριση από το Green Room με τη Nigar. Περνάει από τον καναπέ του Ηνωμένου Βασίλειου και έχει έναν σύντομο διάλογο με τον Engelbert Humperdinck.

Ακολουθεί η συμμετοχή της χώρας που μας φιλοξενεί. Η προβολή των εικόνων στο φόρεμά της διορθώθηκε και τουλάχιστον τηλεοπτικά, βλέπουμε μια πολύ άρτια παρουσίαση. Το ίδιο καλή είναι η Sabina Babayeva και φωνητικά. Οι εικόνες στο φόρεμά της αλλάζουν σε απόλυτη αντιστοίχηση με τα γραφικά στην οθόνη.

Οι Mandinga στη σκηνή του Crystal Hall,  με την ερμηνεύτρια να κερδίζει τις εντυπώσεις, σ’ ένα τραγούδι που έχει αποσπάσει διφορούμενες κριτικές. Τηλεοπτικά πάντως αυτό που βλέπουμε δεν είναι καθόλου κακό.

Η Soluna Samay έχει σειρά, για την Δανία, που σήμερα την βλέπουμε με έντονες μπούκλες. Κάπως υποτονική η ερμηνεία της, ενώ τα φωνητικά της ακούγονται αρκετά χαμηλά, ειδικά στα σημεία που δεν τραγουδάει η ερμηνεύτρια.

Και τώρα σειρά της Ελλάδας, σε κανονική ροή εμφάνισης (κοστούμια, μακιγιάζ κτλ) από τις λίγες χώρες σήμερα. Ξεκούραστη και κεφάτη η Ελευθερία είναι έτοιμη να δώσει δύο μεγάλες μάχες: Μία για τις επιτροπές απόψε το βράδυ και τη δεύτερη και εξίσου σημαντική, για το τηλεοπτικό κοινό, το βράδυ του Σαββάτου. Ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση, αν όχι και καλύτερη από το βράδυ του 1ου ημιτελικού, για την ομάδα της Ελλάδας.

Η Loreen ερμηνεύει το ‘Euphoria’ τώρα για την Σουηδία. Δεν φοράει το κοστούμι της σ’ αυτή την πρόβα. Βλέπουμε το ίδιο παιχνίδισμα με το φως και τις κάμερες. Πολύ καλή φωνητικά. Δεν ενεργοποιήθηκε το εφέ χιονιού σ’ αυτή την πρόβα.

Διάλειμμα στη ροή παρουσίασης και ο El μιλάει με την Liz Asia που είναι για μια ακόμη φορά παρούσα.

Ο Can Bonomo για την Τουρκία εμφανίστηκε λίγο ασταθής φωνητικά, όμως η εμφάνιση είναι ξεσηκωτική, πολύ καλά δομημένη και δουλεμένη.

Η Pastora Soler για πρώτη φορά παρουσιάζει το φόρεμά της, το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις. Σε πολύ απαλό γαλάζιο και αρχαιοελληνική γραμμή, με τον δεξί ώμο ανοιχτό και ένα δέσιμο στον άλλο, ημίμετρη εσάρπα και ουρά πίσω, αναδυκνύεται ακόμη περισσότερο με το εφέ αέρα. Τα μαλιά της πιασμένα σε κότσο. σ’ αυτή την πρόβα. Εξαιρετική στην ερμηνεία της, όπως σε κάθε άλλη ζωντανή της εμφάνιση.

Σειρά του ‘Standing still’ για τη Γερμανία. Ο Roman φοράει σ’ αυτή την πρόβα -μαζί με το ανοιχτό καφέ παντελόνι του- το λευκό t-shirt με την ανοιχτή λαιμόκοψη και το μαύρο πουκάμισο. Φυσικά δεν λείπει ο γκρι σκούφος του. Ο φακός τον κολακεύει και η απόδοση του τραγουδιού του δείχνει να μην τον δυσκολεύει. Γενικώς δεν κινείται ιδιαίτερα από τη θέση του. Δεν είδαμε το κοντινό πλάνο από το steady cam που είχαμε δει στις τεχνικές πρόβες.

Ο Kurt Calleja τραγουδάει τώρα για τη Μάλτα. Η ίδια δυναμική χορογραφία. Απευθύνεται στο κοινό στο στάδιο προσπαθώντας να το ξεσηκώσει.

Η Kaliopi για την Π.Γ.Δ.Μ. ανεβαίνει στη σκηνή του Crystal Hall. Ντυμένη πρόχειρα, φοράει ένα παραδοσιακό Αζέρικο καπέλο στο κεφάλι, τιμώντας τη χώρα που μας φιλοξενεί. Η φωνητική της απόδοση είναι πολύ καλή.

Σειρά των Jedward, με τα διαγαλαξιακά τους κοστούμια και του ‘Waterline’. Υπερκινητικοί, όπως και στην πρώτη τους εμφάνιση. Σ’ αυτή την πρόβα το συντριβάνι δεν ενεργοποιήθηκε.

Στην 24η θέση ο Željko Joksimović με το ‘Nije Ljubav Stvar’. Πολύ ωραίο το πρώτο πλάνο στον ερμηνευτή που εμφανίζεται μέσα από τη σκιά του. Συντονισμένη ο ομάδα του, μας έδωσε άλλη μια πολύ καλή ερμηνεία της σερβικής συμμετοχής, όπως η χθεσινοβραδυνή.

Προτελευταία η Ουκρανία, με την Gaitana να μην φοράει το ασπρόμαυρό φόρεμά της, και να δείχνει ωστόσο πολύ πιο ωραία επί σκηνής. Φωνητικά δεν έχει καμία δυσκολία, αναπτύσει ένα μεγάλο εύρος των δυνατοτήτων της. Το τραγούδι τελιώνει απότομα στα χρώματα της Ουκρανίας, κάτι που αποτυπώνεται πολύ ωραία στην οθόνη.

Η παρουσίαση των τραγουδιών ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή της Μολδαβίας. Ο Pasha Parfeny καταρφένει να μεταδώσει την ενέργειά του, σ’ ένα τραγούδι που κερδίζει τις συμπάθειες.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι παρουσιαστές που ανακοινώνουν τα νούμερα του televoting. Τα γνωστά κρύα και αποτυχημένα αστεία σχετικά με τα γαλλικά και έναρξη της τηλεψηφοφορίας που θα διαρκέσει 15 λεπτά.

1ο recap των τραγουδιών από το 1 εώς το 26.

Ανταπόκριση από το Green Room με τη Nigar να μας παρουσιάζει το CD και το DVD της φετινής διοργάνωσης και το βίντεο με εικόνες από όλες τις cartes postales.

H Leyla και ο El μας παροτρύνουν να ψηφίσουμε και ξεκινάει το 2ο recap των τραγουδιών, και πάλι από το 1 στο 26.

Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη της ψηφοφορίας και έναρξη της interval act με τον διεθνούς φήμης Αζέρο τραγουδιστή Emin. Αναμμένες δάδες, πολυάριθμες καθισμένες κοπέλες με βιολιά, παραδοσιακά αζέρικα μουσικά όργανα, δεκάδες χορευτές επί σκηνής και ο Emin μπαίνει στη σκηνή από την οροφή της. Τραγουδάει στα αγγλικά και τον συνοδεύουν αρκετές γυναικείες φωνές. Θα λέγαμε πως πρόκειται για μια interval act που ξεκινάει καλά αλλά καταλήγει να γίνει βαρετή. Τελειώνει με μια μεγάλη σημαία του Αζερμπαϊτζάν επί σκηνής.

Ανταπόκριση από το Green Room και σύντομος διάλος της Nigar με τη Sabina Babayeva κι έπειτα με τη Soluna Samay.

Και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ξεκινάει, με τον Jon Ola Sand να επιβεβαιώνει πως όλα πήγαν καλά. Η Leyla και ο El συντονίζουν τη διαδικασία. Διαβάζουν τα λόγια τους από την οθόνη του pontium. Πρώτη χώρα που ψηφίζει η Αλβανία. Για την ιστορία, οι πρώτοι 4 βαθμοί για την Κύπρο και το πρώτο 12άρι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γενικώς τα γραφικά μας βοηθούν να ακολουθήσουμε με ευκολία τη ροή της ψηφοφορίας, ενώ ο βαθμολογικός πίνακας προβάλλεται και στις οθόνες LED της σκηνής. Τους βαθμούς του Αζερμπαϊτζάν θα μας ανακοινώσει η Safura, της Φιλανδίας ο Mr. Lordi και της Γαλλίας ο περσινός της εκπρόσωπος Amaury Vassili . (12 βαθμοί από το Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα, σ’ αυτή την πρόβα, ενώ αυτή την ώρα έχουν ψηφίσει 17 χώρες και  η Ελλάδα προηγείται με 79 βαθμούς. Το 12άρι της Ελλάδας στην Σουηδία που ακολουθεί με 76 βαθμούς).

Να ευχηθούμε λοιπόν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την Ελλάδα και την Κύπρο και ας κερδίσει το καλύτερο τραγούδι!

Βασίλης Τερζόπουλος

411 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναι σήμερα στη βραδινή πρόβα θα ψηφίσουν. Λέτε να έχουμε αλλαγές στη χορογραφία σήμερα; Κάτι τέτοιο άκουσα κάπου, ότι σκέφτονται να κάνουν κάποιες αλλαγές για τον τελικό. Ισχύει;

    • Δεν γίνεται να γίνουν αλλαγές! Ότι παρουσιάστηκε στον ημιτελικό πρέπει να παρουσιαστεί και στον τελικό.

      • καλα αλλαγες δν θα γινουν, αλλα νομιζω πως μπορουν να γινουν αλλαγες γενικα, πχ το 2010 ο αλκαιος δν ειχε κανει αυτο με τα πυροτεχνηματα που βγηκαν απο τα τυμπανα, στον ημιτελικο..

      • Μικροαλλαγες στο σκηνοθετικο κομματι μπορουν να γινουν οπως επισης και η προσθαφαιρεση πυροτεχνηματων! Λενε πως στο τελος της δικιας μας παρουσιασης θα βγουν μια φορα πυροτεχνηματα οταν σηκωνουν την Ελευθερια!

  2. Εγώ βέβαια εκτός από Ελλάδα ανυπομονώ αν δω και Nina Zilli. Θέλω πάρα πολύ φέτος να νικήσει η Ιταλία.

  3. Κατα τη γνωμη μου η πιθανοτερη δεκαδα του τελικου ειναι αυτη:
    1.Σουηδια, 2.Ρωσια, 3.Ιταλια, 4.Ελλαδα, 5.Σερβια, 6.Νορβηγια, 7.Ρουμανια, 8.Ισλανδια (μονο και μονο απο τις επιτροπες), 9.Κυπρος, 10.Ισπανια και ακολουθουν η Τουρκια και η Ιρλανδια που δεν νομιζω να τα καταφερουν να μπουν στη 10αδα! Αμα το σκεφτειτε δεν υπαρχουν αλλα φαβορι η ωραια τραγουδια που θα μπουν 10αδα!!

  4. Ειναι και η γαλλια και το αζερπαιζαν στην δεκαδα.απλα ας στειλουμε θετικη ενεργεια στην ελευθερια μιας και ολοι την φαγανε αυτες τις μερες και κανεις δεν ειπε ενα μπραβο στο κοριτσι!ειναι λες και η ηβη εκπροσοπει τηνν ελλαδα

    • συμφωνώ….! το σταρ ειδικα το εχει ξεφτιλισει, εγω σταματησα να το βλεπω-καλα οχι οτι το επαιρνα κ ποτε στα σοβαρα…

      • bravo vre paidia peite t gt exw vare8ei auth tn katastash m tn hvh!! h eleftheria mas ekproswpei k einai k 8earaaaa!! ade pia pragmatika exw arxisei n antipathw tn iviii

    • Σίγουρα με μια πιο τηλεοπτική παρουσία θα κέρδιζε άνετα. Αλλά όπως είπε προτίμησε να βασιστεί αποκλειστικά στη φωνή της. Πάντως από τον ήχο που έχουμε από τις πρόβες δεν μπορούμε να καταλάβουμε και πολλά.Ο τηλεοπτικός ήχος και τα πλάνα θα της δώσουν και άλλους πόντους. Η φωνή της είναι πολύ ιδιαίτερη για να περάσει απαρατήρητη και προσωπικά λατρεύω το τραγούδι.

  5. καλα αυτο δεν το συζητω..θεα την εκαναν την ηβη μονο και μονο για να πουν ανοιχτα οτι δεν τους αρεσει η ελευθεριου.πραγματικαν το εφαγαν το κοριτσι..ντροπη..
    κι αυτο το καλη επιτυχια ελλαδα και κυπρος ποτε δεν το καταλαβα.στην τουρκια λενε καλη επιτυχια τουρκια-αζερμπαιτζαν?στην ισλανδια καλη επιτυχια ισλανδια-δανια?
    εγω στο παρελθον ειδικα τη δεκαετια του ’90 υποστηριξα εντονα την κυπρο γιατι μου αρεσαν παρα πολυ οι συμμετοχες της.
    αλλα αυτη η θεοποιηση της μετριας και αχαρης ηβης σε ενα τραγουδι ιδιου επιπεδου με το δικο μας δεν την καταλαβα ποτε.και στο χφακτορ που εβλεπα δεν μου αρεζε καθολου η ηβη..
    τωρα αν εχει 3 επιτυχιες και η ελευθερια καμια λιγο με νοιαζει.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

    • Γιάννη δηλαδή το θεωρεις απίθανο να αρέσει η Κυπρος περισσότερο απ’ την Ελλάδα..?? 🙂

      • καθολου απιθανο..η ενσταση μου ειναι για τους ελληνες που δεν υποστηριζουν τη συμμετοχη μας και εχουν γλωσσσοφαει την ελευθερια..
        προσωπικα η δικη μου ”καψα” σαν ελληνας ειναι η ελλαδα να τα παει καλα..για τις αλλες χωρες δεν με νοιαζει.

    • Δηλαδή τι σε πειράζει που λένε και στην Κύπρο καλή επιτυχία?? Αυτό δεν το κατάλαβα…

  6. Σκίσε Ελευθερία!!!!

    Πιθανότερη δεκάδα για μένα:

    1.Σουηδία
    2.Σερβία
    3.Ιταλία
    4.Ρωσία
    5.Αζερμπαϊτζάν
    6.Ελλάδα
    7.Ισλανδία
    8.Δανία
    9.Ιρλανδία
    10.Ρουμανία/Τουρκία

  7. kala oi anthropoi ekei einai tragikoi!!mia den ehei iho mia den ehei eikona???to vradi an simvei to idio,pos tha psifisoun oi epitropes???

  8. Διαβάστε τι λένε στο esckaz για την Ελλάδα. “Guess this one prooves that whatever Greece sends, they’ll just always qualify. What this is doing here I don’t even know… It’s the same cheap cliché thing it was in the semi and I bet it will pick up some points here and there, but if this will go top 10 I swear I’m gonna be very bitter.”

    • Ας κοιτάνε τα χάλια τους που θα γίνουν και bitter! Και δεκάδα θα μπούμε, και ας δαγκωθούν να πάθουν δηλητηρίαση. Αν είμασταν τόσο χάλια, γιατί είμασταν πρώτη θέση στο πίνακα των δημοσιογράφων; Πως τους άρεσε ένα σκουπίδι; Αν ήταν η ζήλια ψώρα….

