EUROVISION 2012: Η συνέντευξη τύπου της EBU!

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, μια μέρα μετά τον Α’ Ημιτελικό της Eurovision η EBU έδωσε συνέντευξη τύπου μέσω της οποίας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τα μελλοντικά της σχέδια, αλλά και για τις πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής της Eurovision 2013. Έτσι οι ημερομηνίες που δώθηκαν για το 2013 είναι οι 14, 16 και 18 Μαΐου, με την πιθανότητα φυσικά να αλλάξουν μετά τον φετινό τελικό, οπότε και θα μάθουμε την επόμενη διοργανώτρια χώρα.

Μεταξύ των ανακοινώσεων, ο Executive Supervisor της EBU, Jon Ola Sand, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σχεδόν άρτια διεξαγωγή του Α’ Ημιτελικού, ο οποίος εκτός από το τεχνικό πρόβλημα στον ήχο της Ρουμανίας κύλησε ομαλά. Επίσης είπε πως κατά 80% η επιτροπή συμφώνησε με το κοινό στα αποτελέσματα, ενώ ένα τραγούδι πέρασε στον τελικό από την ψήφο της επιτροπής και ένα από το televoting.

Όπως είχε ανακοινωθεί ήδη εδώ και καιρό η διάρκεια της ψηφοφορίας επέστρεψε στα 15 λεπτά, μετά την παρουσίαση όλων των τραγουδιών αφού το σύστημα των δύο προηγούμενων ετών, με ψηφοφορία από την έναρξη του σόου, δεν απέδωσε.

Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία, ειδικά για τους φίλους του διαγωνισμού, ήταν πως η ψηφιοποίηση του αρχείου των διαγωνισμών έχει προχωρήσει αρκετά και σύντομα θα είναι διαθέσιμο το υλικό στο κοινό μέσω διαδικτύου στην καλύτερη δυνατή ποιότητα που υπάρχει διαθέσιμη για κάθε διαγωνισμό. Επίσης, με τον διαγωνισμό να κλείνει τα 60 του χρόνια σύντομα, η EBU θα διοργανώσει ένα ειδικό σόου για να γιορτάσει την επέτειο αυτή το 2015.

Τελευταία και ιδιαίτερα σημαντική ήταν η δήλωση πως επειδή η EBU αντιλαμβάνεται τις οικονομικές δυσκολίες την περίοδο αυτή, ήδη ψάχνει τη φόρμουλα για μιας μικρότερης κλίμακας διοργάνωση.

Αλέξανδρος Λιάπης

69 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Eγω πιστευω οτι το κοινο περασε εμας,τη Ρωσια ή την Κυπρο!Οταν λενε ‘διοργανωση μικροτερης κλιμακας’ τι ακριβως εννοουν? Οτι θα γυρισουμε στα παλια? Να τρομαξω?

    • Υποθέτω, θέλεις να πεις ότι οι επιτροπές πέρασαν την Ουγγαρία και το κοινό την Ιρλανδία…

      • Σταυρουλα μου τι βλακείες λες;; Κατανοητά τα λέει το παιδι και συμφωνώ . ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΓΕΛΟΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ. ΑΚριβως όπως περσυ που τα καρακιτσαρια αυτα ήρθαν ΕΚΤΗ θέση στον τελικο στις επιτροπές!!!! ( ενω εμείς Πάτο ) ΑΝ στελναμε εμείς αυτα τα σουργελα όμως, ακόμα ημιτελικο θα ήμασταν και μάλιστα τελευταίοι.

  2. Οι επιτροπες περασαν Ουγγαρια και το κοινο Μολδαβια! Σιγα μην μας ειχα εμας οι επιτροπες εκτος τελικου! Αντι για Μολδαβια ειχαν την Ελβετια!

  3. παιδια εμας λογικα ψηφισε το κοινο και η επιτροπη την ουγγαρια τωρα δεν ξερω αν ετσι ειναι……υποθετω

  4. Αν όντως περάσαμε δεύτεροι, που δεν είναι καθόλου σίγουρο βέβαια, αποκλείεται να περάσαμε μόνο από το κοινό. Δε το πιστεύω, αλλά θα δούμε.

