ΟGAE SONG CONTEST

Ο ΟGAE SONG CONTEST διεξάγεται κάθε χρόνο από το δίκτυο του OGAE INTERNATIONAL, και είναι αποκλειστικά audio διαγωνισμός.
Σε αυτόν το διαγωνισμό, κάθε club του δικτύου εκπροσωπεί τη χώρα του, επιλέγοντας ένα τραγούδι στη γλώσσα της χώρας, του τρέχοντος έτους κυκλοφορίας. Διοργανωτής του διαγωνισμού είναι κάθε χρονιά το club που κέρδισε την προηγούμενη.
Ο OGAE GREECE έχει κερδίσει δύο φορές το διαγωνισμό αυτό: Το 1994 με τη Σαμπρίνα και το «Φταις» (μουσική και στίχοι του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου) και το 2006 με την Έλενα Παπαρίζου (η οποία είναι και η μοναδική καλλιτέχνης που έχει κερδίσει τόσο στην Eurovision, όσο και στον OGAE SONG CONTEST) με το «Μάμπο» (σε μουσική του Alex Παπακωνσταντίνου και στίχους του Γιάννη Δόξα).

Εκτός από το 1995 και το 2007 o OGAE GREECE διοργάνωσε το διαγωνισμό και το 1999 , αφού ο OGAE POLAND, που η συμμετοχή του είχε κερδίσει την προηγούμενη χρονιά, δήλωσε αδυναμία να διοργανώσει. Εκείνη τη χρονιά, είχαμε για πρώτη φορά το διαγωνισμό σε CD, μιας και όλοι οι προηγούμενοι γίνονταν με κασέτες.

Το 2007, ο ΟGAE GREECE πρόσφερε στη διοργάνωση εκτός από CD, και DVD, οπτικοποιώντας τα συμμετέχοντα τραγούδια για πρώτη φορά. Το δύσκολο αυτό έργο ανέλαβαν οι Ανδρέας Καλαϊτζής και Γιάννης Ευφραιμίδης.

Μπορείτε να μάθετε όλες τις πληροφορίες για την ιστορία, τους συμμετέχοντες και τα τραγούδια του διαγωνισμού στο επίσημο site του OGAE INTERNATIONAL για τον ΟGAE SONG CONTEST εδώ