  9. Κάλή επιτυχία στην ΕΛΛΑΔΑ και την ΚΥΠΡΟ μας! Οι καλύτερες παρουσίες στο διαγωνισμό.
    ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΤΟΠ-5!
    Και..φυσικά,δε μπορώ να μην ευχηθώ καλή επιτυχία στις μπαμπούσκες της Ρωσίας που έχουν κατενθουσιάσει με το τσαγανό και τα κότσια τους(εμένα και όλη την Ευρώπη) καθώς και στις γειτόνισσες Αλβανία(μαγική ερμηνεία)και Ιταλία(ΦΩΝΑΡΑ!!ΤΕΛΟΣ!!).

  10. Ευχομαι ότι καλύτερο στην Ήβη μας,μακάρι να τα καταφέρει και να φέρει μετα από πολά χρόνια μια θέση στην 5αδα!!Καλή Επιτυχία Κυπρος!

  11. Τι εγινε παιδια τελικα ποτε θα εμφανηστει το Λουξεμβουργο οπως ελεγε μια τρελη εδω μεσα. Θα βγει φετος η θα μας κανουν την εκπληξη του χρονου. Χαχαχαχαχαχα

  12. Να μας πειτε και σε τι θεση εβαλαν την Ελλαδα στις προβες..? ;)) (στην ψηφοφορια)

  13. Ναι..μαλλον τους τσουζει που ειμαστε στην δεκαδα συνεχεια και οι δικες του βλακειες πανε στον πατο.Τι σχεση εχει η φετινη συμμετοχη με την περσινη ή το οπα ή το this our night. Ok με την καλομοιρα και την παπαριζου αντε και το shake it να πω οτι μοιαζουν ελαχιστα εως καθολου. Αλλα δεν στελνουμε καθε χρονο τα ιδια ¨”φτηνιαρικα” τραγουδια. Γιατι η eurovision για την Ελλαδα ειναι πανηγυρακι, ενω για τις αλλες χωρες οχι,για αυτο και καλα στελνουν ποιοτικα. Μπορουμε και εμεις να στειλουμε ποιοτικα αλλα γιατι να παρουμε στα σοβαρα ενα διαγωνισμο πολιτικων ψηφων. Ετσι θα συνεχισουμε, οπως λενε με φθηνα τραγουδακια. Εχουμε στειλει και στο παρελθον συμμετοχες τυπου Molitva και Is true?
    να σας θυμησω το μια προσευχη το 1995 και πηραμε την 12 θεση. Αφηστε τους να λενε. Καλυτερα φετος να νικησει η Σουηδια, που εχει φαει το πιο overated προμο του διαγωνισμου, αφου εχουν και καλη οικονομικη κατασταση ως χωρα και μπορουν να διοργανωσουν το διαγωνισμο. Εμεις ας βγουμε 4 η 5. Μια χαρα θα ειναι, και η Κυπρος η 5 η 6. Δεν θα σχολιασω το star. Επισης θελω να πω οτι θεωρω οτι οι big 4 πρεπει και αυτες να περνανε απο ημιτελικο. Και να προσθεσω και ενα παραδοξο, ειναι τυχαιο που οι big four πηραν τα πανω τους απο τοτε που μπηκαν οι κριτικες επιτροπες?

  14. Η ελευθερία είναι καλα έτσι;;;; αχ να δω πόσες φορές θα το πω μέχρι αύριο ΚΟΎΚΛΑ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΚΟΎΚΛΑ

  15. edw mesa exei pesei zilia tou allou kosmou.. to prospernw kai efxome se oles tis xwres tou telikou kali epitixia kai stin IVI mas na ta paei perifima kai na klepsei tis entiposis!! ton aksizoume fetos kai ton teliko kai tin thesi stin dekada alla mporei kai na min to petixoume to deutero giati ws gnwsto to 50% twn televoters psifizoun tous geitones tous kai tis xwres apo opou proerxonte (i legomeni diaspora)
    We La La Love Ivi Adamou!!!
    Xeretismata apo Kypro!

  16. Καλησπέρα παιδιά ! Εγώ νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα,όσο και η Κύπρος θα είναι στη δεκάδα !!! Καλή επιτυχία και στις 2 !!! Επίσης ,έχω να δηλώσω ότι η Loreen με ενθουσίασε χτες το βράδυ αλλά νικήτρια θα ήθελα να δω τη Nina !!!

  17. i soudia exei faei ontos treli diafimisi. protimo na vgei i italia para i soudia. kati allo..i soudia akougotan upervolika kala xtes, ma upervolika kala, san cd.. eno kai oi duo oi dikes mas akougotan metria kai live. poli periega ta pragmata, den amfivalo oti i soudia exei foni alla prosfata eixa dei ena videaki apo proves sto opoio akougete to tragoudi alla i lorreen den anoigoi to stoma. poios xerei?

  18. Η ψηφοφορία έληξε με νικήτρια την Ισπανία.

    Το δικό μου Top 10
    Sweden
    Serbia
    Russia
    Italy
    Romania
    Iceland
    Spain
    Norway
    Turkey
    Germany

    • Δεν υπάρχουν κριτήρια. Η ψηφοφορία είναι ψεύτικη, ό,τι τους κατεβαίνει λένε, απλά για να δουν αν όλες οι συνδέσεις με όλες τις χώρες λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

  19. Καλη επιτυχια σε Ελλαδα και Κυπρο!Ασχετο αλλα γιατι σε ολα τα κειμενα του ogae αντι να λενε Nargiz λενε Nigar?H Nigar δεν ειναι η Nikki που νικησε με τον Eldar (Ell)?

  20. Πάντως είναι αναζωογονητικό να σου λένε τη γνώμη τους άτομα που δεν έχουν ψηθεί με τα φαβορί, που τ’ ακούνε πρώτη φορά.
    Με πιάσαν τα γέλια με την αδερφή μου…”Βαρέθηκα και το χαμήλωσα” γιά τη Σουηδία….. (και είναι άτομο που ακούει πολλά είδη ξένης μουσικής).
    Οπότε σκέφτομαι κι εγώ…. μήπως δεν?

    Αν είναι σωστά όσα έχουμε μάθει από τα τόσα λάιβ που έχουμε δει περί επικοινωνίας του καλλιτέχνη με το κόσμο και τη κάμερα, η Λορέν πάσχει και πολύ μάλιστα.
    Αν μέχρι τώρα ουδέποτε κέρδισε χώρα με κάτι τόσο σκοτεινό, θα κερδίσει τώρα?
    Αν η παρουσίαση είναι καλή για video-clip, αλλά εντελώς παράταιρη με τα ως τώρα δεδομένα του διαγωνισμού, θα έχει την επιτυχία που περιμένουν?
    Οι εμφανείς ”κοιλιές” που κάνει το τραγούδι, θα περάσουν απαρατήρητες?
    Η ανδρόγυνη εμφάνιση, οι περίεργες κινήσεις, θα πιάσουν?
    Το τραγούδι μπορεί ν’ αγαπηθεί παράφορα (διότι τα στοιχήματα μας δείχνουν την απόλυτη μανία) από τα εκατομμύρια που θα το πρωτοδούν αύριο? Η ερμηνεύτρια?

    Η τάση δείχνει Ράιμπακ, αλλά εγώ η τρελλή γιουροφάν, πριν καν δω τον Ράιμπακ στον τελικό της Νορβηγίας, έλεγα “ελάτε να δείτε ποιός θα πάρει τη κούπα φέτος” κι αυτό γιά τη Λορέν δεν θα μου περνούσε καν απ’ το μυαλό αν δεν γινόταν τέτοιος χαμός.

    Αλλά πάλι ξέρω ΄γω… ίσως απεχθάνομαι τα προβλέψιμα και ψήνομαι μόνη μου….

    • Τα γράφεις πολύ σωστά. Γιατί θα πρέπει ντε και καλά να αρέσει το σουηδικό κομμάτι σε όλους. Κι εμένα φίλος δεν έδειξε να τρελλαίνεται: “αυτό είναι το φαβορί μου;;”με απορία μου είπε. Επίσης ας είμαστε λιγο επιφυλακτικοί με τις επιτροπές. Στο Melodifestivalen οι επιτροπές της έδωσαν ένα ιχνό προβάδισμα έναντι του Danny. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει κι εδώ. Εκτός αν έχουνε μελετήσει τα στοιχήματα και η διοργάνωση καταντήσει “απελθέτω απ’εμού το ποτήριον τούτον”

  21. Καλά μερικοί βλέπετε παντού εχθρούς.Η Ελλάδα δεν μπορεί να μπει 5άδα φέτος.Θα παιξει στις θέσεις 7-10.Ο Λούκας που σάρωσε στο televoting θάφτηκε από επιτροπές.Οι επιτροπές πάντα μας ρίχνουν σε σχέση με televoting(Ρουβάς,Αλκαίος,Λούκας).Οπότε μη περιμένετε 5άδα όσο και να κοπανιέστε.Η δε Κύπρος δεν μπαίνει 10άδα με τίποτα.Δεν έχει συμμάχους όπως εμείς βλέπε Αλβανία,Βουλγαρία και Ρουμανία ή ομογενείς σε Βέλγιο,Γερμανία και Ολλανδία που όλο και κάτι δίνουν.Μόνο φοιτητές σε Αγγλία.Δεν γίνεται να πάει καλά ό,τι και αν κατεβάσει.Είναι η δομή του διαγωνισμού τέτοια..Νικήτρια Σουηδία.Η Σερβία θα πιέσει λίγο και είναι η μόνη θεωρητική απειλή για loreen.Ρωσία και Ιταλία στο έλεος των επιτροπών και του televoting αντίστοιχα που είναι τα αδύναμα σημεία τους.Μην υποτιμάτε Δανία-την βλέπω σίγουρα 6άδα-.Αυτά.. υγ:είναι πραγματικά ντροπή να υποτιμάνε κάποιοι την Ελευθερία και να υπερβάλλουν για την Ήβη.Είναι μια χαρά κορίτσια και τα δύο.Η ίση μεταχείριση είναι αυτονήτη.Δυστυχώς εύχομαι να είναι αρκετα μπροστά η Ελευθερία μόνο και μόνο για όσους μίλησαν.Η δράση προκαλεί αντίδραση..

  22. diabasa sto youtube oti paizei na akurethei h souidia dioti ekane kati pou den htane stous kanones gnwrizeis kaneis kati pio sugkekrimeno?

      • δεν ειναι αυτο που λες η σουηδια αυτο που εκανε ειναι οτι στο τελος του τραγουδιου ειχε slow motion!!!!!!!!!!!!!!!!

  23. δυστυχως αυτη κατα τη γνωμη μου θα ειναι η τελικη καταταξη:
    1. ΣΟΥΗΔΙΑ
    2. ΡΩΣΙΑ
    3. ΣΕΡΒΙΑ
    4. ΝΟΡΒΗΓΙΑ
    5. ΙΤΑΛΙΑ
    6.ΟΥΚΡΑΝΙΑ
    7. ΡΟΥΜΑΝΙΑ
    8.ΙΣΛΑΝΔΙΑ
    9. ΕΛΛΑΔΑ
    10.ΔΑΝΙΑ

  24. ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΓΩ: ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥς ΕΥΝΟΗΤΟΥς ΛΟΓΟΥς.
    ΡΩΣΙΑ , ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΤΟΤΕ , ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ
    ΣΕΡΒΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΕς ΧΩΡΕς
    ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΓΚΕΙ
    ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΕς
    ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ
    ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΖΟΤΡΑΓΟΥΔΑ
    ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΕς ΚΑΙ ΒΟΡΑ
    ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
    ΔΑΝΙΑ ΒΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  25. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΤΟΠ ΤΕΝ¨:
    ΣΟΥΗΔΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΜΟΛΔΑΒΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΣΕΡΒΙΑ

  26. egw milto exw na sou pw pws tha prepei na perimenoume EKPLHXH!!!!!!!eimai sigouros pws tha kanoun ekplhxh DANIA isws kai gia nikh apo ekei pou den to perimenei kaneis…ROUMANIA pou anebainei stathera teleutaia kai GERMANIA!!!!edw tha eimaste methaurio kai tha to deite!!!

  27. ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΦΕΥΓΑΤΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ? ΕΥΤΥΧΩς ΤΟ ΕΣΩΣΕ Η ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΕΦΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ.

  28. ΜΑΚΑΡΙ ΡΕ ΝΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ. ΟΧΙ ΡΕ ΣΥ ΔΑΝΙΑ ΟΜΩς ΕΛΕΟς, ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΟ

  29. ee de steilame perisy zeimpekiko de steilame balakaniko hxo me alkaio…kaname ki emeis anatropes!!!!ki egw elpizw se ekplhxh h toulaxiston kanena pyrotexnhma pros to telos pou leei xeixeixei…pisteuw sth dania de milaei kaneis gia to tragoudi auto…den sou thymizei xana montana kapws tetoio styl?einai poly sygxrono…

  30. re paidia den boroune na valoune merika pirotexnimata?iparxoun 1-2 simeia pou to tragoudi ta xreiazetai!ine poli aneuro xoris auta!

  31. nai kai ego to prosexa gia tin simerini prova tis eleutherias,poli kaliteri fonitika. i loreen orea apaksiosi ston diagonismo. eipe den vlepo tileorasi den exo tileorasi, kai den exo dei pote to diagonismo tis eurovision. eprepe na pei kalitera oti o diagonismos den vlepete kai irtha edo gia na sas deixo ti paei na pei mousiki..

  32. giannis 25 Μαΐου 2012 στις 16:18 – Reply
    Διαβάστε τι λένε στο esckaz για την Ελλάδα. «Guess this one prooves that whatever Greece sends, they’ll just always qualify. What this is doing here I don’t even know… It’s the same cheap cliché thing it was in the semi and I bet it will pick up some points here and there, but if this will go top 10 I swear I’m gonna be very bitter.»

    DEAR gannis OTI MA ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΝΕ!
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΑ, ΠΕΡΥΣΙ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ!
    ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ!

  33. europe malon den pas kala pio pano uponois oti i loreen ston imiteliko epeze cd den pa kala file mou asxolisou me alo a8lima isos exis problima megAlo me tin foni tis pou itan telia…..

  34. xaxaxaxaxa einai toso sigourh gia th nikh ths…lete na to parei telika?pws sas fanhke exthes?egw ligo apogohteuthka to perimena alliws…poly pio fantasmagoriko!!!!peite moy ki eseis..

  35. kali epitixia se oles tis xores kai idika stin eleutheria mas n skisis n pas telia e3alou ena parti einai oti kai n ginei tha einai ekprosdekto se enan toso ma toso diskolo teliko opws fetos!!! 3eroume kai pia akrivi sira tha emfanistoun oi xores n dosoun apotelesmata? i tha xoume kenotomies opos perisi? ELPIZO NA MHN 3ENEROSOUME PL.

  36. ante bre thn phonara axxxxx na thn pathe pragmatika pou den exei dei ksana eurovision pww otan lene tetoia fanera phemeta me ekneurisoun!!

  37. Συμφωνώ με niko.η Δανία είναι η μόνη χώρα που μπορεί από το πουθενά να κάνει την έκπληξη.όχι φυσικά για νίκη αλλά σίγουρα 5άδα επαναλαμβάνω..Ρουμανία το ίδιο αλλά σε μικρότερο βαθμό.επίσης βλέπω και εγώ καταποντισμό Ισπανίας(σύμμαχοι?)και γρίφος παραμένει η Ιταλία(θα δώσουν ξανά τόσο bonus οι επιτροπές ή πέρυσι το έκαναν μόνο λόγω επανόδου στο διαγωνισμό?)..θα δείξει.Σερβία σίγουρα 3άδα και Σουηδία θα παίξει από 250points και πάνω.