  5. Από τις επιτροπές η ουγγαρία ή η αλβανία και από το κοινό η ρωσία ή η μολδαβία

  6. koitazontas kai ta live stoiximata ekeini tin wra pistevw pws upopsifoi gia na perasan me to koino einai i Ireland – giati i apodosi tous gia prokrisi megalwne – ara kati den pigaine kala m autous! kai stis epitropes pistevw Hungary/Iceland .. i Ellada min akouw vlakeie perase me ta tsarouxia kai tha paei kai polu kala pleon !

  7. Πιστευω οτι η Αλβανια περασε απο τις επιτροπες, και η Ρωσια απο το televoting

  8. Pistevw oti Rwsia perase apo televoting kai Alvania apo epitropes!Nomizw oti nikitis tou imitelikou eimaste i emeis i i Dania.

  9. Ο νικήτης από τις επιτροπές που σπρώχτηκε στο τελικό τοπ 10 του ημιτελικού παρά τη μέτρια απόδοσή του στο κοινό είναι η Δανία.Οι επιτροπές 3 χρονια τώρα λατρεύουν Δανία ενώ το televoting είναι πιο χλιαρό προς τέτοιους radiofriendly ήχους…Θυμηθείτε πέρσυ Δανία στον τελικό : 18η στο televoting , 3η στις επιτροπές…Είναι ηλίου φαεινότερο !

    Τώρα , το τραγούδι που είχε τη στήριξη του televoting και κατα τη γνώμη μου ήταν γύρω 12-13 σε επιτροπές ( όπως καθε χρόνο ) παραπέμπει σε Μολδαβία.Αν η Hadise ή οι Aysel και Αrash κατόρθωσαν να σκοράρουν τοπ 10 με επιτροπές , δε βλέπω το λόγο γιατί όχι και η Ελλάδα με μία παρόμοια γιοροβιζιονική προσέγγιση…
    Η Αλβανία δε θα μπορούσε ποτέ να βγει 1η σε επιτροπές από τη στιγμή που δεν τραγουδάει στα Αγγλικά , άσε που πιστεύω οτι πήγε εξαιρετικά στο televoting.Aπό χθες ακούω τα καλύτερα για τη Rona !

  10. Εγώ θεωρώ πως από τις επιτροπές πέρασε το τραγούδι της Αλβανίας και από το televoting πέρασε το τραγούδι της Ρωσίας.
    Εμένα, πάντως, με “ανησυχεί” το “μικρότερης κλίμακας διοργάνωση”. Για να δούμε τι έχει πάλι στο μυαλό της η EBU.

  11. η μικροτερης κλιμακα διοργανωση ισως να σημαινει οτι θα ξαναγυρισουμε στα σταδια των 3 και 5 χιλ θεσεων με μια σκηνη πιο λιτη προ δεκαετιας 2000 χωρις γραφικα,εφε,φωτιες κτλ..

    • Εγω αυτο ακριβως φοβαμαι…μην γινει παλι ο διαγωνισμος ενα παρτακι 15 χωρων που θα το παρακολουθουν 10 ατομα απο κοντα…δεν μπορει απο εκει που τοσα εκατομμυρια βλεπουν Eurovision και κατι χιλιαδες κοσμου την παρακολουθουν και απο κοντα να γυρισεις ξαφνικα δεκαετιες πισω!Αν γινει κατι τετοιο θα βλαψει τον ιδιο τον διαγωνισμο σαν θεσμο και την EBU οικονομικα,οποτε δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να εχουν στο μυαλο τους…

      • μην το παιρνεις αρνητικα..αυτο δεν σημαινει οτι θα μειωθουν οι χωρες που θα παιρνουν μερος..η eurovision εγινε μια υπερβολη μια υπερπαραγωγη που ενοχλει πολλες φορες.μια σκηνη οπως του 1997 η 1998 δεν νομιζω να ειναι ασχημη..εμεις οι ιδιοι λεμε για την υπερβολη των γραφικων που καλυπτουν τα ιδια τα τραγουδια.εχασε την πραγματικη διασταση του ο διαγωνισμος μαυτους τους εντυπωσιασμους.

