ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ EUROVISION 2019

O Άγιος Μαρίνος θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2019 από τον Serhat και το τραγούδι «Say Na Na Na», σε σύνθεση και στίχους του ιδίου.

Ο Ahmet Serhat Hacıpaşalıoğlu, γνωστός απλώς και ως Serhat, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στις 24 Οκτωβρίου 1964.

Εκτός από δημοφιλής τραγουδιστής, εργάζεται επίσης και ως τηλεοπτικός παρουσιαστής και παραγωγός. Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε το 1994 με την ίδρυση της εταιρίας End Productions. Έχοντας αναλάβει τη παραγωγή και την παρουσίαση της Τουρκικής εκδοχής του τηλεοπτικού παιχνιδιού “Jeopardy!” (“Riziko”), o Serhat το 1995 παρέλαβε το βραβείο του Παρουσιαστή της Χρονιάς, στα τηλεοπτικά βραβεία της Τουρκίας.

Ακολούθησαν στη πορεία και άλλες τηλεοπτικές εκπομπές ανάμεσα στις οποίες και το “Kalimerhaba” το οποίο συμπαρουσίασε με την Ελληνίδα ηθοποιό Κατερίνα Μουτσάτσου. Η δισκογραφία μπήκε στη ζωή του το 1997 με τη κυκλοφορία του δίσκου “Rüya-Ben Bir Daha”. Σταθμός στη μουσική του καριέρα θεωρείται η συνεργασία του με την Vikror Lazlo (παρουσιάστρια της Eurovision 1987) στο τραγούδι “Total Disguise”, το οποίο γνώρισε τεράστια εμπορική και ραδιοφωνική επιτυχία παγκοσμίως.  Το 2009, ο Serhat σχημάτισε τη δική του ορχήστρα (Caprice the Show) ξεκινώντας την οργάνωση μουσικών event. Από το 2014 ταξιδεύει ανά την Ευρώπη και την Αμερική – ανάλογα με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις – έχοντας όμως σαν μία πιο μόνιμη βάση πλέον τη Γερμανία. Το 2016, συμμετείχε στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision εκπροσωπώντας τον Άγιο Μαρίνο με το τραγούδι “I Didn’t Know”.

Πηγές Φωτογραφίας: (1) Eurovision.tv | (2) KLAUS ROETHLISBERGER