    • Καλά η Loreen δεν συγκρίνεται με την Ήβη (και με κανέναν άλλον). Η καλύτερη ερμηνεύτρια μαζί με την Rona από την Αλβανία!

  38. Καλα οι Ελληνες εχουν πλακα , επινοησαν
    τωρα ”σκανδαλο” με σλοου μοσιον …
    Οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.
    Τι λετε , οι διοργανωτες θα άφηναν κατι
    που απαγορευεται;
    Οι Σουηδοι θα διακυνδινευαν τη συμματοχη
    τους;
    Ας σοβαρευτουμε επιτελους και ας αφησουμε τις συνομωσιολογιες

    • ε τοτε αφου δεν ειναι παρανομο γιατι δεν το εκαναν ολες οι χωρες μονο η σουηδια ειναι εξυπνη?????????????

      • Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά οι Σουηδοί έχουν παράδοση στη σκηνοθεσία των συμμετοχών όπου και να γίνεται ο διαγωνισμός!Οπότε με δυο κουβέντες ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ!
        Τώρα θα μου πείτε άμα ήταν έτσι κάθε χρόνο θα βγαιναν πρώτοι.Ναι,αλλά φέτος έχει γίνει ο χαμός έχουν και εφέ,σκοτάδια,πρώτοι στα στοιχήματα!..Τι να πεις.Ποτέ δε μπορείς να ξέρεις με τη γιουροβίζιον!

  39. καλυτερα να σταμησετε να φανατιζεστε.Το ξερουμε οτι η Σουηδια θα νικησει. Εχουμε δει ομως πολυ καλυτερες φωνες απο αυτης στο παρελθον που δεν εχουν βγει και πολυ καλυτερα τραγουδια να πω στους φιλους εδω που τσακωνονται για την φωνη της εκπροσωπου της Σουηδιας που οντως ειναι εξαιρετικη. Ο διαγωνισμος ειναι καθορισμενος. Και δυστυχως παλι η Κυπρος θα την πληρωσει που φετος ειναι παρα πολυ καλη.

  40. αμα ηταν η καθε χωρα να κανει παρανομιες ( η σουηδια με το slow motion ) χαιρω πολυ!!! ωραια eurovision!!!!!!!! και ωραοι ελληνες αμα υποστιριζετε αλλες χωρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  41. niko τι εννοείς θα την πληρώσει;αφού η Κύπρος δε γίνεται να μπει 5άδα ποτέ πια.δεν έχει συμμάχους όπως η Ελλάδα,γιατί δεν γίνεται αντιληπτό;και εντάξει σιγά τη συμμετοχή.Και ελληνική να ήταν αμφιβάλλω αν θα πέρναγε την 7η θέση.Το τραγούδι είναι ραδιοφωνικό αλλά έτσι όπως φάνηκε στον ημιτελικό έχανε.η Σουηδία είναι σαφώς η καλύτερη φέτος σε όλα τα επίπεδα.

  42. Θελουμε και εμεις Slow motion στο τελος…. xixixixi!! Θα ειχε επεμβει η EBU…και οι αλλες αποστολες… εκτος κιαν θελουν την Σουηδια για ευνοητους λογους (οικονομικους) 😉 Παντως μεταξυ μας ειναι η καλυτερη συμμετοχη… αλλα και η ΅Ελλαδα δεν θα με εκπληξει αν παμε αρκετα καλα…γιατι οχι και πενταδα, ειναι ενα χαρουμενο τραγουδι…που σου μενει…δεν θελει και μεγαλη επιστημη η eurovision….ΠΑΜΕ ΕΛΛΛΑΔΑ!!! οσο κιαν λενε μερικοι – ελληνες- οτι στελνουμε το ιδιο καθε χρονο…αν δει καποιοσ δεν στελνουμε το ιδιο… 2009, 2011,2006, δεν ηταν καν εθνικ εκτος απο το 2011 αλλα καμια σχεση, αλλα και το 2010 ηταν διαφορετικο εθνικ κομματι, μονο επειδη εχει μπουζουκι..αντε να πουμε οτι ειναι κατηγοριας shake shake it….

  43. νομιζω οτι η κυπρος υποτιμαται απο τις αλλες χωρες αυτο λεω και νομιζω ολοι το εχουμε διαπιστωσει. Δεν ειμαι απο την Κυπρο αλλα το βλεπω καθε χρονια. Παντως ο διαγωνισμος δεν εχει την ιδια ποιοτητα με αυτον του 2008 η του 2009 η του 2010, δικια μου γνωμη.

  44. aaa…και στο φωτισμο του γηπεδου με την σημαια μας…θα μπορουσαν να βαλουν και το σταυρο…οπως εγινε με την Ελβετια…αλλα μας βαλαν οτι και στο San marino…τι περιμενεις….τουρκοι ειναι οι ανθρωποι

  45. signomi uponois oti ekane paranoma johny pes kai esi ston elina na pi sto skino8eti na kani tin elada na aniksi i orofi tou stadiou …xaxaxa iste(kolimeni) kai bgazete kakia pou den mporome n bgoume proti ..toulaxoston tou xronou 8a 8oume kati poli sobaro me tous souidous…

    • Να ρωτησω…τί το μη σοβαρο ειχε φετος? Ενα τηλεοπτικο προγραμμα ειναι… που δεν μπορεις να κανεις και πολλα…απο τα στοιχειωδη…μη κοιτας εμας που το καναμε αλα ολυμπιαδα…. —εκει επρεπε να ηταν και ο Παγκαλος…μαζι τα φαγαμε…. —

  46. kai ena teleuteo sxolio gia olous esas pou xlebazetai tin soudia an 8eletai loipon na pai psila kupros kai elada psifiste soudia pou einai sigouros oti 8a bge kai meta ta alla tragoudia pou 8a einai xamila gia ama psifisetai italies rosies roumanies servies pos 8elete na pane elada i kupro 5ada ksipnate….

  47. Ενα τελευταιο πραγμα θα πω: Καλη επιτυχια στην Κυπρο και στην Ελλαδα και φυσικα σε ολες τις χωρες. Η σουηδια θα νικησει φετος. Χωνεψτε το ολοι.
    Και επιτελους σταματηστε να απανταντε ο ενας στα comment του αλλου, γιατι φαινεται οτι δεν ειναι μονοι καποιοι κολλημενοι με την ελληνικη συμμετοχη αλλα ειναι καποιοι κολλημενοι με την σουδικη. Ετσι και αλλιως ο χρονος ο επομενος ή μαλλον τα επομενα χρονια θα δειξουν ποιος θα θυμαται το aphrodisiac ή το Εuphoria. Που θα το δειτε κανεις δεν θα τα θυμαται.

  48. ma egw mano na 3ereis dn epithymw na vgei proti i ellada dioti dn synferei oikonomika thn xwra mas!!!!!!!!!ostoso autos dn einai logos na ypostirizoume alles xwres!!!!!!!!!!!!! parol’auta na nikhsw h souidia alla nomima kai na exei ta idia dikaiomata me tis alles xwres!!!!!!!!!!!!

  49. etsi einai giati meta lete re gamoto i8ela elada i kypro pio psina eno esis tous katebazetai xamila me ola afta pou psifizetai…elines i eksipni ti na po…

  50. Παιδια καλα ολα αυτα,αλλα αυριο τι θα ψηφισετε? 🙂
    Εγω παρακαλω θερμα οποιον ειναι στο Μπακου και πετυχει πουθενα τον Tooji να του πει να μου στειλει λεφτα για το λογαριασμο του κινητου μου γιατι για χαρη του θα πανε! 😛
    Για την Κυπρο μην τρελαινεστε,δεν εχει σημασια που δεν εχει συμμαχιες,ενα τραγουδι αν ειναι καλο και αρεσει θα ψηφιστει!Εγω φοβαμαι για την Ελλαδα οτι μπορει να μην μπει δεκαδα φετος,λογω των επιτροπων φυσικα…Αν δεν το παρει η Σουηδια (που χλωμο το κοβω να μην κερδισει) θα το παρει η Ιταλια!

  51. good luck elefteria και αν ποναει το χερακι σου δεν πειραζει κουκλα μου ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ (για θαρρος το λεω αυτο)

  52. nai den to katalabenoun i ali aftos omos kai meta 8a lene re gamoto i8ela pio psila elada …ipame kipros meta souidia kai meta asxetai oli psifizoun oti tous katebi kai meta klegontai ax ela eladista

  53. Aπορώ τι αρέσει στο τραγούδι της Ρουμανίας. Καρακίτς και η τραγουδίστρια, ας μη πω καλύτερα, νεότερη αδερφή της Μοιραράκη! Κι αυτό το παχύ λαλαλα, έλεος! Αν είναι να ψηφίσουν αυτό το έθνικ, γιατί να μη ψηφίσουν και το δικό μας. Τουλάχιστον η Ελευθερία είναι κουκλάρα! Όσο για τη Κύπρο, διαφωνώ με το σκεπτικό πως ότι κι αν στείλει δε μπορεί να μπει πεντάδα λόγω συμμαχιών. Τα καλά τραγούδια πάντα επιβραβεύονται ή τουλάχιστον τα σωστά παρουσιασμένα. Η Ελλάδα μπορεί να μην έχει κάθε χρονιά το τέλειο τραγούδι, αλλά πάντα καταφέρνει και το παρουσιάζει άψογα. Το τραγούδι του Αλκαίου ας πούμε ήταν απαίσιο για μένα, αλλά στη παρουσίαση του έβγαλα το καπέλο. Δεν είναι θέμα λοιπόν 2-3 γειτονικών χωρών, άντε και άλλων τόσων που έχουμε μετανάστες. Σιγά. Μη πιπιλάτε τη καραμέλα των ξένων που έχουν σκάσει από το κακό τους. Η ελληνική συμμετοχή τα τελευταία χρόνια, πάντα ξεχωρίζει για αυτό και μπαίνει στη δεκάδα. Αν ήταν αλλιώς γιατί δεν ήταν στη δεκάδα η Μαντώ κι ο Ρακιτζής; Δεν είχαμε τότε συμμάχους;
    Όσο για την Ήβη, θα το πω τώρα πριν τα αυριανά αποτελέσματα. Για να μη βγαίνετε να λέτε ότι την αδίκησαν πάλι. Μακάρι να πάει καλά η κοπέλα ΑΛΛΑ, στον ημιτελικό τραγούδησε χάλια. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτός που την έβαψε και τη χτένισε σα μοιραία γυναίκα, επίσης δε ξέρω τι ήθελε να κάνει. Να βγάλει ένα δεκαοχτάχρονο κοριτσάκι σα ντίβα; Εγώ πιστεύω πως το τραγούδι της ήθελε άλλη παρουσίαση. Πιο μοντέρνα, πιο φρέσκια, κι ανάλαφρη. Το να ανεβάσεις μια ψηλή και κάπως άχαρη κοπέλα με αυτά τα ρούχα πάνω σε πάσο, και να τη βάλεις να ανεβοκατεβαίνει δε ξέρω πόσο κολακευτικό είναι. Το σημείο που κάνει το σόλο της στο έδαφος είναι το καλύτερο και το σώζει το όλο πράγμα. Κι επίσης ήθελε γυναίκα στα φωνητικά. Αυτά προς το παρόν…και μακάρι αύριο να διαψευστώ.

    • Το τραγούδι της Ρουμανίας είναι πολύ ανώτερο από το δικό μας και η τραγουδίστρια είναι κουκλάρα! Η Ήβη το βράδυ το ημιτελικού είχε πρόβλημα με τις φωνητικές της χορδές ή κάτι τέτοιο. Έτσι είπε ο πατέρας της σε ένα κυπριακό Blog και στην πρόβα του τελικού σήμερα η φωνή της Ήβης είναι πολύ καλύτερη από τον ημιτελικό και η χορογραφία είναι κατά πολύ ανώτερη από της Ελευθερίας (που είναι ότι χειρότερο έχει παρουσιάσει η Ελλάδα τα τελευταία χρονια)

      • Το φωνάζεις ότι είσαι Κύπριος και αμφιβάλλω αν είσαι και πάνω απο 15 χρονών..
        Πιο διακριτικά την επόμενη φορά… 😀

      • Όχι από την Ελλάδα είμαι, και είμαι 15 😛
        Βασικά ναι ήμουν υπερβολικός. Το τραγούδι της Ελευθερίας είναι πολύ ωραίο και φωνητικά η Ελευθερία είναι καλύτερη από την Ήβη, ΑΛΛΑ η χορογραφία την Ήβης είναι πολύ ανώτερη από της Ελευθερίας (αν και η Ήβη είναι αγγούρι ενώ η Ελευθερία το έχει περισσότερο). Άμα η Ελευθεριά πήγαινε με την χορογραφία του ελληνικού τελικού θα έβγαινε 5άδα αλλά με αυτή τη χορογραφία και αυτό το φόντο θα είμαστε περίπου στις θέσεις 7 με 10.

      • Όχι από την Ελλάδα είμαι, και είμαι 15 😛
        Βασικά ναι ήμουν υπερβολικός. Το τραγούδι της Ελευθερίας είναι πολύ ωραίο και φωνητικά η Ελευθερία είναι καλύτερη από την Ήβη, ΑΛΛΑ η χορογραφία την Ήβης είναι πολύ ανώτερη από της Ελευθερίας (αν και η Ήβη είναι αγγούρι ενώ η Ελευθερία το έχει περισσότερο). Άμα η Ελευθεριά πήγαινε με την χορογραφία του ελληνικού τελικού θα έβγαινε 5άδα αλλά με αυτή τη χορογραφία και αυτό το φόντο θα είμαστε περίπου στις θέσεις 7 με 10.

  54. Απο τη στιγμη που το θεμα του σλοου
    μοσιον κινηται στη σφαιρα του κουτσομπολιου και της ελληνικης συνομωσιολογιας απλα δεν υπαρχει.
    Μου θυμιζει εκεινες τις μετοχες της τραπεζας ανατολης που θα μας εσωζαν….
    Απο εκει και περα , η Κυπρος εχει
    πολυ καλη συμμετοχη φετος απλα μαλλον ψιλοατυχησε γιατι υπαρχουν
    καλες συμμετοχες πχ Ιταλια, Σερβια,Γαλλια και ενα μεγαλο φαβορι
    η Λοριν.
    Αν πηγαινε περυσι θα ηταν τα πραγματα
    αλλιως.
    Φυσικα και δε φανατιζομαστε ,πλακα κανουμε .
    Απλα φετος η Σουηδια πραγματικα αξιζει
    να το παρει

    • Εσύ μπορεί να μη φανατίζεσαι και μπράβο σου.Άλλοι όμως καραδοκούν σαν τις ”σκύλες της Λύσσας” και όποιος τολμήσει να πει οτι δεν του αρέσει η Λορίν τον λένε μέχρι και φασίστα!Ήρεμα παιδιά!Δε βοηθάτε τη Λορίν έτσι!