      • Δικιο εχεις,αλλα ειμαστε στο 2012,δεν νομιζω οτι θα ηταν ωραιο να γυρισουμε σε δεδομενα παλαιοτερων χρονων,δεν παυει να ειναι ενα τηλεοπτικο γεγονος το οποιο αν χασει αυτη την υπερπαραγωγη που το διακρινει θα το παρατησουν ολοι και θα μεινουμε εμεις οι eurofans να κλαιμε τη μοιρα μας…μην νομιζεις δηλαδη οτι αφορα κανεναν αλλο η μουσικη ή οι φωνες,δυστυχως,αυτα μονο εμεις τα κοιταμε,το απλο κοινο θελει θεαμα μονο…την απλοτητα της Loreen για παραδειγμα οι φιλοι μου τη βλεπουν ως ΄μια τρελη που κοπανιεται στα σκοταδια’…καταλαβαινεις! 😛

  12. οσο για το ποιες ειναι οι χωρες που ειχαν αποκλιση σε κοινο και επιτροπες πιστευω θα μπορουσε να ειναι οποιαδηποτε..στον τελικο θα φανει απ την αποδοση της..
    περσυ η ρωσια ηρθε 16η στις επιτροπες και 4η στο κοινο και περασε 9η συνολικα…θα μπορουσε να ειναι η κυπρος η μολδαβια η η ρωσια..
    για αυτη που δεν ψηφισε το κοινο αλλα περασε λογω επιτροπων νομιζω το πιο πιθανο ειναι να ειναι η δανια.

  13. makari na stamatisoun oi fwties kai ta pyrotexnimata sth skhnh…
    kai na gyrisoume se skhnes xwris grafika kai m@@@kies
    exei katanthsei kathe xrono na blepoume to idio pragma…. petamena lefta.

  14. to kino perase tin ougaria kai oi epitropes stadar tin ALBANIA! re paides ti enoi me to ”Τελευταία και ιδιαίτερα σημαντική ήταν η δήλωση πως επειδή η EBU αντιλαμβάνεται τις οικονομικές δυσκολίες την περίοδο αυτή, ήδη ψάχνει τη φόρμουλα για μιας μικρότερης κλίμακας διοργάνωση” ?? an enoei pio isoropimeni diorganosi me ligotera e3oda tha t paro !

  15. Σε ενα site λενε οτι: το κοινο ψηφισε
    1.Ρωσια
    2.Ελλαδα
    3.Ρουμανια
    4.Κυπρος
    5.Ιρλανδια
    6.Αλβανια
    7.Μολδαβια
    8.Ισλανδια
    9.Δανια
    10.Ελβετια
    Ενω οι επιτροπες:
    1.Ισλανδια
    2.Δανια
    3.Ρουμανια
    4.Ελλαδα
    5.Ρωσια
    6.Κυπρος
    7.Ουγγαρια
    8.Αλβανια
    9.Ιρλανδια
    10.Ισραηλ

  16. diladi ta rwsakia ta fifisan oi epitropes?entaxi tote .i alvania perase k apo ta dio.to israil itan makran kalitero apo tis rwsides tis latrevw aftes tis gkomenares alla den exoun tragoudi mono eikona pou gelas.afto tous perase.

  17. pisteuw oti h epitropi perase tin alvania kai to koino tin irlandia…giati o aplos kosmos den nomizw na psifize toso alvania alla oute kai h epitropi toso tous euxoulides tis irlandias…

  18. an i islandia ston kosmo itan sto noumero 8, simanei pos teliko den tha ta paei kala…ektos kai an tin voithisoun oi epitropes (vlepe dania persi)

    • Επεζε και πολυ μεγαλο ρολο η 2η θεση γιατι οσο να ‘ναι μια μπαλαντα δεν τη θυμασαι ευκολα! Αλλα και παλι και εμενα με παραξενεψε αυτο! παντως δεν ειναι ακριβως αυτα τα αποτελεσματα! Μπορει να υπαρχουν μικρες διαφορες με τα αληθινα!

  19. Ήμαρτον με την ίδια παπάτζα κάθε χρόνο, ότι και καλά κάποιοι γνωριζουν τα αποτελέσματα των ημιτελικών. Από το 2004 με τους ημιτελικούς η ίδια ιστορία κάθε χρόνο και κάθε χρόνο αποδεικνύεται ότι ήταν εντελώς ψεύτικα. Και ακόμα κάποιοι τα πιστεύουν παρόλα αυτά και κάθονται και κάνουν αναλύσεις.

  20. Σχετικά με τη «φόρμουλα μικρότερης κλίμακας διοργάνωση» το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι μια υποβάθμιση των ημιτελικών. Δηλαδή οι φιναλίστ να επιλέγονται με άλλη διαδικασία κι όχι με δύο σώου παρόμοια του τελικού.