  55. Ακουσα οτι η συμμετοχη της Σουηδιας θα ακυρωθει λογω της χρησης slow-motion ενω απαγορευεται αυστηρα…:(

  56. pote tha akurwthei aurio pou einai o telikos??? makari axaxax bgazw kakia alla den maresei mono to refren einai wraio sto song ths souidias

  57. Γιά τους λόγους που αναφέρω πιό πάνω, πιστεύω πως η Λορέν τελικά κάνει το λαγό.
    Οι επιτροπές έχουν να στηρίξουν και άλλους εκτός απ’ αυτήν όπως: Σερβία, Ιταλία, Ισπανία, Αλβανία, Αγγλία καί άλλες 2-3.
    Ο κόσμος πάλι θα πλακωθεί με Ρωσία, Ουκρανία, Νορβηγία, Σερβία (την Ιταλία δεν τη βάζω γιατί βγάζει μιά σνομπαρία).
    Αυτή που δεν πολυσυζητιέται αλλά το λάιβ της είναι το καλύτερο ΟΛΩΝ, είναι η Pastora.
    Αν διάλεγα νικητή γιά φέτος θα έλεγα Σερβία ή Ισπανία.
    Επίσης να πω, πως κακώς μπήκαμε στο τριπάκι Ελευθερία vs Ήβη, διότι ο αντίπαλος της Ελλάδας είναι η Νορβηγία.
    Γιά κατολίσθηση βλέπω τους παρακάτω:
    1) Ισλανδία. Το άσμα “κάηκε” γιά τους φανς.
    2) Ιρλανδία. Θα φανούν απολύτως γελοίοι ανάμεσα από δύο πολύ καλές συμμετοχές. Δεν υπάρχει χώρος γι αυτούς.
    3) Δανία+Γερμανία. Μελίχλωρα και υποτονικά με αδιάφορους τραγουδιστές.
    Στο πάτο προβλέπω:
    1) Μάλτα, Βοσνία, Γαλλία, Ουγγαρία, Λιθουανία.
    Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε οι απρόβλεπτοι, που θα γεμίσουμε τις εναπομείνασες θέσεις.

    • ΥΓ.
      Γιά Ρουμανία: με το συμπάθειο κι όλας… ουδέποτε είχε καλό αποτέλεσμα ερμηνεύτρια τύπου “σκυλί ατάιστο” ή sex symbol.
      Αντιθέτως δουλεύει πολύ καλά το girly sexy.

      • Όχι και η Γαλλία στον πάτο… 10-12 θα είναι. Μπορεί και παραπάνω… θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ψηφοφορία αύριο!!

      • Μιμίκο, δεν είναι σε καμιά κατηγορία απ’ αυτές.
        Άννα, η Γαλλία έχει κάνει μεγάλη γκάφα με τους ημίγυμνους άντρες. Η παρουσίασή της είναι κακή και γενικώς δεν παιζόταν και ποτέ ιδιαιτέρως.

  58. η Ελλάδα ενεργοποιήσε τις συμμαχίες της από τότε που πήρε το διαγωνισμό στα σοβαρά.όχι ότι πριν δεν μπορούσε δηλαδή.η Κύπρος θα έιναι στις θέσεις 11-16.πόσες φορές θα το πω;ακόμη να το καταλάβετε;έχει η Κύπρος την Αλβανία,τη Βουλγαρία με 12άρια,Σερβία,Ρουμανία και Ιταλία με 6-12p και Γερμανία,Αγγλία,Βέλγιο,Ολλανδία με κάτι ψιλά;όχι.οπότε ξεχάστε 10άδα.η Ελλάδα ξεκινά με τρία 12άρια συν τους παραπάνω πόντους άρα γύρω στους 60 βαθμούς μίνιμουμ.η Κύπρος έχει βάση 12p.Επίσης η Ελλάδα μπορεί να έχει υποδεέστερο τραγούδι ραδιοφωνικά ,αλλά φωνητικά και ως παρουσία φέτος είναι καλύτερη.Γενικά η Ελλάδα είναι η πιο δυνατή χώρα της eurovision από το 2004.Έχουμε τις πιο επαγγελματικές συμμετοχές,ωραία τραγούδια και συμμάχους.Γενικά είμαστε οι καλύτεροι.Φέτος το παίρνει η Σουηδία.Οι άλλοι ας πάνε σπιτάκια τους..

  59. ελα μωρη τρελα σηκωσε το τιμημενο!ελευθερια και ξερο ψωμι!γυναικαρα!ηβη,loreen και κατι αλλες αστα να πανε..δεν γουσταρω μια

  60. Του χρόνου νομίζω θα πάμε Ισπανία.. αυτί που βγήκε ότι οι Ισπανοί δεν θέλουν νίκη είναι ψέμα. Ρωτήθηκε η Pastora και το διακωμώδησε, αλλά κάποιοι κακοπροαίρετοι το πήραν αρνητικά.

  61. den pirazi an den pairnoume 12aria, thimithite ligo pos i oukrania me ti ani lorak pige deyteri mazeye apo edo kai apo ekei kai tsoup mas perase

  62. i rwsia sti dekada xaxaxa.osous fifous k an parei apo koino apo epitropes to poulo k gia afto tha katalixei girw sto 15.souidia k xerw fwmi.makran kalitero tragoudi to italiko eine ligo apo ola palio o servos to 2004 axixe prwtia fetos omws oxi.i pastora na paei na allaxei onoma k to 2013 as erthi sti souidia.i ivi tha ne dekada k to axixei i diki mas 12 me 15 poli kali thesi.to dekari mas fisika souidia kante kamia plaka k stoiximatisa arketa.

    • Το δεκάρι μας θα πάει δικαιωματικά στην Αλβανία!!! Το οχτάρι μας μάλλον Ιταλία… Η Σουηδία θα πάρει 4-7 από εμάς.

  63. τι ειπες;12-15 η ελευθερια;τρελαθηκες εσυ!η ελευθερια θα ειναι πρωτη,οι αλλες ειναι μπαζολες ολες!

  64. agapite mimikos stin eurovision den psifizoume gynaikares. kai giati ta exete oi plistoi me tin ivi. Einai ena koritsi 19 xronwn pou antiprosopevei epalxia tin patrida. Twra an kapoia mesa stin ellada ta exoun me tin eleftheria kai provaloun tin ivi den ftaiei gia afto. Aplos i ivi to exei. Kai opia thesi kai an parei i Kypros emeis eimaste perifanoi gia to koritsi mas MONO KAI MONO pou perase ston teliko giati xeroume ti symvainei se aftouw tous diagonismous. Elpizw to kalitero gia tin IVI mas!!!!!!!!!!!!

  65. Το Euphoria έχει μπει από χθες σχεδόν σε όλα τα i-Tune Top ανά την Ευρώπη, που καταγράφει τις ψηφιακές πωλήσεις των τραγουδιών, ακόμα και σε αυτό της Γερμανίας. Είναι η πρώτη μη βρετανική συμμετοχή που καταφέρνει να μπει και σε αυτό της Μεγάλης Βρετανίας πριν καν ακόμα εμφανιστεί στον τελικό (η Lena το είχε καταφέρει μερικές μέρες αφού κέρδισε). Στην Ελλάδα είναι στο νο2 αυτή τη στιγμή.

    http://snkhan.co.uk/stuff/iTunes.php?chart=GR

  66. agapiti efi!!! oxi kai kalyteri fonitika i eleftheria apo tin IVI. An kai oi dio kypries aplos na mou apantiseis poses epitixies exei i Eleftheria, posa cd???? As mi leme oti theloume. Alla pote ypostiriksate tin Kypro kai tha to kanete twra??????????

    • Μιχαλη εμενα προσωπικα μου αρεσουν και τα δυο τραγουδια αλλα ας δουμε την αληθεια!! Στον ημητελικο η Ηβη τραγουδησε χαλια!! Αλλα απ’οτι ακουσα ειχε καποιο προβλημα στις φωνητικες της χορδες η σημερινη της προβα ηταν πολυ καλη!!! Η ελευθερια οντως τα πηγε καλυτερα την Τριτη!!! Γενικα και οι δυο εχουν ωραιες φωνες αλλα δεν μπορεις να τις συγκρινεις γιατι ειναι πολυ διαφορετικες! Οσο για το ποτε υποστηριξαμε την Κυπρο εισαι πολυ αδικος…παντα ανταλλασσαμε 12αρια!!!

  67. θα μου απαντήσει κανείς?
    η βαθμολογία που δίνεται στο τέλος του άρθρου είναι ενδεικτική της πρόβας ή των επιτροπών?

  68. Παιδια συνηθως βγαινω σωστη…Περσι με το που ακουσα ολα τα τραγουδια δεν ξερω πως, αμεσως ειπα το Αζερμπαιτζαν θα νικησει και ημουν σιγουρη για τον πατο του “απολυτου φαβορι” Amaury οπως και για την 10αδα του Λουκα την ωρα που στα στοιχηματα παιζαμε ακομα και εκτος τελικου…Λοιπον, απο τη στιγμη που μια χωρα βγαινει δευτερη στον ημιτελικο της πισω απο τη Ρωσσια που δε θα εχει την ιδια τυχη και στις επιτροπες θα μπει σιγουρα δεκαδα! Κι ημασταν σε ημιτελικο που ο μονος μας συμμαχος ηταν η Κυπρος και ισως τον Σαν Μαρινο και το Βελγιο! (Αλβανια δεν ψηφισε, Βουλγαρια, Σερβια κ.α. οπως και η Γερμανια ψηφιζαν στον Β’). Δεν προκειται λοιπον να βγηκαμε δευτεροι με μονο 35 βαθμους το τραγουδι μας αρεσε και σε αλλες πολλες χωρες που δεν θεωρουνται συμμαχοι και δεν νομιζω να ειμαστε τοσο αγαπητοι στις επιτροπες……Οσο για την Ηβη που βγηκε τεταρτη και το κομματι της εχει λατρευτει απο αρκετες χωρες, οπως Ισπανια, Σουηδια, Ρωσσια αλλα και το σιγουρο 12αρι απο εμας πιστευω πως και αυτη θα μπει 10αδα!! Για τη Σουηδια τωρα οντως ειναι πολυ καλο κομματι αλλα υπερεκτιμημενο, ισως το σπρωχνουν γιατι οι χωρες που παιζουν δυναμικα φετος τυπου ιταλια θα εχουν προβλημα φιλοξενοντας τον διαγωνισμο γι αυτο προοθουν ντε και καλα τη Σουηδια!! Αξια για νικη θεωρω την Ιταλια και τη Σερβια! (προσωπικη αποψη)…

    • Μα πως ξέρεις οτο βγήκαμε 2οι στον ημιτελικό;Βασίζεσαι στις ανοησίες που δήθεν διαρρέουν;

  69. ti simvenei stous diagwnismous aftous michali?apo to 7 pou to vlepw vgenei to kalitero.i souidia kati kani k israil pou eine k dispisti xwra emas den mas poligoustarei an k kai aresoun ta ellinika tragoudia kamia simpathia i kanw lathos?den trelathika mimiko tetoia thesi ante deka ti thesi goustaris?i epitropes den nomizw na fifisoun k tha fifisoun tin ivi giati eine pio eine pio.

  70. Δυστυχώς όχι καλή πρόβα από την Κύπρο για τους κριτές.. Από το escxtra :

    08. Cyprus

    The choreography for this song works perfectly, which I can not say for Ivi’s vocals. In bits you can see the backing singer in the back of the stage, dressed in all black. The positive things about this song are that it sounds modern, and it is very catchy. Vocally it doesn’t really sound good. I am really not sure how the juries will rate this one.

    • μπα… μην ανησυχείς. γενικώς τους φαίνεται λίγο περίεργη η φωνή της γιατί είναι κάπως ιδιαίτερη γι αυτούς που ακούν ποπ φωνές, πάνω-κάτω ίδιες.

  71. twra diavasa to olo artho.oi rwsides den exoun pliri aisthisi ti kanoun?wre glentia.tis agapaw alla pou tis sernoun eidika tin kontoula k eine k wreo koritsia koritsares.krima mwre.ipno pou tha patisoun sta room.

    • χαχαχααα γέλασα πολύ με το σχόλιο του ύπνου! καλά…. αν όχι όλες, κάποιες τουλάχιστον θα ξέρουν πολύ καλά που βρίσκονται…
      καλά εσύ στοιχηματίζεις γιά τα πάντα? 🙂
      μπορείς να πας λίγο στο 17:55 σχόλιό μου να μου πεις τη γνώμη σου?

  72. To escxtra egrapse gia tin Ellada:
    The blue, red and white short dress is back, with the huge shell in the background. Just like Ivi, Eleftheria also has a backing singer in the back, but this lady is wearing a long silver dress. The choreography is perfect once again, and Eleftheria sounds better this time. The camera works well with her, and her four dancers, however there are some close shots which I think should have been changed.

  73. Καλή πρόβα φωνητικά ευτυχώς για τις επιτροπές από την Ελλάδα!!!!

    16. Greece

    The blue, red and white short dress is back, with the huge shell in the background. Just like Ivi, Eleftheria also has a backing singer in the back, but this lady is wearing a long silver dress. The choreography is perfect once again, and Eleftheria sounds better this time. The camera works well with her, and her four dancers, however there are some close shots which I think should have been changed.

  74. Και τα χειρότερα για εμάς από το all kinds of everything αλλά δεν μου κάνει εντύπωση,γιατί πάντα μας θάβουν και νομίζω ακόμα και την Έλενα..

    14. GREECE (50/1)
    Sounding aful as there is a clear split between the lead and back-up vocal. The routine still looks too simple and not polished enough. There are so many better Europop songs in the contest. PREDICTION: 16th to 20th

      • Δείτε τι λένε για τη Σουηδία!!! Αυτοί πέρα από την Ιρλανδία που είναι η χώρα τους και την Κύπρο που ο ένας από αυτούς ήταν στην κριτική επιτροπή δεν πρέπει να λένε καλό για κανέναν άλλο..

        15. SWEDEN (11/8 favourite)
        With so many song being underpar tonight, things could be moving in Sweden’s direction. Loreen was very poor this afternoon, but was clearly holding back, but this goes badly off the rails when Lorreen appears to swallow some of the snow effect. Very disappointing. PREDICTION: 6th to 10th

      • Χαχαχαχα με έκαναν και γέλασα 😛
        Άμα βγει η Σουηδία 6η με 10η η Ιρλανδία δεν θα έπρεπε καν να περάσει τελικό xD

    • Μην ασχολείστε με το site του Keith, έχει συνεχώς εμμονές και μπερδεύει το τι αρέσει σε αυτόν με το τι είναι ή δεν είναι καλό.

    • Pros Allkindsofeverything: oso pithano einai na vgei i Sweden 6-10 opws provlepoun , alla toso pithano einai i Ellada na einai 16-20 !! as ksupnisoun epitelous!

  75. Η Ελλαδα θα ειναι 9η – 13η και παλι
    καλα.
    Οι λογοι ειναι πολλοι αλλα ο βασικοτερος
    η τραγικη οικονομικη κατασταση της Ελλαδας και δευτερον υπαρχουν σαφως
    καλυτερα τραγουδια πχ Κυπρος.
    Επισης πιστευω ανθρωποι του διαγωνισμου δεν θα ηθελαν η διοργανωση να παει σε χωρες που
    βρισκονται σε οικονομικη κριση πχ Ιταλια
    Φανταστειτε πχ να το παρει η Σουηδια
    και να εχει τα προβληματα της Ιταλιας η της Ισπανιας.
    Αν η Ελλαδα εστελνε συμμετοχη σαν της
    Λοριν δε θα πηγαινε για πρωτια λογο
    της αθλιας καταστασης της.
    Η κατασταση γενικα στην Νοτια Ευρωπη
    ειναι ασχημη

  76. H Loreen #2 στα Greek i-tunes charts! Σταματήστε να είστε πικρόχολοι με την κοπέλα.Χθες ήταν λες και όλοι οι υπόλοιποι διαγωνίζονταν και αυτοί ήρθε να κάνει το show της και να τους δείξει πως γίνεται…

  77. Δηλαδη μονο σε εμενα φανηκε οτι σαν κατι να χαθηκε απο τη μαγεια που ειδαμε στο Melodifestivalen???

      • Χαχα,οχι οχι,δεν το λεω γι’αυτο…μου φανηκε σαν να βαριοταν η Λοριν,τα φωτα δεν επρεπε να τα αλλαξουν (με τυφλωσαν ρε φιλε,τι ηταν αυτο!) και φαινοταν και η εξεδρα!Στο Melodi ηταν αλλιως…τωρα σαν κατι να ‘εχασε’ στην σκηνη του Μπακου…

    • Είναι μια τρελή (Andonia) που λέει ότι το Λουξεμβούργο θα συμμετέχει στη Eurovision με τον David Guetta και ότι δεν έχουν παρουσιάσει το τραγούδι του ακόμα για να είναι έκπληξη στον τελικό!

      • Σας είπα εγώ τρελούς; Ο Guetta θα εκπροσωπήσει το Λουξεμβούργο με το τραγούδι Fly To The Sea και το τραγούδι θα το ακούσουμε πρώτη φορά το βράδυ του τελικού! Η νίκη του είναι σίγουρη.. Τρελοί!!!!!!!1

      • Παιδία… αμέσως μετά το Λουξεμβούργο θα εμφανιστεί για το Μονακό η Madonna σε ντουέτο με τον Elvis, ο οποίος τελικά ζει ακόμα, ενώ θα τους κάνει φωνητικά η JLo και η Spears!!! Θα το ψηφίσω με χίλια…. Andonia, O Guetta θα φάει τη σκόνη τους!!!

    • Και εγω αυτη την απορια εχω! Laurinda πες μας ποιον εννοει η Andonia γιατι δεν βγαζω ακρη! 😛

  78. Σαν να μου φαινεται οτι ειναι καραστημενο να βγει η Σουηδια (ενα απο τα τραγουδια που μου αρεσει αλλα οχι η νικητρια μου)….Φημες ακουγονται οτι η Σουηδια ηδη εχει ξεκινησει να χτιζει νεο σταδιο…(Το ειδα σε σχολιο στο Zaleilah)

      • Λεγεται παντως οτι λογο στησιματος του τελικου το θελουν για τη Eurovision 2013….τωρα μπορει να ειναι και κακες γλωσσες αρα ρε συ την προβαλλουν υπερβολικα πολυ αδικωντας τις αλλες χωρες….το slow motion ειδικα ηταν το αποκορυφωμα….Εγω θελω να νικησει ή η Ιταλια ή η Σερβια (ισως και η Ρουμανια ή η Νορβηγια) Εγω προσωπικα δεν τρελαινομαι απλα μ’αρεσει….Με τοη προβολη το εχω ηδη βαρεθει και μακαρι να γινει η ανατροπη και να νικησει αλλη χωρα και οχι αυτη γιατι μας τα χουν κανει τσουρεκια…

  79. i souidia tha sarwsei.to axixei.efi itan koukla afogi tin pempti.i kaliteri tis vradias k avrio i kaliteri tou telikou.eime elinas k den ipostirizw to eliniko giati den m aresei katholou krazwgia kapious kirious stin ert na mas servirei alla tou xronou alliws telos.me eleftheria den exw kati alla varethika k pistefteme eine poli pou xtikiasan k tha fanei fetos to 7 tou louka tha paei ……….a i italida tha to katastrefi to tragoudi mpori na exei fwni alla den tin vlepw kala ligo ahari.i souideza omws sto telos ti itan ekeino to xoreftiko?oxi san ta dika mas tesera partsakla na kouniounte .

    • Το διαβάσαμε και αυτό η Nina Zilli άχαρη. Αύριο που θα ακούσουν όλοι την ερμηνεία της κανονικά και όχι από τις ερασιτεχνικές κάμερες θα καταλάβουν για τι καλλιτέχνη μιλάμε. Grande!

  80. Το oikotimes ξεπέρασε κάθε όριο. Έδωσε συγχαρητήρια στη Βικτώρια Χαλκίτη χωρίς να αναφέρει την Ελευθερία. Τα έχουν παίξει μου φαίνεται…
    Για τη Κύπρο δε γράφει: CYPRUS
    ESTIMATION: 5-10
    If the technicians solve the sound of Ivi Adamou and she sounds like a girl instead of a truck driver she can be in the top ten. The song is the one everyone loves here.

  81. loipon paidia aurio ximerwnei megali mera 8a doume pisteuw ena apo tous pio endiaferon telikous twn teleutewn etwn.euxomai olopsixa stin kipro kai propantwn stin koukla tin eleftheria kai tin elladara KALI EPITIXIAAAA!!!!!!!!!!!!!

  82. η λοριν μακάρι να το πάρει γιατι το αξίζει το τραγουδι,δεν καταλαβαινω την προπαγανδα απο το star εναντίον της για το slow motion.η ελευθερία 10αδα μακάρι θα ναι μεγάλη επιτυχία

  83. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΛΟΡΙΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΧΟΡΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΜΙΖΕ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ.ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.

  84. Πάντως μόλις παρατήρησα στο youtube ότι στα videos του eurovision.tv από τον πρώτο ημιτελικό οι περισσότερες χώρες έχουν κάτω από 100.000 views ενώ η Ελλάδα 515.000. Κάτι σημαίνει αυτό.

  85. Γιατί δεν μας λέει κάτι ο OGAE μας που είναι στο Μπακού για το θέμα με την Σουηδία με το slow motion?

  86. συμφωνεις με μαρια που θελει να κερδισει οποιαδηποτε χωρα εκτος σουηδιας γιατι σας εχουν πρηξει με σουηδια.ωραια αποψη με επιχειρημα.αλλα δυστυχως για εσας θα κερδισει η λοριν

    • Το επιχειρημα μου δεν ειναι οτι μας τα εχουν πρηξει με τη σουηδια αλλα οτι προτιμω για νικη την Ιταλια ή την Σερβια! τι να κανουμε δεν αρεσουν ολα σε ολους! ενοειται πως θα βγει η σουηδια αφου ειναι η πιο προνομιουχα του διαγωνισμοου φετος!!! και παλι λεω οτι μου αρεσει αλλα οχι για νικη!!! η φωναρα της Nina και του Zeljko ειναι πολυ πιο ψηλα για μενα!

  87. Το star ηλιθιότητες έλεγε και για τον Rybak το 2009 και είδαμε το αποτέλεσμα.Ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει.

  88. Γιατί οι χορδές από βιολιά κλπ είναι πάντα κομμένες πάνω στη σκηνή;;

  89. genika den einai oti den mou aresei i souidia, apla tin theoro uperektimimeni kati san to avatar as po.. diladi akous oti einai poli kalo alla stin ousia den einai kati asynithiso,mia apo ta idia..ta pige poli kala persi i soudia, son kai kala fagothinan fetos na paroun ton diagonismo. pantos ego thelo na pisteyo oti i italia tha nikisei i serbia.as vgei deyteri i soudia, mia xara tha tis pesei i thesi ayti. kai min arxisoun tora na lene exoume provlima me tin loreen pou exei theiki foni giati tote aytoi tha einai kollimenoi, apla tin gnomi mou leo kai ti mou aresei..

  90. nick δεν ασχολείται κανείς με το slow motion παρά μόνο το star και ορισμένα ελληνικά sites.Αφου ο σκηνοθέτης το έδειξε δεν μπορεί να κοπεί ούτε να θεωρηθεί μεμπτό,αυτό έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του σκηνοθέτη και των διοργανωτών.Δεν ξύπνησε η Λορεεν και είπε θα βάλω slow motion χωρίς να το ξέρει κανείς,έλεος!! gianni το γεγονός ότι έχουμε τόσα views δεν σημαίνει κάτι πέρα από το ότι μπαίνουμε όλο οι ίδιοι και ίδιοι και πατάμε το τραγούδι.Και του Αλκαίου είχε τα περισσότερα views στον ημιτελικό και του Σάκη αλλά δεν κερδίσαμε..Μην κολλάτε σε αυτά.Αύριο θα είμαστε 7-10οι και η Κύπρος 11-16.Το χω ξαναπεί.Σουηδία νικήτρια,δεύτερη Σερβία και μετά Δανία,Ρωσία,Ιταλία και καμιά έκλπηξη θα παλέψουν για 5άδα.Θα δούμε..λίγες ώρες απέμειναν.

  91. @ εφη

    Αχαχαχα , λες απλα τα αυτονοητα
    οτι θα ηταν αδυνατον να μην το ηξεραν
    οι διοργανωτες !!!!
    Απλα εχει στηθει μια συνομωσιολογια
    εδω στην Ελλαδα απο τις γνωστες ανοητες
    που δυστηχως ευδοκιμουν στη χωρα μας
    και απευθυνονται σε αφελεις.

    Ρε παιδες τι να την κανει η Ελλας την πρωτη θεση;
    Η χωρα μας ειναι ταπι , δεν υπαρχουν λεφτα ουτε για φιλικο τουρνουα πιγκ πογκ οχι για γιουροβιζιον!!!
    Ψηφιστε Σουηδια να το παρουν να τελειωνει!!
    Ειναι οι μονοι που εχουν οργανωση και φραγκα . Σκανδιναβοι και Γερμανοι.
    Ποιες Ιταλιες ,Ισπανιες κλπ
    Η θα το παρουν οι γιαγιαδες 100 χρονο
    απο Ρουσια , που θα εχει συνεχεια διαδηλωτες κατα του Πουτιν…
    Η Κυπρος θα θελα να παει 6η εστω
    καθως εχει πραγματικα αξιολογη εμφανιση. Δεν το βλεπω ομως γιατι
    εχει στη μεση τις επιτροπες που δεν
    πολυθελουν τετοιου ειδους εμφανισεις νομιζω.

    • που τις ειδατε τις διαδηλωσεις κατα του Πουτιν?
      Οσο για την Ελλαδα, , ισπανια κτλ…και να κερδισουν δεν ειναι απαραιτητο να διοργανωσουν την γιουροβιζιον, μπορουν να αρνηθουν

    • Δηλαδή τι μας λες?
      1) να ψηφίσουμε τη Σουηδία γιατί έχει φράγκα και είναι η μόνη που μπορεί να κάνει διοργάνωση. Μήπως να τη ψηφίζαμε μόνο αν μας άρεσε το τραγούδι????
      2) πως η EBU δεν θέλει να πάει ο διαγωνισμός σε χώρες με οικονομικό πρόβλημα. Εδώ δεν κόλλησε να πάει ο διαγωνισμός εκεί που καταπατούνται βασικά δικαιώματα που αφορούν και τους ίδιους. (χέστηκε η EBU που θα πάει ο διαγωνισμός, ή νομίζεις όταν πήγε Σερβία η οικονομία της ήταν σε άνθηση…).
      3) τι να τη κάνει τη πρώτη θέση η Ελλάδα? καλά ας τη φέρουμε και σίγα μη δε μπορέσουμε. Ένα πράγμα που λέγεται σπόνσορας και διαφήμηση το ξέρεις?
      4) “Ψηφιστε Σουηδια να το παρουν να τελειωνει!!”…… Έχεις ξεφύγει έτσι? τι είναι ο διαγωνισμός, το χάπι που θα πάρουμε γρήγορα γιά να τελειώνουμε ή έχουμε κάνει καμιά συμφωνιά με τη Σουηδία και δεν το ξέρω?
      Να ψηφίσει ο καθένας ό,τι γουστάρουν τ΄αυτάκια του, χωρίς στρατηγικές και χωρίς να μασάει από τη πλύση εγκεφάλου.

      • ΕΦΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΕΜΑΙΛ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΑΣΗ!!ΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΟΥΣ!Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΟΠΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝ ΚΑΙ ΕΥΝΟΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ.Η ΙΤΑΛΙΔΑ ΣΕ ΚΑΤΙΝΑ ΝΤΥΣΙΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ!! ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ!ΣΑΝ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΦΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ,ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ,ΓΑΛΛΙΑΣ,ΕΣΘΟΝΙΑΣ,ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΒΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ!ΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΗΤΑΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ,ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΑΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ,ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ,ΤΟΥΡΚΙΑΣ,ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ,ΠΟΥΜΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΑΝΤΟΥΣ-ΜΑΝΤΩ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΠΓΗΜΑ ΤΟΥ ΡΑΚΙΝΤΖΗ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ Η EUROVISION EXEI ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΑΝ ΘΕΑΜΑ.ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΛΙΑ,ΟΥΓΓΑΡΙΑ,ΑΛΒΑΝΙΑ,ΙΣΛΑΝΔΙΑ,ΓΑΛΛΙΑ,ΑΖΕΡΜΠΑΙΝΤΖΑΝ,ΕΛΛΑΔΑ,ΣΟΥΗΔΙΑ,ΙΣΠΑΝΙΑ,ΦΥΡΟΜ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ.ΜΙΛΩ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΦΩΝΗΣ ΣΩΣΤΗΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΒΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΧΘΕΣ!!Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΘΕΣ ΕΙΧΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΦΩΝΗ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.ΠΕΡΥΣΙ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ 12 ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ.Ο ΓΑΛΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΕΚΤΟΤΕ ΕΧΙ ΠΑΕΙ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΕ ΚΟΝΣΕΡΤΑ ΟΛΑ ΓΕΜΑΤΑ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ Η ΘΕΣΗ.ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΑ!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ!!!

  92. Ακόμη με θεωρίες συνωμοσίας ασχολείστε?Η άλλη λέει είναι στημένο για τη Σουηδία!!!Ποιος σου το είπε?Ο Jan Ola Sand???Είναι επίσης στημένο το οτι μπαίνει στα charts όλων των χωρών πριν καν από τον τελικό; Όσο για τη φωνάρα των Zeljko και Nina.Ναι μωρέ!Ας δώσουν λίγη φωνή και στην άφωνη την Loreen!Έλεος!

  93. alithia oloi kanoyn to koroido gia tin soyidia……malon telika stimeno einai kai to ogae poy den dini mia exigisi kai o thesmos tis eurovision …eleosssssssssssssssssssssssss

  94. Καλή Τύχη πρώτα από όλα στην Ελλάδα και την Κύπρο,στις κοριτσάρες μας που θα τα πάνε τέλεια! Επίσης Καλή τυχη σε: Σουηδία,Δανία,Ιρλανδία,Νορβηγία,Μάλτα και στην Σερβία!
    <3 <3 <3 Ανυπωμωνώ!

  95. Η Ελευθερια ειναι πολυ καλυτερα φωνητικα τωρα πιστευω οτι θα βαλου 100% πυροτεχνηματα στο ρεφρεν …Σιγουρα θα παμε καλυτερα απο Κυπρος ανεβηκαμε και στα στοιχηματα περασαμε Κυπρος…!

  96. Παιδια σε 12 ωρες ξεκιναει ο τελικος!Χαλαρωστε λοιπον…θα παρακολουθησουμε πολυ ωραια τραγουδια,ο καθενας να ψηφισει αυτο που του αρεσει και αφηστε τα ‘θα ψηφισω αυτον για να ανεβει η Ελλαδα’ κτλ…πιστευω πως η τριαδα θα ειναι ετσι:πρωτη η Σουηδια,δευτερη η Ιταλια,τριτη η Σερβια…αλλα φυσικα δεν θελω να ειναι ετσι η τελικη τριαδα!!!

  97. 1) Ιταλια
    2) Σουηδια
    3)Ρωσσια
    4)Σερβια
    5)Ελλαδα
    6)Ρουμανια
    7)Ισπανια
    8)Ισλανδια
    9)Νορβηγια
    10)Κυπρος

  98. Παιδιά μια ερώτηση… γιατί έχει γίνει τόσο θέμα με το slow motion στο τέλος του τραγουδιού της Σουηδίας;

      • Γιατί ως συνήθως είμαστε μισαλλόδοξοι. Αν αφοραούσε πχ την Λιθουανία καρφί δεν θα μας καιγόταν. Slow motion θυμάμαι και σε παλιότερη συμμετοχή, νομίζω ήταν η Maja Blagdan της Κροατίας.