  21. Δεν ξέρω τι θα κάνουν, αλλά αυτό το μαρτύριο που περνάνε τα παντέρημα μέχρι να βγούν τ’ αποτελέσματα δεν τ’ αντέχω ούτε κι εγώ! Μεγάλο κρίμα!
    Μήπως μιά βραδιά με οοοοολα τα τραγούδια (περίπου 3 ώρες) και μιά βραδιά με recaps και ψηφοφορία?
    έ? ή είπα βλακεία?

  22. Δανία απο επιτροπές και Ρουμανία ή Μολδαβία απο κοινό!Πιστεύω…..

  23. Το βραδυ στον β’ ημιτελικο θα εμφανιστουν πριν την ανακοινωση των αποτελεσματων οι 5 τελευταιοι νικητες… Γιατι κατι μου λεει πως η ερτ θα βαλει διαφημισεις? κριμα..

  24. Σταυρουλα μου τι λες;; Κατανοητά τα λέει το παιδι και συμφωνώ . ΤΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ ΤΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΓΕΛΟΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ. ΑΚριβως όπως περσυ που τα καρακιτσαρια αυτα ήρθαν ΕΚΤΗ θέση στον τελικο στις επιτροπές!!!! ( ενω εμείς Πάτο ) ΑΝ στελναμε εμείς αυτα τα σουργελα όμως, ακόμα ημιτελικο θα ήμασταν και μάλιστα τελευταίοι.

  25. Ακριβώς Jim και εκτός απο αυτούς θα είναι και οι………… ABBA και ναι θα τραγουδήσουν μαζί όλοι χαχα αυτο για την ΕΡΤ ξαναπεστο

  26. Ειδα να περναει κειμενο απο πανω στην εκπομπη του φωτη και της μαριας οτι στις ειδησεις θα πουν για τον τραυματισμο της ελευθεριας και οτι υπαρχει πιιθανοτητα να μην διαγωνιστουμε το σαββατο…..πειτε μου οτι ειναι μια κακογουστη φαρσα 🙁

  27. @akisg α οκ δεν ειναι πια ΤΟΣΟ τραγικο οπως το προβαλε το σταρ στους τιτλους πανω…..λιγο σπρει να βαλει και Make up για της μελανιες ειναι οκ!!! μεχρι το σαββατο θα ειναι μια χαρα!! χαλαρωσα τωρα!

  28. Θα συμφωνήσω και εγώ τρόμαξα όταν το είδα από πάνω από την εκπομπή να περνάει και είπα να το ψάξω ευτυχώς δεν είναι τίποτα το σοβαρό

  29. Τι λέτε βρε παιδιά? Λέτε να μας πέρασε εμάς το κοινό ή η κρητική επιτροπή? Πάντως εγώ πιστέυω πως μας ψηφίσανε και το κοινό αλλά και η κρητική επιτροπή. Πάντως κρίμα για την Ελευθερία Ελευθρίου. Για να σώσει μία άλλη κοπέλα από σίγουρο σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι της έβαλε το χέρι της και το χτύπησε. Ελπίζω πάντως να της περάσει μέχρι το Σάββατο και μην έχουμε πρόβλημα στον τελικό.

  30. Εγώ πάντως πιστεύω πως η χώρα που πέρασε χάρη στην κρητική επιτροπή είναι η Αλβανία ενώ η χώρα που πέρασε χάρη στο κοινό είναι η Ιρλανδία. Η Ελλάδα ψηφίστικε και από την κρητική επιτροπή και από το κοινό επειδή περάσαμε στην δεύτερη θέση. Έπαιξαν δηλαδή και τα δύο μεγάλο ρόλο.

  31. Πάντως η δέκατη έκτη θέση που κληρωθήκαμε να τραγουδήσουμε είναι τέλεια και ευνοική θέση για την Ελλάδα. Μακάρι όλα τα φαβορί του διαγωνισμού να τραγουδήσουνε στις πρώτες θέσεις για να τα πάμε όσο πιο καλά γίνετε σε αυτόν τον διαγωνισμό.

  32. aaa nai ontws to grafei kai h epishmh fan page sto facebook, deite:
    Unfortunately we are still experiencing technical problems with Eurovision.tv but we promise that we are working as hard as we possibly can to get these rectified.

  33. κ μολις πηραμε μια καλη θεση στον τελικο ΜΠΑΜ η σουηδια μετα απο εμας…!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