  99. Αννα γιατι λενε οτι απογορευεται η χρηση slow-motion και πως θα ακυρωθει η συμμετοχη της Σουηδιας…:(

  100. Δεν έχει γίνει θέμα Άννα.απλά κάποιοι δεν έχουν με τι να ασχοληθούν.Στις άλλες χώρες ούτε που ασχολούνται..Αφού το έπραξαν στον ημιτελικό με τη σύμφωνη γνώμη σκηνοθέτη και διοργανωτών θα γίνει και στο τελικό.Ας το ζητάγανε και άλλοι..10 ώρες απέμειναν.Η Σερβία είναι η μόνη που απειλεί τη Σουηδία σοβαρά.Ρωσία θα σφαχτεί στις επιτροπές,είδατε τι έπαθε και πέρυσι..ενώ η Ιταλία παραμένει γρίφος.καλύτερο τραγούδι από πέρυσι αλλά οι επιτροπές θα δώσουν τόσους βαθμούς;γιατί πέρυσι το παράκαναν λόγω επιστροφής,φέτος;Eλλάδα σταθερά δεκάδα και Κύπρος 11-16 επαναλαμβάνω.Καλή επιτυχία σε όλους! υγ:η Σουηδία ίσως είναι η τρίτη χώρα μετά από Φινλανδία και Νορβηγία που περάσει τους 300 βαθμούς.τυχαίο το ότι θα είναι και αυτή σκανδιναβική;δε νομίζω..πάντως το αξίζει!

    • Μια μικρή διόρθωση: Η μόνη χώρα που κατάφερε να περάσει τους 300 βαθμούς ήταν η Νορβηγία. Το 2006, η Φινλανδία τερμάτισε με 292.

  101. Μόνο λίγες ωρες απομένουν για την εναρξη του τελικου της Eurovision 2012,καπου εδω όλα τελειώνουν δυστυχώς για φέτος!Ας μοιραστω με εσάς την γνώμη μου λοιπόν!
    Για την 1η θέση βλέπω Σουηδία(είναι γεγονός πως είναι 1 πολυ προχωρημένο ψαχμένο κομμάτι,πολλά υποσχόμενο),Ρουμανία(θεωρώ δεδόμενο πως θα είναι ένα απ’ τα hits του καλοκαιριού,σε ξεσηκώνει αμέσως με την ενεργια του),Ρωσσία(είναι το γλυκότερο κομμάτι φέτος,που πιστευω θα έχει και επιτροπές,και κοινό με το μέρος του).Αμέσως μετα,στις πιο κατω θέσεις θα έχουμε Σερβία(μελωδικό κομμάτι),Δανία(ωρέα μπαλαντα),Ισπανία,και Κυπρο(συνταγή Eurovision,ωρέο κομματι).την δεκαδα συμπληρώνουν Νορβηγία,Αζερμαιτζαν,ισως Ιταλία ή Ελλάδα.!Το Ηνωμενο Βασίλειο θα τακτοποιηθεί καπου στις θέσεις 11-14,μαζι με Βοσνια,Τουρκία,Ουκρανία(λόγω συμμαχιών).Καπου στη 15αδα ίσως βρεθει και η Γερμανία,ενω θα ακολουθήσουν Αλβανία,Ιρλανδία,Μολδαβία.Η Ισλανδία δεν θα τα πάει και τόσο καλά πιστευω πως θα βρεθεί στη 18η-19η θέση! ακολουθώντας την η ΠΓΔΜ.Θα στις 5 τελευταιες θέσεις θα δουμε Μάλτα,Εσθονία(η ιδια τυχη με πέρυσι),Ουγγαρία,και στις 2 τελευταίες θέσεις θα μονομαχίσουν Λιθουανία,Γαλλία!Ευχαριστω

    • Aπαπα,την καρδια περιβολι μου εκανες!Οντως,το παρτακι για φετος τελειωνει!Καταθλιψη για 3 μερες…:P

  102. Σουηδια και Ρουμανια ειχαν ενα προβλημα στην τελικη προβα που ψηφισαν οι επιτροπες…Ελπιζω να μην τους στοιχησει….Η Loreen εβηξε και σταματησε για λιγα δευτερολεπτα η ροη του τραγουδιου μεχρι να βρει το στιχο που ξεκινησε και η Ρουμανια εχασε τους στιχους στο 2ο ρεφρεν) τωρα δεν ξερω αν υπρηρξε προβλημα και σε αλλες χωρες…ακουσα πως η ελευθερια τα πηγε καλυτερα απ’ολες τις αλλες φορες παντως!!

  103. Και οι δυο κοπελες εχουν καλη φωνη αλλα πιστευω πως η Ελευθερια εχει καλυτερη,γιατι εχει ερμηνευσει συγκλονιστικα δυσκολα εντεχνα τραγουδια,αλλα απ οτι φαινεται στα ποπ δεν τα παει τελεια.Η Ηβη ας πουμε δεν νομιζω να μπορει να τραγουδησει Αλεξιου οπως η Ελευθερια.Και τελος πιστευω πως την Ελλαδα η μαλλον στην ελληνικη τηλεοραση κανουν πολυ καλα που στηριζουν την Ηβη αλλα ειναι πολυ αδικο που κραζουν τοσο πολυ την Ελευθερια χωρις να λενε και το γιατι.

    • Ομολογω πως η Σουηδία δεν μου άρεσε στην προβα που ψηφίζουν οι επιτροπές,βγηκε αρκετες φορες εκτώς τονου,και το ‘χανε συνεχως,ισως να της κοστίσει,με την Ρουμανια θεωρώ πως ‘ηταν μικρότερο το λαθάκι..

  104. dn nomizw oti oi epitropes tha ”katapshfisoun” tn Rwssia kathws perysi eixan ferei ta didymakia apo thn Irlandia sthn 6h thesi…opote h kitsaria pernaei ligo kai ekei !!!

  105. Παιδια το ειδατε το βιντεο με την Λοριν που βηχει στην ψηφοφορια των κριτικων επιτροπων ετσι? Σαν να εχει κουραστειιιι….!!!

  106. Οι προβλέψεις μου για τον τελικό
    Θέσεις 1-5:
    Σουηδία , Σερβία , Νορβηγία , Ρωσσία , Ισπανία.

    Θέσεις 6-10 :
    Eλλάδα , Αζερμπαιτζάν , Ιταλία , Εστονία , Ρουμανία.

    Θέσεις 11-16:
    Αλβανία , Τουρκία , Ην.Βασίλειο , FYROM , Oυκρανία , Γερμανία.

    Θέσεις 17-26:
    Boσνία , Δανία , Ιρλανδία , Ισλανδία , Κύπρος , Μολδαβία , Λιθουανία , Γαλλία , Μάλτα , Ουγγαρία.

    • Πάνω-κάτω σωστό σε βρήσκω. Διά της εις άτοπον βγαίνουν κάπως έτσι. Εγώ δεν έχω το Αζερμπιτζάν και τη Νορβηγία τόσο ψηλά και τη Κύπρο τόσο χαμηλά (όχι θεαματικά όμως). Επίσης θα ήθελα τη Ρουμανία πολύ πιό κάτω γιατί δεν μου αρέσει καθόλου όπως είναι στη σκηνή (χορογραφία παιδαριώδης και η ίδια απαράδεκτο styling).
      Γιά φέτος τ΄αγαπημένα μου ήταν η Αγγλία, Αλβανία, Ελβετία, Τουρκία (αλλά όχι επι σκηνής τελικά), Ισραήλ (ήταν απολαυστικό) και ακούω με ευχαρίστηση τη Ρωσία. Επίσης εκτίμησα και τη Pastora με το άψογο λάιβ.
      Γενικώς φέτος θεωρώ το επίπεδο υψηλό. Από το ΄83 είχα να δω τόσο καλά τραγούδια (γιατί εκτός από τα αγαπημένα μου, είναι κι άλλα που είναι πολύ ωραία).

      • Καλημέρα Εφη !
        Εμένα το 12 αρι μου φέτος είναι η Αλβανία.
        Ακολουθεί η Σουηδία η οποία όμως έχασε κάτι από την καθηλωτική εμφάνιση του MELODI FESTIVALEN…
        Χάλκινο μετάλιο η Εσθονία !
        4)Σλοβενία
        5)Βοσνία
        6)Ολλανδία
        7)Ισλανδία ( εξίσου απογοητευτικοί στον 1ο ημιτελικό )
        8)Ισραήλ.
        Περιμένω να δω τις Big 5 καθώς και τη διοργανώτρια για να σχηματίσω τελική άποψη !

      • Βλέποντας τις προτιμήσεις σου, διαπιστώνω πως είσαι ρομαντική ψυχή… 🙂
        Καλή μας διασκέδαση απόψε λοιπόν και καλή επιτυχία και στο κοριτσάκι, την Ελευθερία, που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση… (εκεί που την είχα γιά αδιάφορη παρουσία και έχει κάνει φοβερή πρόοδο μέρα με τη μέρα στο Μπακού και έχει κάνει ένα ασύλληπτο promo-tour εντός διαγωνισμού!)

  107. πραγματικα η στιγμη που βηχει η lorren ειναι πολυ ασχημη..θα ηταν κριμα για τον οποιοδηποτε τραγουδιστη..φανταζομαι ποσο ασχημα θα εννοιωσε..ειναι ανθρωπινο αλλα αλλο να σου συμβει σε μια συναυλια που δεν τρεχει και τιποτα και αλλο τη στιγμη που σε κρινουν σε ενα διαγωνισμο.
    την ρουμανα δεν την ειδα..λενε οτι εχασε τα λογια στο δευτερο κουπλε..
    δεν πιστευω παντως πως θα μετρησει αρνητικα.
    το σημαντικο ειναι πως η ελευθερια οπως λενε ηταν καλυτερη απο ποτε στην βραδινη προβα οποτε οι επιτροπες πηραν το καλυτερο αποτελεσμα απ την ελλαδα..μενει να κερδισει και τους τηλεθεατες αποψε.
    για την κυπρο ειπαν πως παλι δεν ηταν καλη φωνητικα και πως το θετικο ειναι οτι το τραγουδι αρεσει οποτε ισως και να τα παει καλα.
    εγω ευχομαι να δουμε μια ενδιαφερουσσα ψηφοφορια και θα ηθελα και ενα θριλερ..που εχουμε να δουμε απ το 2003.
    θελω η σουηδια να παλεψει με σερβια και ισπανια..ελπιζω να μην αδικιθει η ισπανια και αυτη η κορυφαια ερμηνευτρια.για μενα ειναι οι κορυφαιες φετινες συμμετοχες..
    για ιταλια δεν ειμαι σιγουρος αν θα μπει 3αδα.σιγουρα μου αρεσει πολυ.
    η ισλανδια νομιζω θα ειναι η αρνητικη εκπληξη της βραδιας.
    επισης πιστευω η ρωσια δεν θα ειναι τοσο ψηλα οσο περιμενουν οι περισσοτεροι..

  108. H Iσλανδία έχει πέσει πάρα πολύ στα στοιχήματα μετα τον ημιτελικό ( τουλάχιστον 10 θέσεις )…Θα τολμήσω να πω ότι αυτή ήταν η συμμετοχή που πέρασαν οι επιτροπές και δεν υποστήριξε το televoting !
    H Δανία , φίλε Θωμά εδώ και 3 χρόνια ( με εξαίρεση το 2010 ) πατώνει στο televoting και σαρώνει στις επιτροπές κάτι πως δε θα γίνει φέτος καθώς οι επιτροπές θα δώσουν προτεραιότητα σε Σουηδία , Ην.Βασίλειο , Ισπανία , Εσθονία , Ιταλία , Γερμανία , Σερβία , Αζερμπαιτζάν κτλ.
    Επίσης η Ιρλανδία ποτε δεν ειχε γκελ στο televoting , πέρσυ ήταν με το ζόρι 10η.Οι επιτροπές ήταν που την έσπρωξαν ψηλά , κάτι που σαφώς δεν πρόκειται να επαναληφθεί.
    Κύπρος ειναι η Εστονία/Ουγγαρία του 2011…

    • Θωμά, ψηφίζει σύμφωνα με τη δεύτερη χθεσινοβραδινή εμφάνιση. Το κοινό μόνο ψηφίζει απόψε.

  109. @ gus

    Eαν παρακολουθουσες λιγο διεθνη ειδησιογραφια , ο Πουτιν εχει εσωτερικα
    προβληματα αμφισβητηται εντονα και
    γινονται συχνα ογκωδεις διαδηλωσεις.
    Παντως λεφτα για γιουροβιζιον εχει

    @ Εφη
    Ο καθενας ψηφιζει οτι του αρεσει.
    Αστειευτηκα φυσικα αλλα η Ελλας οπως ειναι καλυτερα να μην διοργανωσει
    καμια γιουροβιζιον .
    Βρισκομαστε σε αθλια κατασταση ,ζητιανευουμε για να χρηματοδοτουμε
    τα ελειμματα μας , η Σερβια το ειχε
    διοργανωσει μεν αλλα δεν υπηρχαν τα
    τεραστια οικονομικα προβληματα της
    Ελλαδας.
    Ειχε τελειωσει προ πολλου ο πολεμος εκει.
    Το Αζερμπαιτζαν εχει εσωτερικα προβληματα αλλα οχι τυπου Ελλαδας
    γιατι εχει πρωτες υλες. Και παλι βλεπεις
    δεν αφησαν και τις καλυτερες εντυπωσεις.
    Κι επειδη ειμαι μιας ηλικιας 30+ και μιας
    μικρης εστω εμπειριας ,την οργανωση
    και τη σταθεροτητα των Γερμανων και τον Σκανδιναβων δεν την εχει κανεις.
    Ολοι οι αλλοι εχουν χρονια κοινωνικοοικονομικα προβληματα λογω
    διεφθορας κακης οργανωσης αυταρχικοτητας κλπ
    Και παλι γιουροβιζιον στην τελικη οργανωνεις ,εχει ομως νοημα οταν
    ζητιανευεις;

    Kαταταλλα τα τηλεφωνα σημερα φωτια
    Σουηδια δαγκωτο!!!!

    • Ογκωδεις διαδηλωσεις των…10.000 ατομων σε μια χωρα των 140.000.000 κατοικων? Μα κοροιδευομαστε? Αφου και οι παρατηρητες των εκλογων ειπαν οτι υπηρξαν παρατυπιες αλλα δεν αλλοιωσαν το αποτελεσμα…αρα οι συγκεντρωσεις διαμαρτυριας των 10.000 ατομων…ειναι γελοιες… καθιστε να βλεπετε πωα παρουσιαζουν τα Χουντικα ΜΜΕ (και τα Ελληνικα) τις διαδηλωσεις….
      Για να μην με παρεξηγησεις, σε καμμια περιπτωση δεν τον θεωρω τον Πουτιν ηγετη ή τον ανθρωπο που θα εζωσε την Ελλαδα οπως λενε μερικοι, αλλα ουτε θεωρω οτι ο ρωσικος λαος ειναι σε ευμαρια…πειναει ο κοσμος! Απλα δεν δεχομαι και την προβοκατορικη ειδησεογραφια… ειναι γελοιο να λεμε ογκωσεις συγκεντρωσεις και εσωτερικα προβληματα….

    • και μόνο με υπονοούμενό σου πως είσαι μεγαλύτερός μου, μου έφτιαξες τη μέρα και σταματώ να σου “μπαίνω”!!!! 🙂 🙂

  110. ego nomizo oti i kritiki epitropi psifizei simera to vradi vlepontas tin xtesini prova,an kano lathos as me diorthosei kapoios!

    • χαχαχαααα συγγνώμη μου φάνηκε πολύ αστείο!!!
      η άλλη χθες που κατάπιε το εφέ!!!
      η αλήθεια είναι πως όταν βλέπω και πέφτουν χαρτοπόλεμοι, χιονάκια, αλουμινοχαρτάκια κλπ, απορώ πως δεν τα καταπίνουν!

  111. εχει καποια σημασια ποτε ψηφιζει?το σιγουρο ειναι πως ψηφιζει με βαση την χθεσινοβραδινη προβα στανταρ!
    επισης πιστευω οι ευχαριστες εκπληξεις θα ειναι η αλβανια μπορει και η πγδμ..
    θα τα πανε πολυ καλα στις επιτροπες αλλα και στο televoting των βαλκανιων,οποτε δεν αποκλειεται να τις δουμε στη δεκαδα.δυσκολο αλλα οχι απιθανο.σιγουρα τιποτα δεν ειναι δεδομενο και μπορει ο καθενας να λεει οτι θελει και να απεχει πολυ απ αυτο που θα δουμε σε λιγες ωρες!

  112. to fetino mas tragoudi tis eleutherias tha paei tromera sto televoting alla tha to fane oi epitropes kai giauto isws eimaste ektos 10 adas….na thimisw ta 3 proigoumena xronia pws tha itan oi theseis mas an ipirxe mono televoting simfwna me to wiki.
    eurovision 2009 : Sakis rouvas -5th place
    eurovision 2010: Giorgos Alkaios-7th place
    eurovision 2011: Loucas Giorcas – 3th place….
    Katalavainete fantazomai tis diafores…..xaraktiristika perisio loucas itan 3os sto televoting kai 15os stis epitropes…kai katelikse 7os…terastia diafora….kati analogo tha simvei kai fetos….oi epitropess den tha psifisoun ena popethnic tragoudi me proklitikes kiniseis mesa ( gia eunoitous logous )
    Kali epitixia kai stin eleutheria mas kai sto ivaki…opws kai stin italia pou thelw na vgei prwti!! 🙂

  113. αντε ρε που θα κερδισει η σουηδεζα ,η ελευθερια ειναι η καλυτερη,κουκλαρα και γυναικαρα και με ποδαρες.οι αλλες να πανε να κρυφτουνε ειναι για τα μπαζα!μες τα σκοταδια βγαινει η λορενα και δε φαινεται καν ενω η ελευθερια εχει φωτα για να φαινεται η κορμαρα της και ο χορος της ο απιστευτος.ουτε η ηβη μου αρεσει,δεν εχει σωμα τελειο οπως η ελευθερια και δεν γουσταρω τη κινηση της ειναι χαλια.ολοι οι αντρες στηριζουμε ελευθερια και ελλαδαρα!

  114. παντως θα ειναι η πρωτη φορα που θα ψηφισω 3 διαφορετικα τραγουδια..απο μια ψηφο ψυσικα.ποτε δεν ψηφιζω πολλες φορες ενα τραγουδι.θα ριξω λοιπον ψηφο σε σουηδια,σερβια,ισπανια.
    2003 ψηφισα τουρκια
    2004 σερβια
    2005 ρουμανια
    2006 σουηδια
    2007 σερβια
    2008 σερβια
    2009 γαλλια
    2010 τουρκια
    2011 ουγγαρια

    καλη επιτυχια Ελλαδαρα και Ελευθερια.

  115. Γιατί ξεχάσαμε το υπέροχο τραγούδι της Ισλανδίας;
    Δεν έχει πιθανότητες για δεκάδα;;

  116. ποια σουηδια και ποια ισλανδια και ιταλια;μπαζολες ολες!ελευθερια και ξερο ψωμι!μη ξαναδω να βοηθατε αλλες χωρες!μονο ελλαδαρα στηριζουμε και ελευθερια κουκλαρα!το 12αρι μας στην κυπρο φυσικα.η ηβη ειναι χαριτωμενη αλλα μετρια σωματικα να χασει κιλα.να κανει σωμα σα την ελευθερια, τοτε θα πω να σκισει οντως θα το αξιζει

    • Είναι διαγωνισμός τραγουδιού, όχι ομορφιάς. Δεν υποβιβάζω την αξία της εικόνας, αλλά ας μην είμαστε τόσο επιφανειακοί.

    • περα απ την πλακα η ελευθερια ειναι ισως η ομορφοτερη κοπελα που εχει περασει απ το διαγωνισμο..το προσωπο της ειναι επιεικως πανεμορφο!ποια Ani lorak και ποια παπαριζου και ποια καλομοιρα..
      αλλα αν το πας με την ομορφια τοτε φιλε mimikosj θα πρεπε να ψηφισεις την ρουμανια..

  117. καλη η ρουμανα ναι και η ρουσλανα μου αρεσε πολυ και η παπαριζου σωματαρα τοτε τωρα μπαζο και η καλομοιρα καλη.ειναι διαγωνισμος εικονας δεν ειναι τραγουδιου.ο ομορφοτερος ή ο εντυπωσιακοτερος κερδιζει.ρουσλανα παπαριζου και η γερμανιδα καλη σε μουρη σωμα οχι.και σεις τα κοριτσακια θελετε στυλ ρωσου και νορβηγου φλωρακια σας αρεσουν.εγω θελω ποδαρες σα την ελευθερια!ειναι η ομορφοτερη απο ολες..απιστευτη μουρη και σωμα απιαστο!ελευθερια και ξερο ψωμι!παμε για πρωτια σε τελεβοουτινγκ.τις επιτροπες φοβαμαι γιατι ειναι κομπλεξικες γυναικες!

  118. nai poli to aksizi pou tin rotisan tin italida tin gnomi tis giato eliniko tragoudi kai apantise -oute kan pou to 8imane- i psonara..i italida

    • αληθεια???????????ενω μου αρεσε και θα την ψηφιζα,τωρα να παει να ………………. η πσωναρα!!!!!!!!!!!!!!

  119. ωραια η zilli το καπελακι πρασινο οι γοβες κοκκινες φερνει στα χρωματα της σημαιας της ιταλιας!τελειο!!!
    η μονη που μπορει να κοντραρει την σουηδια!

  120. συγνώμη τι λέτεεε?? λέγεται eurovision SONG contest,όχι eurovision beauty contest! η σέρβα πολύ κουκλάρα δηλαδή που κέρδισε το 2007 ε? με τη φωνή και το τραγούδι της κέρδισε,όχι με τα μπούτια της!

    • η σεριφοβιτς που κερδισε το 2007 ειναι κουκλαρα.ειχε το στυλ λολιτας που πουλαει!!!ειδικα τωρα..την ειδες στον ημιτελικο προχθες?τελεια εγινε!
      ενταξει πλακα κανουμε..φυσικα και ειναι διαγωνισμος τραγουδιου..μακαρι να ακουγαμε τραγουδια σας της σερβιας και ας ηταν ολες/ολοι σαν την σεριφοβιτς…αλλα νομιζω οι ωραιες παρουσιες μετρανε στον διαγωνισμο.

      • χαχαχαχ,ναι πολύ θηλυκό! δε λέω,τηλεοπτικό γεγονός είναι,μετράει και η εικόνα,αλλά δεν παύει να είναι διαγωνισμός τραγουδιού,όταν πχ βγαίνει η αλβανίδα και χτυπάει τέτοιες νότες δε νομίζω να ενδιαφέρεται κανείς για τη τζίβα στο κεφάλι!

  121. μαλλον πλακα κανεις.ποδαρες σε γυναικα υψους 1.55?τραγουδι μετριο μακαρι να μπει 10αδα.με διαφορα λοριν ειναι το τραγουδι του 2012

    • το υψος δε μετραει .και γω ειχα κανει κατι με μια 153 δεν με ενοιαζε.ειχε σωματαρα παναδυνατη με ποδια απιαστα ηθελες ολο να τα πιανεις και θηλυκο απιστευτο.το υψος δε μετραει ρε!καλυτερη κοντουλα και μικροκαμωμενη σα την ελευθερια που ειναι κουκλαρα

  122. στην τελικη προβα για τις επιτροπες η nina zilli ηταν θεα.ποσο ερωτευσιμη γυναικα.οχι με πιασμενα μαλλια..δειτε το recap που παρεθεσε ο gus ..απλα τελεια..γενικα οι ιταλοι εχουν εναν σνομπισμο..θεωρουν υπερανω τους εαυτους τους και δεν ασχολουνται με τους αλλους..δεν ειναι θεμα οτι ειναι ψωνιο η nina zilli..αμφιβαλω αν ξερει και τις αλλες συμμετοχες..
    καλα οι ρωσιδες γιαγιαδες που ειναι στον κοσμο τους ουτε ξερουν που βρισκονται!

  123. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΧΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΩΣ ΦΑΒΟΡΙ.ΟΙ BOOK ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ Η ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΡΠΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΡΩΤΗ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΛΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

  124. ξυπνατε ρε!η σερβα ειναι κουκλαρα για καποιες γυναικες..παντως για ολους τους αντρες η ελευθερια ειναι η ωραιοτερη γυναικα στη γιουροβιζιον και παντα η ομορφια κερδιζει ειτε σε γυναικα ειτε σε αντρα με τα φλωρακια.ελευθερια παμε γερα ρε για πρωτια και ασε τις κομπλεξικες να σε κρινουν.οσοι στηριζετε αλλες χωρες δεν αγαπατε ελλαδα ή ζηλευετε μια γυναικαρα.τραβατε γυμναστηριο να φτιαξατε ποδια και μη ζηλευετε ρε,ελεος!ελλαδαρα παμε γερα!

    • Εγώ πάλι που σε ομορφιά προτιμώ την Ρουμανία είναι κακό???ΕΛΕΟΣ,τι θα ακούσουμε πλεον!!

    • δεν αμφισβήτησε κανείς την ομορφιά της ελευθερίας,κουκλάρα είναι εννοείται,αλλά αν βγει και δεν μπορεί να χτυπήσει νότα και είναι μουγκή?? δηλαδή εσύ τι θα ψηφίσεις,την χώρα σου?

      • εννοειται μετραει και το τραγουδι.η ελευθερια εχει φωναρα για αυτο τη στηριζουμε και ομορφια και φωνη.

  125. τι βλέπω??Που πήγε το δήθεν ποιοτικό,μελωδικό κλπ…..τραγούδι της μοναδικής Greta και μοναδικού Jonsi???μάλλον έφαγε σκόνη και πιστευω θα ξεχαστει τελειως απόψε,αφου τραγουδά ανάμεσα σε Ρωσία και Κυπρο,ποιος θα το θυμάται!

  126. για να ψηφισεις αλβανια θα πρεπει να εισαι απο εκει αλλιως αποκλειεται.συμφωνω με στοιχηματα παιζονται πολλα.

  127. KATASTRAFHKAAAA KATAPIE H LOREEN NIFADA K EVIKSE LIVE TIN MATIAKSANE. GAMWTO EIXA PAIKSEI 50 EVRW STO STOIXIMA OTAN EIXE APODOSH 3. OXI RE @@@. TOULAXISTON TA EIXA KERDISEI TA 50 APO ALLO STOIXHMA. GAMWTO IMOUN SIGOUROS PWS THA KERDIZA 150

  128. h italia ferai asimenio forema ,kokines gobes ,kokkina akoystika kai poli kala efe me fonitika………bre les??????????? ego pantos tha tin psifiso tin italia etsi giati me zalisan me ti soyidia

  129. Τα αγαπημένα μου είναι Ρουμανία,Κυπρος,Ισπανια..(Laurinda θα σε στεναχωρησω διοτι η Νορβηγία ηταν το No1 μου,τωρα έπεσε στην 5η-6η θέση)! 🙂

    • Ooooυ να χαθεις! 😛 (πλακα κανω εννοειται…!) Tα χω κανονισει εγω με τον Jon Ola! 😛

  130. 10 τραγουδια θα πανε καλα η πιθανοτερη δεκαδα ειναι αυτη 1.Σουηδια
    2 Σερβια
    3.Ρωσια
    4 Ιταλια
    5 Ελλαδα
    6 Ρουμανια
    7 Νορβηγια
    8 Κυπρος
    9 Γερμανια
    10 Ουκρανια [ λογω συμμαχιων και σειρα εμφανισης (25) ]
    Ελπιδες για δεκαδα εχουν και οι :Ισπανια Ισλανδια Αζεπμπαϊτζαν

  131. nomizo pos kapioi asxetoi mas ta pri3ane,me ta podia tis eleftherias,ta 8ilika,ta mpoutia klp,STOP RE!vgenete ektos 8ematos,kai ti mas noiazei emas re mimikosj,ti kaneis esi sto krevati s???Lete gia mena pu leo gia to luxemburg,tulaxiston se eurovision anaferomai,oxi san esena.

    • ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΤΡΕΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΟΜΟΛΟΦΩ ΠΩΣ ΕΔΩ ΕΧΕΙΣ ΔΥΚΑΙΟ.

  132. ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Η ΛΟΡΙΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΞΕΣ ΣΤΟ 3 ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ 2

  133. μπεδευτηκατε με καλλιστεια.εδω ειναι διαγωνισμος τραγουδιου.εσυ που τρελαθηκες με ποδια ελευθεριας μαλλον δεν βγαινεις απο σπιτι για να δεις τι κοπελες κυκλοφορουν στην ελλαδα

  134. Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ,ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ,ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ TO EURO,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ 3ΑΔΑ!ΕΚΠΛΗΞΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΜΑΛΤΑ,ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΔΑ!ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΣΕΡΒΙΑ

  135. mytop10:Souidia, Italia, Serbia, Ispania, Azerbaijan(yperoxo tragoudi, polu omorfi tragoudistria k kata ti gnomi m exei ta kalutera grafika ap’olous!), Norvigia, Ellada, Gallia, Rwssia k Kupros!

  136. Πάμε Κυπρος γερα με την πρωτιά,πιστευω οτι αποψε το καλυτερο αποτελεσμα του 2004(5η θεση),μπορεί και να σπάσει!ΚΥΠΡΟΣ

  137. επειδη κυκλοφορω εξω και παω και γυμναστηριο κατι μπαζα κυκλοφορουν κυριως λιγες ειναι οι καλες.η μια θα χει ασχημη γαμπα η αλλη χαμηλο κ.. η αλλη ασχημα γονατα ή μπουτια .η ελευθερια ειναι σωματαρα με απιστευτα ποδια.τωρα καποιοι που ασχολειστε με κατι ιταλιες ρωσιες και νορβηγιες τι να σας πω;ματια δεν εχετε;η ηβη καλη σε μουρη σε σωμα να χασει κιλα για να φτιαξει.ξαναδα τη σουηδεζα μου αρεσει το στομα της αλλα σωμα δε φαινεται για αυτο δε κρινω βεβαια σαν ελευθερια δεν ειναι γιατι αν το χε θα το δειχνε…ανασφαλειες γυναικων.οι κουκλαρες ομως δε πτοουνται και τα δειχνουν για αυτο γουσταρουμε.παμε γερα,ολοι ελλαδα στηριζουμε,σταματηστε να λετε για αλλες συμμετοχες,φερνετε αρνητικη ενεργεια ρε δεν το καταλαβαινετε;μονο ελλαδαρα!!!να λετε μονο για ελευθερια!

    • tora 8a sto po asxima,re vgalto skasmo,me ta saxla pou les,ti einai aftes oi ekfraseis,tora kai 8a asxoloumaste me tus kolous tis eleftherias!SKASE

      • σου μιλησα εγω ετσι ρε;αν αρχισω να γραφω με βρισιδια να δεις τι εχει να γινει.μαθε να σεβεσαι τη γνωμη του αλλου!δεν απευθυνθηκα σε κανεναν προσωπικα και ποτε δεν θιγω γιατι σεβομαι τους αναγνωστες!εγω την ελλαδα στηριζω εσυ ασχολησου με τον guetta και το λιχτενσταιν.ελευθερια παμε γερα σε στηριζουμε ολοι!κουκλαρα και φωναρα!

      • Kale mou,ego tulaxiston se eurovision anaferomai,eno esy asxoleisai me ta ”opis8ia”,ta ”sexy” podia,kai me to an 8a tin epernes mazi soy!AFTO 8ELO NA SOU PO

  138. ΤΕΛΕΙΑ Η ΗΒΗ!
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΜΗΤΕΛΙΚΟ!
    ΗΒΗ ΓΕΡΑ, ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ!
    I la la love your aphrodisiac<3

  139. ενταξει τοτε λυθηκε η παρεξηγηση.. andonia μου.απλα θελω να στηριξουμε ολοι την ελλαδα γιατι καποιοι γραφουν για ασχετες χωρες για τη σουηδεζα που τρωει χιονια και τις γριες απο τη ρωσια.τι μας νοιαζουν αυτα;αυτα ειναι μπουρδες.ας δωσουμε ολοι ενεργεια θετικη και δυναμη στην ελλαδαρα να τη σηκωσουμε ψηλα!το αξιζουμε!

  140. φέτος Ισπανία–Σουηδία- Εσθονία-Νορβηγία- γερμάνια Κύπρος-Δανία-Ελλάδα-Αλβανία-Ρωσία
    θα ήθελα να είναι η δεκάδα μου έτσι όπως αρέσουν σε εμένα ..πάντως εύχομαι σε Ελλάδα και Κύπρο να πάνε όσο πιο ψηλά..
    καλή τους επιτυχία

  141. top ten kata ti gnwmi mou einai:
    1.sweden
    2.russia
    3.servia
    4.italy
    5.spain
    6.greece
    7.estonia
    8.norway
    9.cyprus
    10.denmark

  142. thoma pezw xronia st sto opap pexe souithia gia nikitria omws den exei megali apodosi extes pou epexa intan 2.05.pexe k posous pontous tha parei i esouidia 271-290 me apodosi 4.50 k 291-….me apodosi 3.25.afta epexa k pistevw kati tha girisi

  143. Ρε παιδιά,με τί σειρά θα ψηφίσουν οι χώρες απόψε;Πέρυσι Σάββατο τελικού πρωϊ ξέραμε!Φέτος γιατί αργούν τόσο;

  144. Το top 5 θα ειναι το εξης:
    1.Σουηδια
    2.Ρωσσια
    3.Ιταλια
    4.Σερβια
    και 5.κατι αναμεσα σε Νορβηγια, Αζερμπαιτζαν, Ελλαδα και Ρουμανια… ενω η Ισπανια που ολοι περιμενετε να παλεψει για τη νικη μπορει να μην καταφερει καν να μπει στη 10αδα οπως και η Ιρλανδια, η Ισλανδια και η Δανια! Οσο για την Κυπρο θα ειναι καπου στις θεσεις 8-14! (Αυτες ειναι προβλεψεις και οχι προσωπικη αποψη)

  145. Παιδιά θα ήθελα να βγει η ισπανία αλλα μάλλον θα νικήσει η σουηδία…
    Εχω τους γονείς μου που έχουν το χάρισμα της πρόβλεψης καθώς βλέπουν το διαγωνισμό από τη δεκαετία του ΄70…
    Μόλς είδαν λοιπόν τη Loreen είπαν πως είναι το βραβείο-βέβαια δεν έχουν δει big 5 ακόμα,ούτε και αζερμπαιτζάν μόνο τα έχουν ακούσει από το ίντερνετ…
    Όπως και να έχει να έχουμε όλοι μια υπέροχη βραδυά EYROVISION!!!!
    Ένας fan από το 1987 κι έπειτα:-)

  146. ασχετο, εβλεπα τωρα την συμμετοχη της ισπανια το 2009 με το τραγουδι la noche es para mi που το εχει γραψει ο δημητρης στασσος που εχει γραψει και το aphrodisiac και θυμαμαι ποσο ωραιο τραγουδι ηταν και ειχε και μεγαλη ανταποκριση απο το κοινο στο live αλλα πατωσε κυριολεκτικα. Ελπιζω να μην συμβει και με την Ελλαδα κατι αναλογο φετος..

    • Το τραγούδι πάτωσε γιατί η Ισπανία δεν έχει συμμαχίες. Άμα το είχαμε στείλει εμείς θα ήμασταν 5αδα!

  147. Το τοπ 26 κατά τη γνώμη μου μπορεί να είναι:
    1.Σουηδία
    2.Ιταλία
    3.Σερβία
    4.Αζερμπαϊτζάν
    5.Ρωσία
    6.Ελλάδα
    7.Δανία
    8.Ισλανδία
    9.Ισπανία
    10.Τουρκία
    11.Ρουμανία
    12.Γερμανία
    14.Ουκρανία
    15.Κύπρος
    16.Βοσνία-Ερζεγοβίνη
    17.Νορβηγία
    18.Μολδαβία
    19.Αγγλία
    20.Αλβανία (μπορεί και παραπάνω)
    21.ΠΔΓΜ
    22.Εσθονία
    23.Ουγγαρία
    24.Λιθουανία
    25.Γαλλία
    26.Μάλτα
    Καλή επιτυχία σε όλους και ιδιαίτερα στην Ελλάδα!

  148. αντι ρε ακη να το λες αυτο για την ελλαδα το λες για την σουηδια ο χριστος και η παναγια δεν σε καταλαβαινω

  149. ΒΟΥΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΣ ΗΒΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΚΛΟ ΤΗΣ EUROVISION:
    Μια άκρως τρυφερή έκπληξη επιφύλασσε η Ήβη Αδάμου στον κούκλο της Eurovision και Νορβηγό εκπρόσωπο όταν λιγο πριν την τελευταια προβα η Ηβη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ShowTime-cy εκλεψε 10 λεπτα για να του κανει εκπληξη που ειχε τα γενεθλια του! Ολα τα νορβηγικα μεσα ηταν εκει!

  150. οσο περναει η ωρα νομιζω ολο και περισσοτερο πως εμεις θα καταληξουμε 9-11 θεση και δυστυχως η κυπρος θα παει χαλια…την βλεπω πανω απο τη 15η θεση!!!!:( πρωτη σιγουρα σουηδια ή δανια που θα ειναι κατ’εμε η φετινη εκπληξη του διαγωνισμου!!!την 5αδα θα συμπληρωσουν σερβια ιταλια και νορβηγια ενω στη 10αδα βλεπω ισπανια ην.βασιλειο ρουμανια(ισως η ρουμανια να μπει και 5αδα)ρωσσια(κι αυτη οπως και η ρουμανια ενδεχεται να στερησουν τη θεση της νορβηγιας στην 5αδα) η τουρκια(επισης για μενα θα κανει την εκπληξη ισως και τοπ3) και ισως η γερμανια…ακολουθουμε εμεις η ουκρανια το αζερμπαιτζαν και η μολδαβια…το σημαντικοτερο ειναι κατα τη γνωμη μου στα σημερινα αποτελεσματα οι εκπληξεις ΔΑΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ ισως και ΓΕΡΜΑΝΙΑ(οχι ομως για νικη)..επισης πιστευω πολυ σε ΑΛΒΑΝΙΑ γιατι οχι μια 10αδα?;)δυστυχως ισλανδια κατω απο την 20η θεση θα ειναι η φουσκα του διαγωνισμου….

  151. ti exoume faei tin elliniki summetoximi, eplizo na paei poli kala, akoma kai triada, giati i hadise to 2009 tetarti den vgike, kai itan kai se ethno style sertab. an tous arese o loukas kai o alkaios tin eleutheria tha prepei na tin exoun latrapsei. min masate, tha ta pame poli kala. opos eipe kai o tournas to tragoudaki einai mia xara gia eurovision. as vgei opoios thelei protos. kali einai i loreen,mou aresei. alla na po stous fanatismenous me tin loreen oti den xreiazete synexeia na ta prizoun se opoion den toys aresei. fysiko einai na min aresei, gousta einai ayta, apla ego pisteyo oti ayto pou enoxlei toys perissoterous einai oti to tragoudaki tis pairnei poly ekthesi xoris na to aksizei.

  152. και το τοπ μου ειναι (η τελικη δεκαδα μαλλον οχι η γνωμη μου)
    1)σουηδια
    2)ιταλια
    3)νορβηγια
    4)ισπανια
    5)ελλαδα
    6)σερβια
    7)ισλανδια
    8)ρουμανια
    9)τουρκια
    10)αζερμπαιτζαν
    και εδω η γνωμη μου που δεν εχει καμια σχεση με τα παραπανω
    1)ισπανια
    2)ελλαδα
    3)ιταλια
    4)σουηδια
    5)γαλλια
    6)τουρκια
    7)αζερμπαιτζαν
    8)ρουμανια
    9)σερβια
    10)νορβηγια

  153. Ανακοινώθηκε η σειρά που θα ψηφίσουν οι χώρες, με βάση τα αποτελέσματα των επιτροπών:
    1. Albania – (Andri Xhahu)
    2. Montenegro – (Marija Markovic)
    3. Romania – (Paula Seling)
    4. Austria – (Kati Bellowitsch)
    5. Ukraine – (Aleksey Matius)
    6. Belarus – (Dmitry Koldun)
    7. Belgium – (Peter Van de Veire)
    8. Azerbaijan – (Safura Alizadeh)
    9. Malta – (Keith Demicoli)
    10. San Marino – (Monica Fabbri)
    11. France – (Amaury Vassili)
    12. United Kingdom – (Scott Mills)
    13. Turkey – (Ömer Önder)
    14. Greece – (Adriana Magania)
    15. Bosnia & Herzegovina – (Elvir Lakovic Laka)
    16. Moldova – (Olivia Fortuna)
    17. Bulgaria – (Anna Angelova)
    18. Switzerland – (Sara Hildebrand)
    19. Slovenia – (Lorella Flego)
    20. Cyprus – (Loucas Hamatsos)
    21. Croatia – (Nevena Rendeli)
    22. Slovakia – (Mária Pietrová)
    23. FYR Macedonia – (Kristina Talevska)
    24. Netherlands – (Vivienne van den Assem)
    25. Portugal – (Joana Teles)
    26. Iceland – (Matthias Matthiasson)
    27. Sweden – (Sarah Dawn Finer)
    28. Norway – (Nadia Hasnaoui)
    29. Lithuania – (Ignas Krupavičius)
    30.Estonia – (Getter Jaani)
    31. Denmark – (Louise Wolff)
    32. Ireland – (Grainne Seoige)
    33. Latvia – (Valters Fridenbergs)
    34. Spain – (Elena S. Sánchez)
    35. Finland – (Mr Lordi)
    36. Georgia – (Sopho Toroshelidze)
    37. Italy – (Ivan Bacchi)
    38. Serbia – (Maja Nikolić)
    39. Germany – (Anke Engelke)
    40. Russia – (Oxana Fedorova)
    41. Hungary – (Éva Novodomszky)
    42. Israel – (Ofer Nachshon)

    Aν σκεφτούμε ότι η EBU θελει να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη δυνατή αγωνία, ότι πέρσι η Ιταλία που κέρδισε στις επιτροπές άρχισε να παίρνει υψηλές βαθμολογίες μετά τα μισά και ότι όλες οι σκανδιναβικές και βόρειες χώρες θα δώσουν τη βαθμολογία τους στο τελευταίο κομμάτι της σειράς, μάλλον η Σουηδία νίκησε στις επιτροπές.

  154. σωστα μαριε…πολυ εξυπνο σχολιο….λοιπον ακουστε τι εγινε…επαιξα μια φορα το scoreboard simulator στο esc nation και δειτε τα αποτελεσματα:

    1)ελλαδα(274 ποντοι)
    2)νορβηγια(192 ποντοι)
    3)σουηδια(166 ποντοι)
    4)δανια(164 ποντοι)
    5)σερβια(142 ποντοι)
    6)ρωσσια(141 ποντοι)
    7)αλβανια(139 ποντοι)
    8)ρουμανια(129 ποντοι)
    9)ιρλανδια(126 ποντοι)
    10)γερμανια(120 ποντοι) ενω η κυπρος βγηκε 14η με 67 βαθμους….ΤΥΧΑΙΟ????ΔΝΕ(ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΕΥΡΟΦΑΝΣ);)

      • Γιατι οχι…αισιοδοξια!!!!;)αν και δεν θελουμε να τον παρουμε τον διαγωνισμο λογο κρισης γιατι οχι μια καλη θεση στην 5αδα και ενας κοντραρισμος ακομα και για πρωτια!!!

      • Όχι βεβαια : ) Το scoreboard simulator είναι ένα παιχνίδι στον ίντερνετ που δίνει μια ιστοσελίδα σχετική με το διαγωνισμό, που βγάζει υποτίθεται κάποια αποτελέσματα, αλλά για πλάκα το κάνεις. Εμένα μου είχε βγάλει πρώτο και το Σαν Μαρίνο : )

  155. ligo prin ton teliko ta dika mou apotelesmata.(kali epitixia se ellada kai kipro)
    1.italia
    2.souidia
    3.rosia
    4.servia
    5.kipros
    6.norvigia
    7.albania
    8.ispania
    9.ellada
    10.ispania
    11.irlandia
    12.germania
    13.skopia
    14.estonia
    15.rumania
    16.tourkia
    17.oukrania
    18.azermpaitsan
    19.bosnia
    20.moldalvia
    21.agglia
    22.malta
    23.lithouania
    24.gallia
    25.dania
    25.ougkaria

  156. me ti seira tis ebu nomizw pleon einai ksekatharo gia souidia apo epitropes. arkei na tin psifisei k o kosmos pou einai nomizw sigouro. kali epituxia stin elladara mas

  157. i souidia to sikose gianni afou opos les exei vgei mallon proti stis epitropes, o kosmos apokleietai na min tin vgalei proti tote stokxolmi 2013!

  158. λατρευω ιταλια! μακαρι να βγει αν κ δν γινεται να παω ρωμη τετοια εποχη τ χρονου :/

  159. Bλέποντας τη ροή του τραγουδιού του σουηδίας-αναφέρομαι στο βήχα τη τραγουδίστριας-πιστεύω πως το συγχωρεί κανείς,θα μπορούσε να είναι και ενσωματομένο στο τραγούδι κατα καποιο τραβηγμένο ίσως τρόπο…
    Θέλω να πω πως δεν πιστεύω πως θα της στοιχίσει βαθμούς από τις επιτροπές.

  160. Μy Top 26(Με σειρα που μ’ αρέσουν)
    1.Ρουμανία
    2.Κυπρος
    3.Δανία
    4.Σουηδία
    5.Νορβηγία
    6.Ισπανία
    7.Ρωσία
    8.Ελλάδα
    9.Σερβία
    10.Αζερμπαιτζάν

  161. νικητρία η Σουηδία!Απογοητευτικά απο Κυπρο,Ρουμανία,Δανία,Νορβηγία 🙁 🙁 Κρίμα ρε Ηβη,τετοιο κομμάτι και πηγε χαμένο!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